Διατηρείστε το κουτάβι σας υγιές

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Διατηρώντας την υγεία του κουταβιού σας στην καλύτερη κατάστασηHealthy puppy


Είστε το καλύτερο πρόσωπο για να διατηρήσετε το κουτάβι σας υγιές και γεμάτο ζωντάνια. Όχι μόνο είστε υπεύθυνος για την καθημερινή του φροντίδα αλλά είστε και αυτός που το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Αυτό σας καθιστά τα ιδανικά «μάτια και αυτιά» του κτηνιάτρου σας μεταξύ των επισκέψεων.

Οδοντική και Στοματική Φροντίδα

Οι οδοντικές παθήσεις είναι συχνές στους σκύλους. Γι’ αυτό ένα από καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το κουτάβι σας είναι να το εξοικειώσετε με τον τακτικό οδοντικό καθαρισμό. Μπορείτε να προμηθευτείτε οδοντόβουρτσες σκύλων από τον κτηνίατρο σας, καθώς και ειδική οδοντόκρεμα. Το τελευταίο είναι σημαντικό. Αρχικά επειδή το κουτάβι σας θα προτιμά συγκεκριμένες γεύσεις (μάλλον κρέας παρά μέντα). Κατά δεύτερο λόγο οι ανθρώπινες οδοντόκρεμες κάνουν πολύ αφρό.

Προβλήματα που θα πρέπει να αναφερθούν στον κτηνίατρο περιλαμβάνουν την αιμορραγία των ούλων και τη δύσοσμη αναπνοή.

Το μάσημα στην εφηβική ηλικία είναι διαφορετικό από το μάσημα κατά την έκφυση των δοντιών που συμβαίνει μια φορά, όταν όλα τα δόντια του κουταβιού που μοιάζουν με βελόνες έχουν πέσει. Οι έφηβοι σκύλοι έχουν συχνά μια ακατανίκητη επιθυμία για μάσημα και υπάρχουν αρκετές θεωρίες για την αιτία του. Ανεξαρτήτως της αιτίας, αν θέλετε να εξασφαλίσετε τις παντόφλες σας, μια καλή ιδέα είναι να παρέχετε στο κουτάβι σας αντικείμενα που είναι προορισμένα να μασήσει!

Φροντίδα αυτιών

Θα πρέπει να καθαρίζετε την εσωτερική επιφάνεια των αυτιών του κουταβιού σας μια φορά τν εβδομάδα, χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό κομμάτι βαμβακερού υφάσματος για το κάθε αυτί. Μην χρησιμοποιείτε μπατονέτες που εύκολα μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς. Τα αυτιά του κουταβιού σας δεν θα πρέπει να έχουν υπερβολική ποσότητα κεριού ή εκκρίσεων και δεν θα πρέπει να μυρίζουν άσχημα.

Αν υποπτεύεστε ότι το κουτάβι σας έχει κάποιο πρόβλημα με τα αυτιά του, όπως μια λοίμωξη, μια πληγή ή μύκητες, μη διστάσετε να το πάτε στον κτηνίατρο σας.

Σημάδια ενός υγιούς κουταβιού

Ένα υγιές κουτάβι έχει φωτεινά μάτια, γυαλιστερό τρίχωμα και είναι γεμάτο ενέργεια.

Θυμηθείτε ότι το κουτάβι σας δεν μπορεί να σας πει ότι έχει κάποιο πρόβλημα, οπότε άπτεται σε εσάς να τον παρακολουθείτε προσεκτικά. Ανησυχητικά σημεία περιλαμβάνουν την αιφνίδια απώλεια της όρεξης, αλλαγές τη συμπεριφορά, αναίτια μείωση ή αύξηση του βάρους, οποιοσδήποτε ασύνηθες φούσκωμα ή όγκος, έμετοι ή διάρροια ή οποιοδήποτε πρόβλημα που σχετίζεται με τα αυτιά ή τα μάτια. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και επικοινωνήστε πάντα με τον κτηνίατρο σας σε περίπτωση οποιασδήποτε αμφιβολίας.

Άγχος του κουταβιού

Αν και δεν αποτελεί μια σωματική κατάσταση, η εκδήλωση σημείων άγχους από το κουτάβι σας μπορεί να είναι εξίσου δυσφορική.

Είναι φυσιολογικό για ένα κουτάβι να κλαίει και να διαμαρτύρεται τις πρώτες νύχτες στο νέο του σπίτι.

Μόλις περάσετε τα αρχικά στάδια, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που ενδέχεται να προκαλέσουν άγχος στο κουτάβι σας. Για παράδειγμα, το άγχος αποχωρισμού είναι σύνηθες πρόβλημα. Και σε ατή την περίπτωση η αγάπη και το αίσθημα ασφάλειας είναι το καλύτερο φάρμακο και αν το πρόβλημα επιμένει ή φαίνεται σοβαρό, μιλήστε με τον κτηνίατρο σας.

Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία

Το κουτάβι σας θα πρέπει να έχει ξεκινήσει τους εμβολιασμούς πριν έρθει σε εσάς και αυτό θα πρέπει να αποδεικνύεται από πιστοποίηση κτηνιάτρου που θα σας δοθεί από τον εκτροφέα ή το κέντρο διάσωσης. Η τήρηση του προγράμματος εμβολιασμών είναι από τα σημαντικότερα πράγματα για την καλή υγεία του κουταβιού σας. Η τακτική αποπαρασίτωση είναι επίσης σημαντική, όπως επίσης και ο έλεγχος για ψύλλους.

Και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάτε το ρόλο της άσκησης και της υγιεινής διατροφής. Η Hill's Science Plan Puppy Formula είναι ειδικά σχεδιασμένες για να ικανοποιήσουν της ανάγκες του κουταβιού σας που μεγαλώνει και να συμβάλλουν σε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στη ζωή του.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

  • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Small & Mini Τροφή για Κουτάβια με Κοτόπουλο

    <p> </p><p>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Small & Miniature είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της ανοσίας και της υγιούς ανάπτυξης του εγκεφάλου, των μυών και των οστών. Με υψηλά επίπεδα κλινικά αποδεδειγμένων αντιοξειδωτικών και DHA από ιχθυέλαιο.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
  • ΧΩΡΙΣ ΣΙΤΗΡΑ, ΦΥΣΙΚΗ, ΚΟΥΤΑΒΙΑ (Μέχρι 1 έτους), ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ
  • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Τροφή για Κουτάβια με Κοτόπουλο

    <p>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ με γεύση Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού και της κινητικότητας, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και DHA από ιχθυέλαιο.</p>
  • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Medium Τροφή για Κουτάβια με Αρνί και Ρύζι

    Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Αρνί & Ρύζι είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την ισχυρή ανοσία και την υγεία του πεπτικού συστήματος. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και βέλτιστα επίπεδα ω-3 & ω-6 λιπαρών οξέων.