Βοηθώντας ανθρώπους με σκύλους συντροφιάς

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Η χρησιμοποίηση των ζώων στη θεραπεία έχει μεγάλη ιστορία και στην πραγματικότητα ξεκινάει από τον 18ο αιώνα στην Αγγλία. Σήμερα καθιερώνεται όλο και περισσότερο με ζώα όπως τα άλογα, οι γάτες, τα κουνέλια και φυσικά τους σκύλους, οι οποίοι χρησιμοποιούνται σε πολλές καταστάσεις.

Η ΑΑΤ είναι βασικά μια μορφή φυσιοθεραπείας, συχνά συσχετιζόμενη με την ψυχο-κοινωνική συμπεριφορά. Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι είναι ένας τρόπος να χρησιμοποιούμε τους σκύλους για να βοηθούν τους ανθρώπους να έχουν περισσότερη κοινωνική ευαισθησία και να αναπτύξουν κινητικές δεξιότητες.

Τα παιδικά νοσοκομεία και τα οίκοι ευγηρίας είναι πολύ συνηθισμένα μέρη για να φέρετε έναν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο. Απ' τη στιγμή που οι σκύλοι μπορούν να αντιμετωπίσουν συναισθήματα όπως η μοναξιά και η κατάθλιψη είναι εξαιρετικά χρήσιμοι για τους ευαίσθητους ασθενείς. Η ύπαρξη ενός φιλικού σκύλου για παιχνίδι μπορεί να είναι μια πολύ ουσιαστική δραστηριότητα που βοηθά τους ανθρώπους που είναι επιρρεπείς στην απάθεια. Και επίσης είναι διασκεδαστικό!

Όλοι οι σκύλοι που χρησιμοποιούνται στην ΑΑΤ επιλέγονται με βάση τον χαρακτήρα τους και όχι τη φυλή τους. Οποιοσδήποτε σκύλος είναι καλός με τους ανθρώπους μπορεί να γίνει θεραπευτικός σκύλος μετά από κατάλληλη εκπαίδευση. Ο σκύλος πρέπει να επιτρέπει στους ανθρώπους να τον χαϊδεύουν και να τον αγγίζουν, άτσαλα μερικές φορές. Σε κάποιες περιπτώσει ο σκύλος μπορεί να είναι με τον ασθενή στο κρεβάτι ή στο αναπηρικό καροτσάκι, επομένως πρέπει να μπορούν να κάθονται ακίνητοι σε πιθανώς άβολες καταστάσεις.

Επίσης, οι σκύλοι πρέπει να είναι υγιείς και σωματικά και πνευματικά. Η σίτιση με την κατάλληλη διατροφή είναι σημαντική για όλους τους σκύλους και γι' αυτό το λόγο η Hill's διαθέτει μια πλήρη διατροφική γκάμα, έτσι ώστε να διατηρείται ο σκύλος σας υγιής, είτε είναι μικρός είτε είναι μεγάλος, γέρος ή νέος.

Εσείς έχετε να μας πείτε μια ιστορία για την ΑΑΤ; Μοιραστείτε την με εμας στο Facebook!

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Prescription Diet™ Canine t/d™

  Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span>Canine t/d™ βοηθά στη διατήρηση της στοματικής υγείας.
 • Prescription Diet™ l/d™ Canine

  Η Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> l/d™ Canine είναι σχεδιασμένη ειδικά για τη διατροφική διαχείριση σκύλων με ηπατοπάθειες που προκαλούν τη μείωση της λειτουργίας του ήπατος.
 • Prescription Diet™ l/d™ Canine

   Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> l/d™ Canine είναι σχεδιασμένη ειδικά για τη διατροφική διαχείριση σκύλων με ηπατοπάθειες που προκαλούν τη μείωση της λειτουργίας του ήπατος.
 • Prescription Diet™ j/d™ Canine with Lamb

  Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Canine j/d™ είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι βελτιώνει την κινητικότητα σε μόλις 3 εβδομάδες με την ακριβή ισορροπία των υγιεινών θρεπτικών συστατικών και με ένα ειδικό ω-3 έλαιο.