Εποχιακή Συμβουλή  

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Κρατώντας το γατάκι σας σώο και ασφαλές ολόκληρο τον χρόνο

Η αλλαγή των εποχών φέρνει νέες περιπέτειες στο γατάκι σας, αλλά επίσης ορισμένους κινδύνους. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα, και θα μπορέσει να απολαύσει τις καλύτερες στιγμές του ημερολογίου σας όπως εσείς.

 

Κάνοντας τα Χριστούγεννα χαρούμενα για όλους

Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να κρατήσετε το γατάκι σας ασφαλές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

 

 • Το Χριστουγεννιάτικο δένδρο σας θα προκαλέσει το ενδιαφέρον του γατιού σας! Σιγουρευτείτε ότι έχει στερεωθεί καλά ώστε να μη μπορεί να το ρίξει.

 • Οι χριστουγεννιάτικες μπάλες και τα στολίδια μπορεί να αποτελέσουν μείζονα κίνδυνο. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μπάλες που δε σπάνε και όχι πολύ μικρές.

 • Μην κρεμάτε κομμάτια σοκολάτας από το Χριστουγεννιάτικο δένδρο σας – είναι πολύ δελεαστικό για το γατάκι σας. Θυμηθείτε ότι η σοκολάτα του κάνει πολύ κακό.

 • Το αρκουδοπούρναρο, το γκυ και το έλατο είναι δηλητηριώδη.

 • Τα Χριστουγεννιάτικα βαρελότα, τα μηχανήματα ποπ-κορν και τα μπουκάλια σαμπάνιας εκτινάσσονται κάνοντας δυνατό θόρυβο ο οποίος μπορεί να τρομάξει το γατάκι σας.

 

Κάνοντας το Καλοκαίρι δροσερό για τις γάτες

Προσέξατε ποτέ πόσο αγαπά τη ζεστασιά το γατάκι σας; Πως βρίσκει πάντα το πιο ηλιόλουστο, άνετο σημείο να λαγοκοιμηθεί; Ακολουθήστε αυτές τις απλές οδηγίες για να μείνει ασφαλές κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου, ζεστού καλοκαιριού.

 

 • Οι γάτες δεν φημίζονται για την «ευαισθησία» τους στον ήλιο. Το γατάκι σας πιθανώς θα οδεύσει κατευθείαν προς το πιο ηλιόλουστο σημείο του κήπου σε μια καλοκαιρινή μέρα και πρέπει να σιγουρευτείτε ότι δεν θα πάθει ηλίαση. Δοκιμάστε να το ενθαρρύνετε να πάει στη σκιά κατά τη διάρκεια του θερμότερου μέρους της ημέρας.

 • Τα θερμοκήπια μπορεί να αποτελέσουν αληθινό κίνδυνο για το γατάκι σας. Μπορεί να μπει μέσα και να απολαύσει τη ζεστασιά και στη συνέχεια να παγιδευθεί μέσα αν η πόρτα κλείσει πίσω του.

 • Δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που παθαίνουν ηλιακά εγκαύματα. Αν το γατάκι σας είναι λευκό ή έχει χλωμή μύτη ή αυτιά, μπορεί να χρειαστεί αντιηλιακό. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας.

Δεν αγαπούν όλοι τα πυροτεχνήματα

Μπορεί να νομίζετε ότι τα πυροτεχνήματα είναι υπέροχα... αλλά το γατάκι σας πιθανόν να τα απεχθάνεται. Δείτε πως να κάνετε τους εορτασμούς σας ασφαλείς και ανεκτούς για αυτό.

 

 • Ακόμα κι αν συνήθως επιτρέπετε στο γατάκι σας να βγει έξω, η νύχτα των πυροτεχνημάτων είναι μια στιγμή που πρέπει σίγουρα να μείνει με ασφάλεια μέσα στο σπίτι.

 • Ο θόρυβος των πυροτεχνημάτων μπορεί να είναι τρομακτικός για το γατάκι σας. Κρατήστε το όσο το δυνατό πιο μακριά. Μια καλή ιδέα είναι να αφήσετε το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση ανοιχτά για να του αποσπάσετε την προσοχή.

