Ταΐζοντας το γατάκι σας: τροφή για σκέψη

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Ταΐζοντας το γατάκι σας: τροφή για σκέψη

Kitten Image

Όταν φέρνετε το γατάκι για πρώτη φορά στο σπίτι σας, είναι καλύτερα να συνεχίσετε να το ταΐζετε με την τροφή την οποία έχει συνηθίσει. Δεν είναι όλες οι τροφές για γατάκια ίδιες – ορισμένες έχουν πολύ καλύτερης ποιότητας συστατικά από άλλες, για παράδειγμα. Για αυτό το λόγο μπορεί να θέλετε να αλλάξετε την τροφή της γάτας σας με μια άλλη συνιστώμενη από τον κτηνίατρό σας. Αυτό θα πρέπει να το κάνετε σε μια περίοδο 5 έως 7 ημερών.Ο κτηνίατρός σας θα σας συμβουλέψει. Αναμίξτε τη νέα τροφή με τη συνηθισμένη τροφή της, και σταδιακά αυξήστε τις ποσότητες μέχρι να υπάρχει μόνο η νέα τροφή στο δοχείο φαγητού της γάτας.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το στομάχι ενός γατιού είναι μικροσκοπικό, οπότε αρχικά, θα χρειάζεται μικρά αλλά συχνά γεύματα. Αυτό σημαίνει να βάζετε φρέσκια τροφή σε ένα καθαρό δοχείο, έως 4 φορές την ημέρα μέχρι τους 6 μήνες ζωής.

Επιλέξτε προσεκτικά

Μια «πλήρης» γατοτροφή θα παρέχει όλες τις βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζεται το γατάκι σας σε μια μορφή εύκολη στο σερβίρισμα, είτε ως ξηρή τροφή είτε υγρή σε κονσέρβες ή φακελάκια. Αν δεν είστε βέβαιοι ποια να αγοράσετε, ο κτηνίατρός σας θα σας συμβουλέψει σχετικά με το ποια είναι η καλύτερη για το ζώο σας. Αλλά όποια τροφή διαλέξετε, ακολουθήστε τον οδηγό διατροφής στη συσκευασία, και προσέξτε να μην παραταΐσετε το γατάκι σας.

Διψασμένα γατάκια

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα γατάκια δεν χρειάζονται γάλα. Και για ορισμένες γάτες, το αγελαδινό γάλα μπορεί να προκαλέσει διάρροια. Παρόλα αυτά, παρακαλούμε σιγουρευτείτε ότι το γατάκι σας έχει ένα δοχείο με φρέσκο καθαρό νερό συνέχεια. Αν υποπτεύεστε ότι δεν πίνει αρκετά, ίσως μπορεί και γεύεται τα χημικά μέσα σε αυτό, επομένως δώστε του στάσιμο νερό σε μπουκάλι. Ορισμένες γάτες προτιμούν να πίνουν από πηγές τρεχούμενου νερού, όπως συντριβάνια ή βρύσες που στάζουν οπότε μπορείτε να αγοράσετε συντριβάνια νερού ειδικά σχεδιασμένα για γάτες. Και μην ξεχνάτε ότι αν τρώει ξηρή, τραγανή τροφή, είναι απαραίτητο να πίνει αρκετό νερό.

Μην ανησυχείτε, η αρρώστια μερικές φορές είναι φυσιολογική

Αν το γατάκι σας έχει ένα μικρό πεπτικό πρόβλημα, ή πρέπει να αποβάλλει μια τριχόμπαλα, θα καταστήσει τον εαυτό του άρρωστο τρώγοντας γρασίδι. Αυτό είναι πολύ φυσικό και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αλλά αν ο εμετός επιμένει και παρατηρήσετε άλλα συμπτώματα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα