Γάτες και τρεχούμενο νερό

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Ορισμένες γάτες είναι πολύ ιδιότροπες με το νερό τους. Αφήνετε φρέσκο νερό έξω για αυτές όλη τη μέρα, αλλά τη στιγμή που ανοίγετε τη βρύση έρχονται τρέχοντας για νερό. Οπότε ποια είναι η έλξη των γατών για το τρεχούμενο νερό;

Ίσως η γάτα σας πιει από το δοχείο της αλλά να επιμένει να πιτσιλίζει το νερό με το πέλμα της. Ίσως επιμένει να αναποδογυρίζει το δοχείο της στο έδαφος για να πιει από το πάτωμα. Η γάτα σας μπορεί να εξισορροπεί με προσοχή πάνω στο κάθισμα της τουαλέτας προκειμένου να μπορέσει να πιει από το δοχείο. Κι αν έχετε μια γάτα εξωτερικού χώρου, μπορεί ακόμα και να προτιμά το βρώμικο νερό της βροχής από το φρέσκο που της παρέχετε εσείς.

Γιατί έχουν παράξενη συμπεριφορά;

Κανείς δεν είναι εντελώς σίγουρος για ποιο λόγο οι γάτες είναι τόσο ιδιότροπες με το νερό τους αλλά υπάρχουν μερικές θεωρίες. Μπορεί να υπάρχει μια ενστικτώδης απέχθεια προς το στάσιμο νερό. Στη φύση, μια γάτα συνήθως πίνει από τρεχούμενο νερό το οποίο τη βοηθά να μην αρρωστήσει. Εναλλακτικά, μπορεί η γάτα σας να έχει μάθει ότι το νερό τείνει να είναι πιο δροσερό από μια βρύση ή από τη βροχή.

Είναι επίσης πιθανό το νερό να είναι απλά ένα παιχνίδι για τη γάτα σας. Για τη γάτα σας, το αναποδογύρισμα του δοχείου νερού ή η προσπάθεια να πιάσει τις σταγόνες που πέφτουν από μια βρύση μπορεί να αποτελεί ένα υπέροχο παιχνίδι, ενώ υπάρχει και το πρόσθετο όφελος της ικανοποίησης της δίψας.

Οι γάτες δεν χρειάζεται να πιουν πολύ νερό, ιδιαίτερα όταν τρώνε φαγητό από κονσέρβα ή φαγητό σε φακελάκι το οποίο περιέχει πολύ νερό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να είστε βέβαιοι ότι η γάτα έχει συνέχεια φρέσκο νερό.

Πίνοντας από ένα δοχείο

Υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ενθαρρύνετε τη γάτα σας να πιει από το δοχείο της

Προσπαθήστε να μετακινήσετε το δοχείο με το νερό πιο μακριά από το φαγητό της. Η γάτα σας μπορεί να μη θέλει να έχει το φαγητό και το νερό το ένα δίπλα στο άλλο.

Αν πιστεύετε ότι δεν αρέσει στη γάτα σας η θερμοκρασία του νερού, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγα παγάκια στο δοχείο.

Μπορεί να θελήσετε να προσπαθήσετε να αλλάξετε πλήρως το δοχείο νερού. Διαφορετικοί τύποι δοχείων δίνουν διαφορετική γεύση στο νερό. Αν η γάτα σας έχει πλαστικό δοχείο, δοκιμάστε ένα μεταλλικό, κεραμικό ή γυάλινο. Αν η γάτα σας γέρνει τα δοχεία, αναζητήστε ένα μεγαλύτερο δοχείο με ελαστική βάση. Αυτό θα ανατρέψει ακόμα και τις πιο αφοσιωμένες γάτες.

Υπάρχουν επίσης συντριβάνια νερού για γάτες στα οποία είτε τρέχει συνεχώς νερό, ή ενεργοποιούνται όταν πλησιάζει η γάτα σας. Για να δουλέψουν, απαιτείται ηλεκτρισμός, οπότε θα χρειαστεί να βρείτε ένα μέρος κοντά σε πρίζα.

Περιστασιακά, μπορείτε να αφήσετε τη βρύση να τρέχει για να πίνει η γάτα σας. Η γάτα σας θα πιει από οποιαδήποτε πηγή αν είναι αρκετά διψασμένη, αλλά μπορείτε να επιλέξετε περιστασιακά να της προσφέρετε νερό από τη βρύση ως κέρασμα.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Hill's VET ESSENTIALS MULTI-BENEFIT + WEIGHT Ξηρή τροφή για Νεαρές Ενήλικες Γάτες με Κοτόπουλο

  <p>Καινοτόμος διατροφή που αποδεδειγμένα βοηθά τις ενήλικες γάτες να διατηρούνται υγιείς και  σε εξαιρετική φόρμα μετά τη στείρωση και με ελεγχόμενα επίπεδα ανόργανων συστατικών για την υποστήριξη της υγείας του ουροποιητικού.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten τροφή με Κοτόπουλο

  ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΓΑΛΟΥΧΙΑ, ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΓΑΛΟΥΧΙΑ
 • Hill's Science Plan Sterilised Cat Ξηρή Τροφή για Ενήλικες Γάτες

  <p>Οι στειρωμένες γάτες έχουν πάνω από τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρες και να υποφέρουν από προβλήματα του ουροποιητικού. Η Hill's™<span class='nowrap'>Science Plan™</span> Sterilised Cat Young Adult έχει σχεδιαστεί για να καλυψει τις ανάγκες των στειρωμένων γατών. Σχεδιασμέμη με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και μια μοναδική σύνθεση διαχείρησης βάρους.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Sensitive Stomach & Skin Adult τροφή για γάτες με Κοτόπουλο

  <p>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Sensitive Stomach & Skin παρέχει μια απόλυτα ισορροπημένη διατροφή για τα ευαίσθητα πεπτικά συστήματα και για τη βελτίωση της υγείας του δέρματος και του τριχώματος.</p><ul><li>Αυξημένα επίπεδα Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 λιπαρών οξέων για υγιές δέρμα και τρίχωμα.</li><li>Ειδικό μείγμα ινών που υποστηρίζει την υγεία του εντέρου</li><li>Θρέφει το δέρμα και αναπληρώνει τα φυσικά του έλαια</li><li>Κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά οφέλη</li><li>Χωρίς συνθετικά χρώματα, ενισχυτικά γεύσης, ή συντηρητικά.</li></ul><p>100% ΕΓΓΥΗΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ</p><p>* Για τη ποιότητα τη συνέπεια και τη γεύση , ή τα χρήματά σας πίσω.</p><ul><br></ul>