Βοηθώντας ανθρώπους με σκύλους συντροφιάς

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Η χρησιμοποίηση των ζώων στη θεραπεία έχει μεγάλη ιστορία και στην πραγματικότητα ξεκινάει από τον 18ο αιώνα στην Αγγλία. Σήμερα καθιερώνεται όλο και περισσότερο με ζώα όπως τα άλογα, οι γάτες, τα κουνέλια και φυσικά τους σκύλους, οι οποίοι χρησιμοποιούνται σε πολλές καταστάσεις.

Η ΑΑΤ είναι βασικά μια μορφή φυσιοθεραπείας, συχνά συσχετιζόμενη με την ψυχο-κοινωνική συμπεριφορά. Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι είναι ένας τρόπος να χρησιμοποιούμε τους σκύλους για να βοηθούν τους ανθρώπους να έχουν περισσότερη κοινωνική ευαισθησία και να αναπτύξουν κινητικές δεξιότητες.

Τα παιδικά νοσοκομεία και τα οίκοι ευγηρίας είναι πολύ συνηθισμένα μέρη για να φέρετε έναν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο. Απ' τη στιγμή που οι σκύλοι μπορούν να αντιμετωπίσουν συναισθήματα όπως η μοναξιά και η κατάθλιψη είναι εξαιρετικά χρήσιμοι για τους ευαίσθητους ασθενείς. Η ύπαρξη ενός φιλικού σκύλου για παιχνίδι μπορεί να είναι μια πολύ ουσιαστική δραστηριότητα που βοηθά τους ανθρώπους που είναι επιρρεπείς στην απάθεια. Και επίσης είναι διασκεδαστικό!

Όλοι οι σκύλοι που χρησιμοποιούνται στην ΑΑΤ επιλέγονται με βάση τον χαρακτήρα τους και όχι τη φυλή τους. Οποιοσδήποτε σκύλος είναι καλός με τους ανθρώπους μπορεί να γίνει θεραπευτικός σκύλος μετά από κατάλληλη εκπαίδευση. Ο σκύλος πρέπει να επιτρέπει στους ανθρώπους να τον χαϊδεύουν και να τον αγγίζουν, άτσαλα μερικές φορές. Σε κάποιες περιπτώσει ο σκύλος μπορεί να είναι με τον ασθενή στο κρεβάτι ή στο αναπηρικό καροτσάκι, επομένως πρέπει να μπορούν να κάθονται ακίνητοι σε πιθανώς άβολες καταστάσεις.

Επίσης, οι σκύλοι πρέπει να είναι υγιείς και σωματικά και πνευματικά. Η σίτιση με την κατάλληλη διατροφή είναι σημαντική για όλους τους σκύλους και γι' αυτό το λόγο η Hill's διαθέτει μια πλήρη διατροφική γκάμα, έτσι ώστε να διατηρείται ο σκύλος σας υγιής, είτε είναι μικρός είτε είναι μεγάλος, γέρος ή νέος.

Εσείς έχετε να μας πείτε μια ιστορία για την ΑΑΤ; Μοιραστείτε την με εμας στο Facebook!

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Τροφή για Σκύλους με Μοσχάρι

  <p>Η Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Νόστιμο Βοδινό είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της μυϊκής μάζας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, άπαχες πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.</p><p> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult με Κοτόπουλο

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult  Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την καλή μυϊκή μάζα και την υγεία των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα.
 • Ideal Balance™ Canine Adult Large Breed with Fresh Chicken & Brown Rice

  <p> </p><p>Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span> Canine Adult Large Breed είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ενήλικων μεγαλόσωμων φυλών σκύλων. Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία του σκύλου σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης. 100% Ισορροπημένη. 100% Γευστική. Εγγυημένη.</p><p> 
 • Ideal Balance™ Canine Adult with Fresh Chicken & Brown Rice

  <p> Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span> Canine Adult είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ενήλικων σκύλων. Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία του σκύλου σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης. 100% Ισορροπημένη. 100% Γευστική. Εγγυημένη.</p><p>