Πώς να μειώσετε το στρες του σκύλου σας από τα γιορτινά πάρτι

Published by
min read

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Η γιορτινή περίοδος έφθασε και όλοι ετοιμάζονται για μεγάλες γιορτές και οικογενειακές συγκεντρώσεις. Παρόλο που είναι μια συναρπαστική περίοδος για εσάς, μπορεί να φέρει στρες στον σκύλο σας. Οι περισσότεροι κηδεμόνες κατοικιδίων φροντίζουν σοβαρά την κοινωνικοποίηση των σκύλων τους, αλλά ένα θορυβώδες πάρτι μπορεί να ανησυχήσει ακόμα και τα πιο φιλικά σκυλιά. Για τις γιορτές με σκύλους στο σπίτι χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή, για να εξασφαλίζετε ότι το σκυλάκι σας είναι ασφαλές, χαρούμενο και δείχνει καλή συμπεριφορά. Είναι σημαντικό και δεν πρέπει να παραβλέψετε να προετοιμάσετε το σκύλο σας για να συναντήσει μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων. Ποιος είναι επομένως ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσετε το σκύλο σας να νιώσει άνετα; Να κάποια μέτρα που μπορείτε να πάρετε.

Συστήστε τον με ηρεμία

Παρόλο που μερικοί σκύλοι ανυπομονούν να κάνουν νέους φίλους, κάποιοι μπορεί να νιώσουν κάπως πιεσμένοι γνωρίζοντας πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα. Διαχειριστείτε κάθε γνωριμία που κάνει ο σκύλος σας. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να μοιράσετε χρονικά την είσοδο των καλεσμένων σας, και να μην μπουν όλοι ταυτόχρονα. Ένα ξαφνικό πλήθος μπορεί να τρομάξει το σκύλο σας, οπότε θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως η γνωριμία με τους επισκέπτες γίνεται ήρεμα και από τις δύο πλευρές. Αν έχετε έναν υπερβολικά φιλικό σκύλο, θα πρέπει να μην τον αφήνετε να πηδάει πάνω στους καλεσμένους και να τους ρίχνει κάτω. Αν ο σκύλος σας είναι περισσότερο ντροπαλός, τότε μη αφήνετε τα υπερβολικά φιλικά άτομα να του δημιουργήσουν άγχος.

Μία ενδιαφέρουσα πληροφορία, σύμφωνα με την Vetstreet, είναι ότι οι σκύλοι μπορεί να φοβούνται περισσότερο τους άντρες με ηχηρές φωνές παρά τις γυναίκες με μαλακές φωνές. Επίσης πολλοί σκύλοι προτιμούν τους ενήλικες από τα παιδιά. Με αυτή τη σκέψη, παρατηρήστε προσεκτικά τυχόν παιδιά που είναι καλεσμένα στα πάρτι σας και σκεφτείτε να ζητήσετε από τους καλεσμένους σας να διατηρήσουν χαμηλό τον τόνο της φωνής τους.

Μια επίσημη γνωριμία που επιτρέπει στο σκυλάκι σας και στους ανθρώπους να νιώθουν ασφαλείς και άνετοι είναι η καλύτερη λύση. Κρατήστε ίσως το σκύλο σας ξεχωριστά σε ένα άλλο δωμάτιο πίσω από μια παιδική πόρτα ασφαλείας έως ότου έχουν έρθει όλοι. Οι καινούργιοι καλεσμένοι μπορούν να τον χαιρετήσουν ξεχωριστά ένας προς ένας από την άλλη πλευρά της πόρτας για να κάνουν την εμπειρία λιγότερο πιεστική και να εμποδίσουν το σκύλο από το να πηδήξει.Jack Russell Terrier and Dog Nova Scotia Duck Tolling Retriever lie on chair with blanket in front of Christmas tree.

Προσφέρετε απομόνωση

Η κοινωνικοποίηση μπορεί να εξουθενώσει το σκύλο σας, ακόμα και αν απολαμβάνει την παρέα. Δημιουργήστε σε κάποια άκρη ένα ήρεμο, γνώριμο μέρος για αυτόν ώστε να μπορεί να πάρει μια ανάσα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για σκύλους που δεν είναι ιδιαίτερα κοινωνικοί. Αν ο σκύλος σας είναι διστακτικός απέναντι σε μεγάλες ομάδες ανθρώπων, μην τον αναγκάσετε να βρίσκεται γύρω τους. Το να αναγκάσετε ένα σκύλο να κοινωνικοποιηθεί περισσότερο από όσο είναι έτοιμος και πρόθυμος, μπορεί να τον κάνει να αγχωθεί και να τρομάξει. Αν δεν έχει κάποια διαφυγή, μπορεί να δείξει επιθετικότητα για να σηματοδοτήσει σε όλους πως φοβάται. Είναι σημαντικό να αποτρέψετε κάτι τέτοιο πριν ακόμα εκδηλωθεί.

Ένα ήσυχο καταφύγιο θα τον βοηθήσει να νιώσει ασφαλής και σίγουρος και θα του δώσει μια ευκαιρία να αποδράσει από το χάος αν νιώθει αγχωμένος ή πιεσμένος.

Διαχειριστείτε τις αλληλεπιδράσεις

Μόλις ο σκύλος σας νιώσει άνετα να είναι μαζί με όλους, θα θέλετε να διασφαλίσετε την ασφάλειά του. Βεβαιωθείτε πως όλα τα φαγητά ή ποτά για ανθρώπους καθώς και οι διακοσμήσεις βρίσκονται σε σημείο που δεν φτάνει. Η εορταστική περίοδος με σκύλους μπορεί να είναι διασκεδαστική για όλους, αλλά θα πρέπει να τονίσετε πως κάποια μέρη του φαγητού είναι ανθυγιεινά και πως κάποια φαγητά είναι πολύ επικίνδυνα για τους σκύλους. Μην αφήνετε τους καλεσμένους να ταΐζουν το σκυλάκι σας με ανθρώπινο φαγητό και εξηγήστε πως αυτό γίνεται για την ασφάλεια, την υγεία και την ευεξία του. Έχετε το νου σας και στα παιδιά, γιατί ένα σκυλάκι που καιροφυλακτεί, δεν θα έχει πρόβλημα να κλέψει γλυκά από ένα μωρό!

