Απαλλαγή από τριχόμπαλες

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Τι ακριβώς είναι οι τριχόμπαλες; 

Οι γάτες είναι πολύ καθαρά πλάσματα και το γατάκι σας θα περνάει σχεδόν πέντε ώρες την ημέρα περιποιούμενο τον εαυτό του. Όταν το κάνει αυτό, θα φεύγουν τρίχες από το τρίχωμά του. Αυτές είναι δύσκολο να τις φτύσει, οπότε πιθανόν να τις καταπιεί. Τις περισσότερες φορές, αυτό δεν προκαλεί προβλήματα και οι τρίχες απλά θα περάσουν από το πεπτικό σύστημα. Ωστόσο, ορισμένες φορές, οι τρίχες παραμένουν στο στομάχι και σχηματίζουν μια τριχόμπαλα.

 

Πως βγαίνει έξω η τριχόμπαλα;

Συνήθως, όταν μια τριχόμπαλα φτάσει σε ένα ορισμένο μέγεθος, η γάτα κάνει εμετό (αναζητήστε τούφες τριχών με τη μορφή λουκάνικου), αν και ορισμένες θα περάσουν τις τρίχες στα κόπρανα τους. Ούτως ή άλλως, αυτό σπάνια προκαλεί μεγάλη δυσφορία. Πότε-πότε όμως, μια τριχόμπαλα μπορεί να είναι δύσκολο να απομακρυνθεί και το γατάκι μπορεί να έχει επαναλαμβανόμενες κρίσεις «πνιξίματος» ή εμετού. Αν ενδιαφέρεστε έστω και λίγο, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρό σας.

Σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, μια γάτα δε θα μπορέσει να αποβάλλει την τριχόμπαλα με φυσικό τρόπο και ίσως χρειαστεί εγχείρηση. Ευτυχώς, αυτό είναι πολύ ασυνήθιστο.

Hairball Cat

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε στην αποφυγή των τριχόμπαλων;

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βοηθήσετε στην αποφυγή δημιουργίας τριχόμπαλων είναι να περιποιείστε το γατάκι σας σε τακτική βάση. Αποκτήστε τη συνήθεια να το κάνετε όταν είναι πολύ μικρό, έτσι ώστε να το συνηθίσει.

 

Αποφεύγοντας μια κακή μέρα τριχών

Ο τύπος της βούρτσας περιποίησης που χρησιμοποιείτε είναι σημαντικός και ο κτηνίατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές σχετικά με το ποια είναι καλύτερη για το γατάκι σας. Πολλοί άνθρωποι με γατάκια κοντού τριχώματος προτιμούν μια λαστιχένια βούρτσα. Είναι αρκετά μαλακές ώστε να μην προκαλούν δυσφορία αλλά υπέροχες στην απομάκρυνση των πεσμένων τριχών. Αν έχετε γατάκι με μακρύ τρίχωμα, θα χρειαστείτε περισσότερη επιμέλεια κατά τη διάρκεια της περιποίησης. Μια μεταλλική χτένα, με μεγάλα δόντια ίσως είναι καλή επιλογή. Θα χρειαστεί να αυξήσετε τη συχνότητα του βουρτσίσματος κατά τη διάρκεια της Άνοιξης και του Καλοκαιριού, όταν το γατάκι θα τριχορροεί περισσότερο. Ωστόσο, αυτό δεν είναι ανάγκη να αποτελεί αγγαρεία. Μπορεί να αποδειχθεί ως ένας καλός τρόπος για να συνδεθείτε με το γατάκι σας. Μια αγκαλιά ή ένα παιχνίδι αποτελούν έναν ωραίο τρόπο ολοκλήρωσης του βουρτσίσματος.

 

Μπορεί η διατροφή να παίξει ρόλο στην αποφυγή των τριχόμπαλων;

Υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ότι, μια ξηρή τροφή υψηλή σε ίνες όπως η Science Plan Hairball Formula της Hill's μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σχηματισμού τριχόμπαλων στο έντερο. Ζητήστε συμβουλές από τον κτηνίατρό σας.

 

Θυμηθείτε – οι τριχόμπαλες μπορεί να μην είναι ωραίες αλλά σπανίως προκαλούν ανησυχία

Το να βλέπετε το γατάκι σας να αγωνιά με μια τριχόμπαλα μπορεί να είναι θλιβερό, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι περισσότερες γάτες έχουν προβλήματα με αυτές από καιρό σε καιρό και σχεδόν ποτέ δεν υπάρχει λόγος για πραγματική ανησυχία.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult τροφή για γάτες με Κοτόπουλο

  <p>Η Hill's<sup>ΤΜ</sup> <span class='nowrap'>Science Plan</span><sup>ΤΜ</sup> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της βέλτιστης σωματικής κατάστασης, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, καλές πρωτεΐνες και ενισχυμένη με ω-3 λιπαρά οξέα.</p> <ul> <li>Υποστηρίζει τη διατήρηση της καλής μυϊκής μάζας και το ιδανικό σωματικό βάρος. <li>Τα ελεγχόμενα επίπεδα ανόργανων στοιχείων υποστηρίζουν την υγεία του ουροποιητικού. <li>Πολύ εύπεπτα συστατικά για τη βέλτιστη απορρόφηση θρεπτικών ουσιών. <li>100% εγγύηση για ποιότητα, για σταθερή σύνθεση και γεύση.</li></ul>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult τροφή για γάτες με Κοτόπουλο

  <ul><ul><li>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight  έχει ένα μοναδικό μείγμα συστατικών και χαμηλή σε λιπαρά περιεκτικότητα. Σχεδιασμένη για να βοηθήσει την γάτα σας στην επίτευξη του υγιούς βάρους για μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.</li></ul><li>
 • Hill's™ Science Plan™ Adult Optimal Care™ τροφή για γάτες με Τόνο

  ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών), ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών)
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult τροφή για γάτες με Αρνί

  ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών), ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών)