Γάτες και τρεχούμενο νερό

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Ορισμένες γάτες είναι πολύ ιδιότροπες με το νερό τους. Αφήνετε φρέσκο νερό έξω για αυτές όλη τη μέρα, αλλά τη στιγμή που ανοίγετε τη βρύση έρχονται τρέχοντας για νερό. Οπότε ποια είναι η έλξη των γατών για το τρεχούμενο νερό;

Ίσως η γάτα σας πιει από το δοχείο της αλλά να επιμένει να πιτσιλίζει το νερό με το πέλμα της. Ίσως επιμένει να αναποδογυρίζει το δοχείο της στο έδαφος για να πιει από το πάτωμα. Η γάτα σας μπορεί να εξισορροπεί με προσοχή πάνω στο κάθισμα της τουαλέτας προκειμένου να μπορέσει να πιει από το δοχείο. Κι αν έχετε μια γάτα εξωτερικού χώρου, μπορεί ακόμα και να προτιμά το βρώμικο νερό της βροχής από το φρέσκο που της παρέχετε εσείς.

Γιατί έχουν παράξενη συμπεριφορά;

Κανείς δεν είναι εντελώς σίγουρος για ποιο λόγο οι γάτες είναι τόσο ιδιότροπες με το νερό τους αλλά υπάρχουν μερικές θεωρίες. Μπορεί να υπάρχει μια ενστικτώδης απέχθεια προς το στάσιμο νερό. Στη φύση, μια γάτα συνήθως πίνει από τρεχούμενο νερό το οποίο τη βοηθά να μην αρρωστήσει. Εναλλακτικά, μπορεί η γάτα σας να έχει μάθει ότι το νερό τείνει να είναι πιο δροσερό από μια βρύση ή από τη βροχή.

Είναι επίσης πιθανό το νερό να είναι απλά ένα παιχνίδι για τη γάτα σας. Για τη γάτα σας, το αναποδογύρισμα του δοχείου νερού ή η προσπάθεια να πιάσει τις σταγόνες που πέφτουν από μια βρύση μπορεί να αποτελεί ένα υπέροχο παιχνίδι, ενώ υπάρχει και το πρόσθετο όφελος της ικανοποίησης της δίψας.

Οι γάτες δεν χρειάζεται να πιουν πολύ νερό, ιδιαίτερα όταν τρώνε φαγητό από κονσέρβα ή φαγητό σε φακελάκι το οποίο περιέχει πολύ νερό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να είστε βέβαιοι ότι η γάτα έχει συνέχεια φρέσκο νερό.

Πίνοντας από ένα δοχείο

Υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ενθαρρύνετε τη γάτα σας να πιει από το δοχείο της

Προσπαθήστε να μετακινήσετε το δοχείο με το νερό πιο μακριά από το φαγητό της. Η γάτα σας μπορεί να μη θέλει να έχει το φαγητό και το νερό το ένα δίπλα στο άλλο.

Αν πιστεύετε ότι δεν αρέσει στη γάτα σας η θερμοκρασία του νερού, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγα παγάκια στο δοχείο.

Μπορεί να θελήσετε να προσπαθήσετε να αλλάξετε πλήρως το δοχείο νερού. Διαφορετικοί τύποι δοχείων δίνουν διαφορετική γεύση στο νερό. Αν η γάτα σας έχει πλαστικό δοχείο, δοκιμάστε ένα μεταλλικό, κεραμικό ή γυάλινο. Αν η γάτα σας γέρνει τα δοχεία, αναζητήστε ένα μεγαλύτερο δοχείο με ελαστική βάση. Αυτό θα ανατρέψει ακόμα και τις πιο αφοσιωμένες γάτες.

Υπάρχουν επίσης συντριβάνια νερού για γάτες στα οποία είτε τρέχει συνεχώς νερό, ή ενεργοποιούνται όταν πλησιάζει η γάτα σας. Για να δουλέψουν, απαιτείται ηλεκτρισμός, οπότε θα χρειαστεί να βρείτε ένα μέρος κοντά σε πρίζα.

Περιστασιακά, μπορείτε να αφήσετε τη βρύση να τρέχει για να πίνει η γάτα σας. Η γάτα σας θα πιει από οποιαδήποτε πηγή αν είναι αρκετά διψασμένη, αλλά μπορείτε να επιλέξετε περιστασιακά να της προσφέρετε νερό από τη βρύση ως κέρασμα.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Science Plan™ Feline Adult Perfect Weight with Chicken

  <ul><ul><li>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight  έχει ένα μοναδικό μείγμα συστατικών και χαμηλή σε λιπαρά περιεκτικότητα. Σχεδιασμένη για να βοηθήσει την γάτα σας στην επίτευξη του υγιούς βάρους για μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.</li></ul><li>
 • Prescription Diet™ r/d™ Feline Original

  Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Feline r/d™ λεπτοτεμαχισμένη με συκώτι είναι σχεδιασμένη ειδικά για τη διαχείριση γατών με προβλήματα βάρους.
 • Science Plan™ Feline Mature Adult 7+ Sterilised Cat Κοτόπουλο

  Sterilised cats are over three times more likely to become overweight and suffer with urinary problems. <br>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Sterilised Cat Mature Adult Chicken is tailored to meet the needs of sterilised cats. Formulated with clinically proven antioxidants and a unique weight management formula.
 • Prescription Diet™ Metabolic Feline

  <p><span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Metabolic