Ο αρχηγός της αγέλης – το κουτάβι ή εσείς

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Ποιος είναι ο αρχηγός της αγέλης; 

Τα σκυλιά είναι ζώα αγέλης και έχουν συνηθίσει να έχουν αρχηγό. Σε αυτή την περίπτωση, ο αρχηγός είστε εσείς. Ο καθορισμός κανόνων αρκετά νωρίς θα βοηθήσει το κουτάβι σας να αισθανθεί ασφάλεια και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη ισχυρού δεσμού μεταξύ σας. Το κουτάβι θα πρέπει να θεωρεί ότι εσείς και η οικογένειά σας βρίσκεται πιο ψηλά στην ιεραρχία της αγέλης. Οι παρακάτω κανόνες θα σας βοηθήσουν να το επιτύχετε:

 

Καλοί τρόποι την ώρα του φαγητού

Στη φύση, ο αρχηγός της αγέλης τρώει πρώτος. Το κουτάβι σας θα το αποδεχθεί αλλά πρέπει να του το επιβάλλετε. Οι ώρες φαγητού του κουταβιού σας πρέπει να είναι διαφορετικές από τις δικές σας. Εάν του δίνετε αποφάγια την ώρα που τρώτε, θα θεωρήσει ότι έχει τον έλεγχο και θα του είναι εξαιρετικά δύσκολο να σταματήσει να σας ενοχλεί. Αυτό μπορεί να σας δυσκολέψει αρκετά τη ζωή, ιδιαίτερα όταν έχετε καλεσμένους.  

 

Καλοί τρόποι την ώρα του ύπνου

Ο αρχηγός κοιμάται πάντα στο καλύτερο μέρος. Το κουτάβι σας πρέπει να ξέρει ότι το κρεβάτι σας είναι απαγορευμένη περιοχή. Εάν αρχίσετε να το αφήνετε να έρχεται στο κρεβάτι σας, δε θα φύγει ποτέ. Και θα γίνει και ιδιαίτερα κτητικό, θεωρώντας το κρεβάτι ως δική του περιοχή.

 

Δεν αποτελεί πάντα το επίκεντρο της προσοχής

Ως αρχηγός της αγέλης, το κουτάβι σας πρέπει να σέβεται την ανάγκη σας να περνάτε χρόνο μόνος σας. Εάν δεν το καταστήσετε σαφές, θα νομίζει ότι θέλετε να συμμετέχει σε ότι κι αν κάνετε – ακόμα και να σας ακολουθεί σε μέρη στα οποία δε θα θέλατε. Για να το βοηθήσετε να συνηθίσει, μη δίνετε καθόλου σημασία στο σκύλο σας για ένα διάστημα 20 -30 λεπτών. Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά πρέπει να συνηθίσει ότι δε θα είστε συνεχώς στη διάθεσή του.

Σχετικά Άρθρα

 • Εκπαίδευση δύο κουταβιών: πώς θα το καταφέρετε

  Μάθετε πώς θα εκπαιδεύσετε δύο κουτάβια ταυτόχρονα χάρη στις συμβουλές που ακολουθούν. Πρόκειται για δύσκολο εγχείρημα. Με σκληρή δουλειά και αγάπη όμως, μπορείτε να τα καταφέρετε.
 • Αρχικά Στάδια Εκπαίδευσης

  Ανακαλύψτε περισσότερα για την εκπαίδευση των κουταβιών και το πως να εκπαιδεύσετε ένα κουτάβι στο Hill's Pet
 • Εκπαίδευση συμπεριφοράς για το κουτάβι σας

  Το νέο σας κουτάβι δεν καταφτάνει με καλή συμπεριφορά. Ο εκτροφέας του μπορεί να του έχει δώσει κάποια αρχική εκπαίδευση τουαλέτας, αλλά ο τρόπος που συμπεριφέρεται ως το κατοικίδιό σας εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.
 • Σκύλος και νέο μωρό … τα πηγαίνουν περίφημα

  Dogs running Με τη σωστή προετοιμασία, το να φέρετε έναν σκύλο και το νέο μωρό κοντά δεν πρέπει να σας προκαλέσει κανένα πρόβλημα. Φυσικά, το φέρετε ένα μωρό στον κόσμο είναι πάντα μια συναρπαστική περίοδος, αλλά μερικές φορές ο σκύλος δεν μοιράζεται τον ενθουσιασμό σας.

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Small & Mini Τροφή για Κουτάβια με Κοτόπουλο

  <p> </p><p>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Small & Miniature είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της ανοσίας και της υγιούς ανάπτυξης του εγκεφάλου, των μυών και των οστών. Με υψηλά επίπεδα κλινικά αποδεδειγμένων αντιοξειδωτικών και DHA από ιχθυέλαιο.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Τροφή για Κουτάβια με Κοτόπουλο

  <p>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ με γεύση Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού και της κινητικότητας, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και DHA από ιχθυέλαιο.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Medium Τροφή για Κουτάβια με Αρνί και Ρύζι

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Αρνί & Ρύζι είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την ισχυρή ανοσία και την υγεία του πεπτικού συστήματος. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και βέλτιστα επίπεδα ω-3 & ω-6 λιπαρών οξέων.
 • ΤΡΟΦΗ HILL'S SCIENCE PLAN ΓΙΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΜΕΣΑΙΑΣ ΦΥΛΗΣ με ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Medium Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την ανοσία και την κινητικότητα, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και DHA από ιχθυέλαιο.