 • Κλείστε τις κουρτίνες. Το γατάκι σας μπορεί να μη θέλει να βλέπει τα πυροτεχνήματα!

Προσέχετε τα κρίνα

Οι κρίνοι μπορεί να είναι θανατηφόροι για τις γάτες. Όλα τα τμήματα του φυτού είναι δηλητηριώδη γι' αυτές. Μάλιστα, η γάτα δεν χρειάζεται καν να το φάει για να επηρεαστεί. Είναι επικίνδυνο ακόμα κι αν περάσουν δίπλα από έναν κρίνο και απλωθεί η γύρη στο τρίχωμά τους. Το γατάκι σας μπορεί να υποστεί τύφλωση, νεφρική ανεπάρκεια, παράλυση, να κάνει εμετούς ακόμα και να πεθάνει. Αν υποπτεύεστε ότι το γατάκι σας έχει επηρεαστεί, πηγαίντε το κατευθείαν στον κτηνίατρο..

 

Πραγματικά πρέπει να δοκιμάσετε να αποφύγετε να έχετε κρίνα στο σπίτι σας. Αλλά αν τα χρησιμοποιείτε σε σειρές λουλουδιών, τοποθετήστε τα λουλούδια σε απόσταση που δε φτάνεται από το γατάκι. Σιγουρευτείτε ότι η ελεύθερη γύρη ή τα φύλλα που πέφτουν έχουν καθαριστεί με ασφάλεια, και πλύνετε καλά τα χέρια σας πριν πιάσετε το γατάκι σας. Για επιπλέον πληροφορίες και συμβουλές δείτε την ιστοσελίδα RSPCA www.rspca.org.uk.

 

(Ειδικό για το Ηνωμένο Βασίλειο)

Εθνικός Μήνας για το Χαμόγελο του Κατοικιδίου Ζώου (ειδικά για το Ηνωμένο Βασίλειο)

Ο Σεπτέμβρης είναι ο Μήνας για το Χαμόγελο των Κατοικιδίων Ζώων, κι έχει οριστεί για να προάγει την Κτηνιατρική Οδοντιατρική στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι τόσο σημαντικό για το γατάκι σας να έχει υγιή δόντια όσο είναι και για σας. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε ένα δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο για το γατάκι σας στα συμμετέχοντα κτηνιατρεία. Δείτε στην ιστοσελίδα www.petsmile.org για περισσότερες πληροφορίες.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult τροφή για γάτες με Κοτόπουλο

  <p>Η Hill's<sup>ΤΜ</sup> <span class='nowrap'>Science Plan</span><sup>ΤΜ</sup> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της βέλτιστης σωματικής κατάστασης, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, καλές πρωτεΐνες και ενισχυμένη με ω-3 λιπαρά οξέα.</p> <ul> <li>Υποστηρίζει τη διατήρηση της καλής μυϊκής μάζας και το ιδανικό σωματικό βάρος. <li>Τα ελεγχόμενα επίπεδα ανόργανων στοιχείων υποστηρίζουν την υγεία του ουροποιητικού. <li>Πολύ εύπεπτα συστατικά για τη βέλτιστη απορρόφηση θρεπτικών ουσιών. <li>100% εγγύηση για ποιότητα, για σταθερή σύνθεση και γεύση.</li></ul>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult τροφή για γάτες με Κοτόπουλο

  <ul><ul><li>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight  έχει ένα μοναδικό μείγμα συστατικών και χαμηλή σε λιπαρά περιεκτικότητα. Σχεδιασμένη για να βοηθήσει την γάτα σας στην επίτευξη του υγιούς βάρους για μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.</li></ul><li>
 • Hill's™ Science Plan™ Adult Optimal Care™ τροφή για γάτες με Τόνο

  ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών), ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών)
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult τροφή για γάτες με Αρνί

  ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών), ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών)