Ταΐζοντας με ψάρι τις γάτες

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Η μητέρα σας πιθανώς το έχει πει αυτό χιλιάδες φορές: το ψάρι σας κάνει καλό. Αλλά το τάισμα των γατών με ψάρια είναι καλή ιδέα; Λοιπόν, οι πρόσφατες έρευνες υποδεικνύουν ότι πιθανώς είναι. Και αυτά είναι σπουδαία νέα για τις γάτες, αφού λατρεύουν την γεύση των ψαριών.

Είναι όλα τα ψάρια το ίδιο;

Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να προσφέρετε την παράξενη λιχουδιά γλώσσας Dover, μαγειρεμένη στον ατμό ή βουτηγμένη στο γάλα,πιστεύοντας ότι το ψάρι είναι τόσο καλό. Αλλά αν πραγματικά θέλετε να λάβει το μέγιστο διατροφικό όφελος από τα ψάρια, συνεχίστε να διαβάζετε…

Όπως οποιοδήποτε άλλο συστατικό, το ψάρι πρέπει να χορηγείται στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής. Και υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις που δείχνουν ότι μπορείτε να λάβετε πολλά οφέλη από την απλή βρώση ορισμένων ειδικών διατροφικών συστατικών των ψαριών.

Πρώτον, το ψάρι είναι μια υπέροχη πηγή πρωτεΐνης, είτε είστε γάτα είτε ιδιοκτήτης γάτας. Αυτό σημαίνει ότι κιλό προς κιλό, παρέχει μια καλή ποσότητα πρωτεΐνης η οποία είναι πολύ χρήσιμη για το σώμα των γατών. Έχει τα σωστά αμινοξέα - τα συστατικά της πρωτεΐνης – στις απαιτούμενες αναλογίες, παρόλο που δε θα είναι ακριβείς.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένα είδη ψαριών μπορεί να καταστρέψουν επίσης ορισμένες βιταμίνες. Επομένως, η σίτιση των γατών με ψάρια περιλαμβάνει λίγο επιστήμη, αν πρέπει να επιτευχθεί η διατροφική ισορροπία. Ένα άλλο πρόβλημα των κηδεμόνων γατών είναι ότι η γατοτροφή που περιέχει πολύ ψάρι, ειλικρινά, μυρίζει απαίσια!

Τεχνολογία

Ευτυχώς, εδώ μπορεί να μας βοηθήσει η τεχνολογία. Εξάγοντας τα καλύτερα θρεπτικά συστατικά από τα ψάρια και προσθέτοντάς τα σε γατοτροφές, η γάτα σας μπορεί να προσλάβει τα χρήσιμα οφέλη στην υγεία είτε τρώει το αγαπημένο της κοτόπουλο, μοσχάρι ή αρνί.

Ακόμα κι αν δεν έχετε πτυχίο στα ψάρια, πιθανώς υποψιάζεστε ότι τα λευκά ψάρια, όπως η γλώσσα και ο μπακαλιάρος, διαφέρουν από τα λιπαρά ψάρια, όπως το σκουμπρί και ο τόνος. Στην πραγματικότητα, αν έπρεπε να απομονώσουμε ένα «υπερ-συστατικό» που μπορεί να ανευρεθεί στα ψάρια, αυτό θα ήταν το έλαιο των ψαριών.

Η φυσική σας τάση μπορεί να είναι προς τα λευκά ψάρια, αλλά αυτά περιέχουν λίγα χρήσιμα έλαια, επομένως, η πρώτη σας επιλογή θα πρέπει να είναι το λιπαρό ψάρι.

Η Υγιεινή Επιλογή

Οι μελέτες που εκδίδουν οι επιστήμονες σχετικά με τα οφέλη των ιχθυελαίων είναι απλώς εντυπωσιακές. Θέλετε η γάτα σας να έχει καλή όραση; Δοκιμάστε τα ιχθυέλαια. Η ηλικιωμένη γάτα σας σκληραίνει; Δοκιμάστε τα ιχθυέλαια. Θέλετε η γάτα σας να είναι πιο έξυπνη; Δοκιμάστε τα ιχθυέλαια.

Η κτηνίατρος, Libby Sheridan από την Hill's Pet Nutrition το εξηγεί αυτό, ως εξής: "Υπάρχει ένα συγκεκριμένο ιχθυέλαιο που ονομάζεται DHA, ένα ωμέγα-3 λιπαρό οξύ, το οποίο γνωρίζουμε ότι εμπλέκεται στην νευρολογική ανάπτυξη - αυτό είναι η ανάπτυξη του εγκεφάλου και των συνδέσεών του. Παρόλο που μέρος της ανάπτυξης πραγματοποιείται ενώ το γατάκι βρίσκεται ακόμη στη μήτρα της μητέρας του, είναι σαφές ότι ορισμένες αλλαγές εξακολουθούν να συμβαίνουν μετά τη γέννηση.

