Ταξιδεύοντας με το γατάκι σας

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Ταξιδεύοντας

Αν θέλετε να πάρετε το γατάκι σας μαζί, ή αν πρέπει να το βγάλετε έξω από το σπίτι για οποιοδήποτε λόγο, θα πρέπει να το μεταφέρετε με ένα ασφαλές κλουβί μεταφοράς.

Στις περισσότερες γάτες δεν αρέσουν οι τσάντες μεταφοράς και τρέχουν μακριά μόλις την δουν να βγαίνει από το ντουλάπι! Για να μη δημιουργηθεί αυτός ο φόβος στο γατάκι σας, είναι καλή ιδέα να αφήσετε την τσάντα μεταφοράς σε ένα προσβάσιμο σημείο με το πορτάκι ανοιχτό. Μια καλή ιδέα είναι να αφήνετε το κλουβί μεταφοράς σε ένα προσβάσιμο μέρος για το γατάκι σας – ειδικά αν βάλετε ορισμένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια μέσα σε αυτό. Το γατάκι σας σύντομα θα θεωρεί το κλουβί μεταφοράς ως μια μικρή φωλιά, και δε θα νιώθει φοβισμένο και ανασφαλές όταν πρόκειται να μπει μέσα.

Τι τύπου κλουβί μεταφοράς;

Τα πλαστικά κλουβιά μεταφοράς είναι καλύτερα επειδή είναι σταθερά και είναι εύκολο να καθαριστούν. Τα χάρτινα κλουβιά μεταφοράς είναι κατάλληλα μόνο για ένα μικρό ταξίδι. Ένα κλουβί που ανοίγει από πάνω είναι καλύτερο για να βγάζετε τη γάτα σας έξω από το καλάθι. Θα πρέπει να αερίζεται καλά και με προστασία από τη διαφυγή, διασφαλίστε ότι η βάση είναι καλυμμένη με απορροφητικό χαρτί και μια μαλακή κουβέρτα ή πετσέτα. Ένα μικρό αμμοδοχείο πρέπει να υπάρχει για ένα μακρύ ταξίδι. Και πρέπει πάντα να υπάρχει αρκετός χώρος για να κυκλοφορήσει ο αέρας.

Τώρα πάμε!

Όταν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, τοποθετήστε το κλουβί έτσι ώστε το γατάκι σας να βλέπει τι γίνεται έξω. Σιγουρευτείτε ότι το κλουβί βρίσκεται στη σκιά καθώς τα γατάκια μπορεί να πάθουν ηλίαση. Σκίαστρα αυτοκινήτων διατίθενται σε καταστήματα παιδικών σταθμών. Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά δεν πρέπει να αφήνετε ποτέ το γατάκι σας χωρίς επίβλεψη σε ένα αυτοκίνητο χωρίς αέρα.

Το τάισμα του γατιού σας πριν από ένα ταξίδι θα μπορούσε να το αρρωστήσει, οπότε ίσως προτιμάτε να περιμένετε μέχρι την άφιξή σας. Αλλά θα χρειαστεί νερό σε ένα μεγαλύτερο ταξίδι, και μπορείτε να πάρετε μπουκάλια νερό ή μπολ με καπάκι, ειδικά κατασκευασμένα για τα ταξίδια. Το γατάκι σας μπορεί να υποφέρει από ναυτία ούτως ή άλλως, και το φάρμακο μπορεί να βοηθήσει, αλλά ακολουθήστε τις συμβουλές του κτηνιάτρου σας σχετικά με αυτό - και προετοιμαστείτε για το γεγονός ότι ίσως ήταν καλύτερα να μην έχετε πάρει καθόλου μαζί σας το γατάκι σας .

Σχετικά Άρθρα

 • Λίστα ελέγχου για διακοπές με τη γάτα σας

  Ετοιμάζεστε για διακοπές; Χρησιμοποιήστε αυτή τη λίστα ελέγχου για ταξίδια με γάτες για να διασφαλίσετε ότι έχετε ό,τι σημαντικό χρειάζεστε για το ταξίδι σας, όπως φαγητό, παιχνίδια και τα στοιχεία του κτηνιάτρου της.
 • Γάτες και γιορτές μαζί

  Μερικές φορές οι γάτες και οι γιορτές πάνε μαζί όπως το λάδι με το νερό. Πέρα από θέματα ασφάλειας για τις γάτες, υπάρχει και το ενδεχόμενο οι γάτες είτε να αγνοούνται μέσα στις ετοιμασίες των γιορτών είτε να υπερδιεγερθούν από την εορταστική ατμόσφαιρα.
 • Επιλέγοντας κτηνίατρο για τη γάτα σας

  Εκτός από εσάς και την οικογένειά σας, ο κτηνίατρος της γάτας σας είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή της.
 • Μετακόμιση με τη γάτα σας

  Εάν υπάρχει ένα πράγμα περισσότερο αγχώδες από τη μετακόμιση, αυτό είναι η μετακόμιση μαζί με τη γάτα σας.

Σχετικά Προϊόντα

 • Ideal Balance™ Feline Adult with Fresh Chicken & Brown Rice

  <p> <br></p><p>Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span>  Feline Adult είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ενήλικων γατών . Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία της γάτας σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης. 100% Ισορροπημένη. 100% Γευστική. Εγγυημένη.</p><p> 
 • Ideal Balance™ Feline Mature Adult with Fresh Chicken & Brown Rice

  <p> <br></p><p>Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span>  Feline Mature Adult είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ενήλικων γατών . Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία της γάτας σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης. 100% Ισορροπημένη. 100% Γευστική. Εγγυημένη.</p><p> 
 • Ideal Balance™ Kitten with Fresh Chicken & Brown Rice

  <p> <br></p><p>Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span> Kitten είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των μικρών γατών έως 1ος έτους. Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία της γάτας σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης. 100% Ισορροπημένη. 100% Γευστική. Εγγυημένη.</p><p> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult τροφή για γάτες με Κοτόπουλο

  <p>Η Hill's<sup>ΤΜ</sup> <span class='nowrap'>Science Plan</span><sup>ΤΜ</sup> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της βέλτιστης σωματικής κατάστασης, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, καλές πρωτεΐνες και ενισχυμένη με ω-3 λιπαρά οξέα.</p> <ul> <li>Υποστηρίζει τη διατήρηση της καλής μυϊκής μάζας και το ιδανικό σωματικό βάρος. <li>Τα ελεγχόμενα επίπεδα ανόργανων στοιχείων υποστηρίζουν την υγεία του ουροποιητικού. <li>Πολύ εύπεπτα συστατικά για τη βέλτιστη απορρόφηση θρεπτικών ουσιών. <li>100% εγγύηση για ποιότητα, για σταθερή σύνθεση και γεύση.</li></ul>