Ο αρχηγός της αγέλης – το κουτάβι ή εσείς;

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Ποιος είναι ο αρχηγός της αγέλης; 

Τα σκυλιά είναι ζώα αγέλης και έχουν συνηθίσει να έχουν αρχηγό. Σε αυτή την περίπτωση, ο αρχηγός είστε εσείς. Ο καθορισμός κανόνων αρκετά νωρίς θα βοηθήσει το κουτάβι σας να αισθανθεί ασφάλεια και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη ισχυρού δεσμού μεταξύ σας. Το κουτάβι θα πρέπει να θεωρεί ότι εσείς και η οικογένειά σας βρίσκεται πιο ψηλά στην ιεραρχία της αγέλης. Οι παρακάτω κανόνες θα σας βοηθήσουν να το επιτύχετε:

 

Καλοί τρόποι την ώρα του φαγητού

Στη φύση, ο αρχηγός της αγέλης τρώει πρώτος. Το κουτάβι σας θα το αποδεχθεί αλλά πρέπει να του το επιβάλλετε. Οι ώρες φαγητού του κουταβιού σας πρέπει να είναι διαφορετικές από τις δικές σας. Εάν του δίνετε αποφάγια την ώρα που τρώτε, θα θεωρήσει ότι έχει τον έλεγχο και θα του είναι εξαιρετικά δύσκολο να σταματήσει να σας ενοχλεί. Αυτό μπορεί να σας δυσκολέψει αρκετά τη ζωή, ιδιαίτερα όταν έχετε καλεσμένους.  

 

Καλοί τρόποι την ώρα του ύπνου

Ο αρχηγός κοιμάται πάντα στο καλύτερο μέρος. Το κουτάβι σας πρέπει να ξέρει ότι το κρεβάτι σας είναι απαγορευμένη περιοχή. Εάν αρχίσετε να το αφήνετε να έρχεται στο κρεβάτι σας, δε θα φύγει ποτέ. Και θα γίνει και ιδιαίτερα κτητικό, θεωρώντας το κρεβάτι ως δική του περιοχή.

 

Δεν αποτελεί πάντα το επίκεντρο της προσοχής

Ως αρχηγός της αγέλης, το κουτάβι σας πρέπει να σέβεται την ανάγκη σας να περνάτε χρόνο μόνος σας. Εάν δεν το καταστήσετε σαφές, θα νομίζει ότι θέλετε να συμμετέχει σε ότι κι αν κάνετε – ακόμα και να σας ακολουθεί σε μέρη στα οποία δε θα θέλατε. Για να το βοηθήσετε να συνηθίσει, μη δίνετε καθόλου σημασία στο σκύλο σας για ένα διάστημα 20 -30 λεπτών. Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά πρέπει να συνηθίσει ότι δε θα είστε συνεχώς στη διάθεσή του.

Σχετικά Άρθρα

 • Πώς να κάνω τον σκύλο μου να σταματήσει να γαβγίζει;

  Ο έλεγχος του ηχητικού επιπέδου του σκύλου σας είναι ένα σημαντικό μέρος του να είσαι ένας υπεύθυνος ιδιοκτήτης. Έτσι κι αλλιώς, το υπερβολικό γάβγισμα μπορεί να γίνει ενοχλητικό και όχι μόνο για εσάς αλλά και για τους γείτονές σας.
 • Εκπαίδευση συμπεριφοράς για το κουτάβι σας

  Το νέο σας κουτάβι δεν καταφτάνει με καλή συμπεριφορά. Ο εκτροφέας του μπορεί να του έχει δώσει κάποια αρχική εκπαίδευση τουαλέτας, αλλά ο τρόπος που συμπεριφέρεται ως το κατοικίδιό σας εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.
 • Αντιμετωπίζοντας την επιθετική συμπεριφορά  

  Πολλοί πιστεύουν ότι οι σκύλοι δαγκώνουν απλά «επειδή αυτό είναι που ξέρουν να κάνουν». Αλλά οι σκύλοι δε γίνονται επιθετικοί χωρίς λόγο και οι περισσότεροι σκύλοι γίνονται επιθετικοί επειδή βρίσκονται σε μια δύσκολη κατάσταση.
 • Αρχικά Στάδια Εκπαίδευσης

  Ανακαλύψτε περισσότερα για την εκπαίδευση των κουταβιών και το πως να εκπαιδεύσετε ένα κουτάβι στο Hill's Pet

Σχετικά Προϊόντα

 • Prescription Diet™ Canine t/d™

  Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span>Canine t/d™ βοηθά στη διατήρηση της στοματικής υγείας.
 • Prescription Diet™ l/d™ Canine

  Η Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> l/d™ Canine είναι σχεδιασμένη ειδικά για τη διατροφική διαχείριση σκύλων με ηπατοπάθειες που προκαλούν τη μείωση της λειτουργίας του ήπατος.
 • Prescription Diet™ l/d™ Canine

   Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> l/d™ Canine είναι σχεδιασμένη ειδικά για τη διατροφική διαχείριση σκύλων με ηπατοπάθειες που προκαλούν τη μείωση της λειτουργίας του ήπατος.
 • Prescription Diet™ j/d™ Canine with Lamb

  Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Canine j/d™ είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι βελτιώνει την κινητικότητα σε μόλις 3 εβδομάδες με την ακριβή ισορροπία των υγιεινών θρεπτικών συστατικών και με ένα ειδικό ω-3 έλαιο.