Αυτό είναι λογικό, διότι ο εγκέφαλος πρέπει να παραμείνει «πλαστικός» για ένα διάστημα ώστε να συμπεριλάβει όλες τις πληροφορίες που αφομοιώνονται από το περιβάλλον του ζώου, καθώς βλέπουν, ακούν, αγγίζουν και να βιώνουν μια ολόκληρη σειρά νέων πραγμάτων. Τώρα συμπληρώνουμε όλες τις γατοτροφές μας με DHA, το θρεπτικό συστατικό που βοηθά στην ενίσχυση αυτής της συνεχιζόμενης ανάπτυξης. Ο καθένας μπορεί να έχει μια περισσότερο άγρυπνη και προσαρμοστική γάτα, μόνο μέσω της κατάλληλης διατροφής του γατιού του κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών. "

Ένα ζήτημα ισορροπίας

Στο σώμα πραγματοποιείται μια πράξη εξισορρόπησης όσον αφορά αυτά τα ειδικά είδη λιπαρών οξέων. Υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες, που ονομάζονται ωμέγα-6 και ωμέγα-3.

Χρήσιμες μορφές ωμέγα-3 βρίσκονται σε ορισμένα φυτικά έλαια, όπως το έλαιο του λιναρόσπορου και των ψαριών, ιδιαίτερα των λιπαρών ψαριών. Κάθε ομάδα κρατάει τις επιδράσεις των άλλων ομάδων υπό έλεγχο μέχρις ενός σημείου. Επομένως, δίνοντας περισσότερο από το ένα είδος και λιγότερο από το άλλο, μπορεί να παρατηρηθούν διαφορετικές επιδράσεις. Γενικά θεωρείται ότι μια διατροφή υψηλή σε ζωικά λίπη θα οδηγήσει σε περισσότερα ωμέγα-6 σε σύγκριση με τα ωμέγα-3 και ότι το αντικείμενο μπορεί να είναι η βρώση περισσότερων ωμέγα-3 και τη διατήρηση της υγείας των κατοικιδίων (και πιθανώς του ανθρώπου).

Ωστόσο, πρέπει να προσέξετε κάποια πράγματα: μην μπείτε στον πειρασμό να δώσετε επιπλέον ιχθυέλαιο στη γάτα σας. Μεγάλη ποσότητα οποιουδήποτε θρεπτικού συστατικού μπορεί να προκαλέσει δυσαρμονία και προβλήματα. Πάρτε τη συμβουλή του κτηνιάτρου πριν από τη συμπλήρωση μιας διατροφής, ειδικά αν η γάτα σας είναι άρρωστη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα υπάρξει ένα κατάλληλα σχεδιασμένο συμπλήρωμα που θα μπορεί να συνταγογραφηθεί από τον κτηνίατρό σας, ή μια κατάλληλη κτηνιατρική, ειδική σχεδιασμένη διατροφή που μπορεί να καλύψει τις συγκεκριμένες ανάγκες του κατοικίδιου ζώου σας για όλα τα θρεπτικά συστατικά και που είναι προσαρμοσμένη για την εν λόγω πάθηση.

Για τους κηδεμόνες υγιών γατών, η Libby Sheridan έχει κάποιες λογικές συμβουλές: «Όταν αγοράζετε γατοτροφή, μην παρασυρθείτε από την εντυπωσιακή γάτα στην ετικέτα. Αναζητήστε ετικέτες που γράφουν ότι η τροφή έχει πρόσθετα ιχθυέλαια: είμαστε τόσο πεπεισμένοι για την εγκυρότητα αυτής της έρευνας που πήραμε την απόφαση να προσθέσουμε συμπλήρωμα σε όλες τις ξηρές τροφές για γάτες. Και πάντα να αγοράζετε μια φημισμένη μάρκα για την οποία γνωρίζετε ότι έχουν χρησιμοποιηθεί τα κατάλληλα έλαια, από τα σωστά είδη ψαριών από καθαρά, μη μολυσμένα νερά.

Όπως σας έλεγε η μητέρα σας: το ψάρι είναι η υγιεινή επιλογή!

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult τροφή για γάτες με Κοτόπουλο

  <p>Η Hill's<sup>ΤΜ</sup> <span class='nowrap'>Science Plan</span><sup>ΤΜ</sup> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της βέλτιστης σωματικής κατάστασης, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, καλές πρωτεΐνες και ενισχυμένη με ω-3 λιπαρά οξέα.</p> <ul> <li>Υποστηρίζει τη διατήρηση της καλής μυϊκής μάζας και το ιδανικό σωματικό βάρος. <li>Τα ελεγχόμενα επίπεδα ανόργανων στοιχείων υποστηρίζουν την υγεία του ουροποιητικού. <li>Πολύ εύπεπτα συστατικά για τη βέλτιστη απορρόφηση θρεπτικών ουσιών. <li>100% εγγύηση για ποιότητα, για σταθερή σύνθεση και γεύση.</li></ul>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult τροφή για γάτες με Κοτόπουλο

  <ul><ul><li>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight  έχει ένα μοναδικό μείγμα συστατικών και χαμηλή σε λιπαρά περιεκτικότητα. Σχεδιασμένη για να βοηθήσει την γάτα σας στην επίτευξη του υγιούς βάρους για μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.</li></ul><li>
 • Hill's™ Science Plan™ Adult Optimal Care™ τροφή για γάτες με Τόνο

  ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών), ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών)
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult τροφή για γάτες με Αρνί

  ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών), ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών)