Αναπτύξτε το Ένστικτό σας για Πεπτικές Διαταραχές των Κατοικιδίων

Στομάχι που γουργουρίζει και κοιλιακές ενοχλήσεις δεν είναι καλά νέα για τα κατοικίδια. Για τους ιδιοκτήτες που πρέπει να καθαρίσουν τις συνέπειες των έκτακτων περιστατικών, οι στομαχικές διαταραχές είναι ένα από τα σπάνια μειονεκτήματα του να έχει κάποιος ένα κατοικίδιο.

Οι πεπτικές διαταραχές μπορεί να επηρεάσουν οποιοδήποτε τμήμα του πεπτικού συστήματος, από το στομάχι, το λεπτό έντερο και διαμέσου του παχέος εντέρου. Εκτός από τα γνωστά σημάδια όπως η διάρροια – που κυμαίνεται από υγρή έως παρόμοια με της αγελάδας – και εμετός, η γαστρεντερική ασθένεια στον σκύλο μπορεί να συνοδευτεί από απώλεια όρεξης, στομαχικές κράμπες, πίεση, έλλειψη δραστηριότητας, κατάθλιψη και απώλεια βάρους.

Ορισμένα κατοικίδια μπορεί να υποφέρουν από προβλήματα του παχέος εντέρου, τα οποία είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν συχνή διέλευση κοπράνων, που πιθανώς συνοδεύονται από ζελατινοειδή βλέννα ή ζωντανό αίμα. Τα σημάδια μπορεί να είναι διακεκομμένα ή συνεχόμενα. Θυμηθείτε ότι το κατοικίδιό σας πρέπει να το δει κτηνίατρος, όχι απλώς για να αντιμετωπίσει βραχύχρονα στομαχικά προβλήματα, αλλά επίσης καταστάσεις που συνεχίζονται για παρατεταμένη χρονική περίοδο και είναι το ίδιο σοβαρές.

Η διατροφή με μια ειδική φόρμουλα της ζωοτροφής Hill’s™ Prescription Diet™ θα μπορούσε να είναι η απάντηση αν το κατοικίδιό σας έχει πεπτικό πρόβλημα και ο κτηνίατρός σας μπορεί να συστήσει αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην κατάσταση του κατοικιδίου σας.

Σχετικά με τη φροντίδα κατοικιδίων άρθρα