Φροντίζοντας τα καινούργια δόντια της γατούλας σας  

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Φροντίζοντας τα νέα δόντια της γατούλας σας 

Το βούρτσισμα των δοντιών της γάτας σας δεν είναι τόσο δύσκολο όσο πιστεύετε. Αν ξεκινήσετε νωρίς και χρησιμοποιείτε μια ειδική γατίσια οδοντόκρεμα που της αρέσει, η γάτα σας θα ανυπομονεί για αυτήν. Μην δελεαστείτε να χρησιμοποιήσετε ανθρώπινη οδοντόβουρτσα γιατί δεν είναι κατάλληλες και μπορεί να τραυματίσουν τα ούλα του κατοικιδίου σας. Ο κτηνίατρός σας θα χαρεί να σας συμβουλέψει σχετικά με το ποια βούρτσα είναι καταλληλότερη για το γατάκι σας.

Ξεκινήστε με το να συνηθίσει το γατάκι σας την τοποθέτηση του δακτύλου σας στο στόμα του, καλοπιάνοντας ήπια ώστε να ανοίξει το στόμα και τρίβοντας τα δόντια του. Στη συνέχεια κάντε το να συνηθίσει την οδοντόβουρτσα: βάλτε τόνο ή χυμό από την κονσέρβα τόνου στην οδοντόβουρτσα για να το δελεάσετε. Μόλις ευχαριστηθεί με αυτό, ξεκινήστε τη χρήση της γατίσιας οδοντόκρεμας.

Αν και οι δύο βρείτε ότι το βούρτσισμα των δοντιών είναι δύσκολο, ζητήστε τη βοήθεια του κτηνιάτρου σας. Οι περισσότεροι πρακτικοί προσφέρουν οδοντιατρικούς ελέγχους και θα χαρούν να σας δείξουν πως να βουρτσίζετε τα δόντια της γάτας σας.

Όταν το γατάκι σας εξελιχθεί σε ενήλικη γάτα, υπάρχουν ειδικές τροφές που θα την βοηθήσουν να διατηρήσει τα δόντια της υγιή, όπως η Hill"s™ Science Plan™ Oral Care.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Science Plan™ Feline Adult Perfect Weight with Chicken

  <ul><ul><li>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight  έχει ένα μοναδικό μείγμα συστατικών και χαμηλή σε λιπαρά περιεκτικότητα. Σχεδιασμένη για να βοηθήσει την γάτα σας στην επίτευξη του υγιούς βάρους για μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.</li></ul><li>
 • Prescription Diet™ r/d™ Feline Original

  Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Feline r/d™ λεπτοτεμαχισμένη με συκώτι είναι σχεδιασμένη ειδικά για τη διαχείριση γατών με προβλήματα βάρους.
 • Science Plan™ Feline Mature Adult 7+ Sterilised Cat Κοτόπουλο

  Sterilised cats are over three times more likely to become overweight and suffer with urinary problems. <br>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Sterilised Cat Mature Adult Chicken is tailored to meet the needs of sterilised cats. Formulated with clinically proven antioxidants and a unique weight management formula.
 • Prescription Diet™ Metabolic Feline

  <p><span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Metabolic