Μην ξεχνάτε το σκυλάκι σας

Το να είστε οικοδεσπότης με πολλούς καλεσμένους μπορεί να είναι αγχωτικό από μόνο του, αλλά η αγχωτική επίδραση που μπορεί να έχει αυτό στο σκύλο σας μπορεί να τον κάνει να αποσυρθεί. Οπότε, κατά τη διάρκεια του χάους για έναν οικοδεσπότη, μην ξεχνάτε να δείχνετε λίγη προσοχή στο σκύλο σας. Οι καλεσμένοι σας σίγουρα θα του παρέχουν την αναγκαία προσοχή, αλλά εσείς είστε ο αγαπημένος του άνθρωπος, και από εσάς θα αποζητά και την περισσότερη προσοχή. Αφιερώστε λίγα λεπτά κάθε ώρα του πάρτι για να τον επιβραβεύσετε με μια λιχουδιά επειδή ήταν καλός, να τον χαϊδέψετε πίσω από τα αυτιά του, ή να καθίσετε κάτω και να του χαϊδέψετε την κοιλίτσα. Το να γνωρίζει πως είστε εκεί για αυτόν κατά την διάρκεια αυτής της χαοτικής στιγμής θα τον καθησυχάσει και θα μειώσει σε μεγάλο βαθμό το άγχος του.

Η κοινωνικοποίηση των σκύλων κατά την διάρκεια των γιορτών είναι κάτι που πρέπει να λάβετε προσεκτικά υπόψη σας. Ακόμα και αν έχετε ένα σκανταλιάρικο σκυλάκι που αγαπάει τους πάντες, το να βρίσκεται σε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων για πολλή ώρα μπορεί να είναι πιεστικό ακόμα και για τον πιο φιλικό σκύλο. Βεβαιωθείτε πως οι γνωριμίες γίνονται με ήρεμο τρόπο και υπό επίβλεψη. Βεβαιωθείτε πως ο σκύλος σας έχει μια κατάλληλη διέξοδο σε περίπτωση άγχους ή δυσφορίας. Καθιερώστε και εφαρμόστε κανόνες που δεν επιτρέπουν να δοθεί ανθρώπινο φαγητό στο σκύλο σας και κρατήστε τα δώρα και το στολισμό σε σημείο που δεν φτάνει. Μόλις ολοκληρωθούν οι γνωριμίες στο πάρτι, εσείς, ο σκύλος σας, και οι καλεσμένοι σας θα περάσετε υπέροχα. Οπότε ας σιγουρευτούμε πως μπορείτε να απολαμβάνετε τις γιορτές με τους σκύλους σας κάθε χρόνο!

Contributor Bio

Katie Finlay

Κέιτι Φίνλεϊ

 

Η Κέιτι Φίνλεϊ είναι εκπαιδεύτρια σκύλων και συγγραφέας με έδρα της το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Εργάζεται πάνω από έξι χρόνια με σκύλους και τους κηδεμόνες τους, τόσο άμεσα όσο και μέσω των άρθρων της.

 

Related Articles

 • Επιλέγοντας κτηνίατρο για το σκύλο σας

  Εκτός από εσάς και την οικογένειά σας, ο κτηνίατρος του σκύλου σας είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή του. Εξάλλου, ο κτηνίατρος θα είναι υπεύθυνος για την υγεία του για ολόκληρη τη ζωή του.
 • Το στομάχι του σκύλου σας αναστατώνεται λόγω κακών συνηθειών;

  Οι σκύλοι είναι από τη φύση τους ανήσυχοι. Έτσι, μυρίζουν κάθε είδους αντικείμενα, κάποια από τα οποία δεν πρέπει - αλλοιωμένα τρόφιμα, πτώματα που αποσυντίθενται και αποφάγια - ενώ ορισμένες φορές θα τσιμπήσουν και μια ή δύο μπουκιές, για να διαπιστώσουν τη γεύση αυτού του πράγματος με την παράξενη μυρωδιά.
 • Οδηγίες για να διατηρείτε το κουτάβι σας υγιές

  Είστε το καλύτερο πρόσωπο για να διατηρήσετε το κουτάβι σας υγιές και γεμάτο ζωντάνια.
 • Πυροτεχνήματα χωρίς φόβο

  Dogs running Χρήσιμες συμβουλές για την θορυβώδη περίοδο του Νοέμβρη. Η 5η Νοεμβρίου είναι η Νύχτα του Guy Fawkes και είναι πάντα μια υπέροχη εποχή του χρόνου με πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον βραδινό ουρανό.

Related products

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Τροφή για Σκύλους με Μοσχάρι

  <p>Η Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Νόστιμο Βοδινό είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της μυϊκής μάζας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, άπαχες πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.</p><p> 
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult με Κοτόπουλο

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult  Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την καλή μυϊκή μάζα και την υγεία των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Large Breed Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken is formulated for optimal joint and muscle support, for large breed dogs. With clinically proven antioxidants, and glucosamine and chondroitin from natural sources..
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult 7+ Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  H Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Mature Adult/Senior 7+ Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την διατήρηση της κινητικότητας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, και γλυκοζαμίνη και χονδροιτίνη από φυσικές πηγές..<br><br><b> 
  Buy Now »