Διατηρείστε το κουτάβι σας υγιές

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Διατηρώντας την υγεία του κουταβιού σας στην καλύτερη κατάστασηHealthy puppy


Είστε το καλύτερο πρόσωπο για να διατηρήσετε το κουτάβι σας υγιές και γεμάτο ζωντάνια. Όχι μόνο είστε υπεύθυνος για την καθημερινή του φροντίδα αλλά είστε και αυτός που το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Αυτό σας καθιστά τα ιδανικά «μάτια και αυτιά» του κτηνιάτρου σας μεταξύ των επισκέψεων.

Οδοντική και Στοματική Φροντίδα

Οι οδοντικές παθήσεις είναι συχνές στους σκύλους. Γι’ αυτό ένα από καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το κουτάβι σας είναι να το εξοικειώσετε με τον τακτικό οδοντικό καθαρισμό. Μπορείτε να προμηθευτείτε οδοντόβουρτσες σκύλων από τον κτηνίατρο σας, καθώς και ειδική οδοντόκρεμα. Το τελευταίο είναι σημαντικό. Αρχικά επειδή το κουτάβι σας θα προτιμά συγκεκριμένες γεύσεις (μάλλον κρέας παρά μέντα). Κατά δεύτερο λόγο οι ανθρώπινες οδοντόκρεμες κάνουν πολύ αφρό.

Προβλήματα που θα πρέπει να αναφερθούν στον κτηνίατρο περιλαμβάνουν την αιμορραγία των ούλων και τη δύσοσμη αναπνοή.

Το μάσημα στην εφηβική ηλικία είναι διαφορετικό από το μάσημα κατά την έκφυση των δοντιών που συμβαίνει μια φορά, όταν όλα τα δόντια του κουταβιού που μοιάζουν με βελόνες έχουν πέσει. Οι έφηβοι σκύλοι έχουν συχνά μια ακατανίκητη επιθυμία για μάσημα και υπάρχουν αρκετές θεωρίες για την αιτία του. Ανεξαρτήτως της αιτίας, αν θέλετε να εξασφαλίσετε τις παντόφλες σας, μια καλή ιδέα είναι να παρέχετε στο κουτάβι σας αντικείμενα που είναι προορισμένα να μασήσει!

Φροντίδα αυτιών

Θα πρέπει να καθαρίζετε την εσωτερική επιφάνεια των αυτιών του κουταβιού σας μια φορά τν εβδομάδα, χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό κομμάτι βαμβακερού υφάσματος για το κάθε αυτί. Μην χρησιμοποιείτε μπατονέτες που εύκολα μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς. Τα αυτιά του κουταβιού σας δεν θα πρέπει να έχουν υπερβολική ποσότητα κεριού ή εκκρίσεων και δεν θα πρέπει να μυρίζουν άσχημα.

Αν υποπτεύεστε ότι το κουτάβι σας έχει κάποιο πρόβλημα με τα αυτιά του, όπως μια λοίμωξη, μια πληγή ή μύκητες, μη διστάσετε να το πάτε στον κτηνίατρο σας.

Σημάδια ενός υγιούς κουταβιού

Ένα υγιές κουτάβι έχει φωτεινά μάτια, γυαλιστερό τρίχωμα και είναι γεμάτο ενέργεια.

Θυμηθείτε ότι το κουτάβι σας δεν μπορεί να σας πει ότι έχει κάποιο πρόβλημα, οπότε άπτεται σε εσάς να τον παρακολουθείτε προσεκτικά. Ανησυχητικά σημεία περιλαμβάνουν την αιφνίδια απώλεια της όρεξης, αλλαγές τη συμπεριφορά, αναίτια μείωση ή αύξηση του βάρους, οποιοσδήποτε ασύνηθες φούσκωμα ή όγκος, έμετοι ή διάρροια ή οποιοδήποτε πρόβλημα που σχετίζεται με τα αυτιά ή τα μάτια. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και επικοινωνήστε πάντα με τον κτηνίατρο σας σε περίπτωση οποιασδήποτε αμφιβολίας.

Άγχος του κουταβιού

Αν και δεν αποτελεί μια σωματική κατάσταση, η εκδήλωση σημείων άγχους από το κουτάβι σας μπορεί να είναι εξίσου δυσφορική.

Είναι φυσιολογικό για ένα κουτάβι να κλαίει και να διαμαρτύρεται τις πρώτες νύχτες στο νέο του σπίτι.

Μόλις περάσετε τα αρχικά στάδια, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που ενδέχεται να προκαλέσουν άγχος στο κουτάβι σας. Για παράδειγμα, το άγχος αποχωρισμού είναι σύνηθες πρόβλημα. Και σε ατή την περίπτωση η αγάπη και το αίσθημα ασφάλειας είναι το καλύτερο φάρμακο και αν το πρόβλημα επιμένει ή φαίνεται σοβαρό, μιλήστε με τον κτηνίατρο σας.

Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία

Το κουτάβι σας θα πρέπει να έχει ξεκινήσει τους εμβολιασμούς πριν έρθει σε εσάς και αυτό θα πρέπει να αποδεικνύεται από πιστοποίηση κτηνιάτρου που θα σας δοθεί από τον εκτροφέα ή το κέντρο διάσωσης. Η τήρηση του προγράμματος εμβολιασμών είναι από τα σημαντικότερα πράγματα για την καλή υγεία του κουταβιού σας. Η τακτική αποπαρασίτωση είναι επίσης σημαντική, όπως επίσης και ο έλεγχος για ψύλλους.

Και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάτε το ρόλο της άσκησης και της υγιεινής διατροφής. Η Hill's Science Plan Puppy Formula είναι ειδικά σχεδιασμένες για να ικανοποιήσουν της ανάγκες του κουταβιού σας που μεγαλώνει και να συμβάλλουν σε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στη ζωή του.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Lamb & Rice

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Αρνί & Ρύζι είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την υγεία του πεπτικού συστήματος και την καλή μυϊκή μάζα. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ιδιαίτερα εύπεπτο αρνί.
 • Science Plan™ Canine Adult Oral Care

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Oral Care Κοτόπουλο είναι κλινικά αποδεδειγμένη ότι μειώνει την πλάκα και τη τρυγία. Με αντιοξειδωτικά και προηγμένη τεχνολογία στοματικής υγείας.
 • Science Plan™ Canine Adult Performance Chicken

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Performance Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την ικανοποίηση των πρόσθετων ενεργειακών αναγκών των δραστήριων σκύλων, καθώς και των σκύλων εργασίας και κυνηγετικών. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και κροκέτες υψηλής ενεργειακής πυκνότητας...
 • Science Plan™ Canine Adult Sensitive Skin with Chicken

  <ul><li>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Sensitive Skin με Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να συμβάλλει στην αποφυγή της ξηροδερμίας και του κνησμού. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ω-3 & ω-6.</li></ul>