Γάτες που πιάνουν ποντίκια

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Οι γάτες λατρεύουν να πιάνουν ποντίκια. Κι ως φυσικοί κυνηγοί, είναι πολύ καλές σε αυτό. † Η γάτα σας δε θα κυνηγήσει επειδή πεινάει – είναι πολύ καλά ταϊσμένη! Το κάνει αυτό ως φυσικό ένστικτο.

Αυτό δεν πρέπει να σας δημιουργεί πρόβλημα, αλλά πρέπει να την αποθαρρύνετε από τη διατάραξη της άγριας ζωής του κήπου. Ένα κολάρο με κουδούνι θα δράσει ως προειδοποίηση για τυχόν ανύποπτα πουλιά, δίνοντάς τους την επιλογή να πετάξουν πριν η γάτα πλησιάσει αρκετά.

Ανεπιθύμητα δώρα

Σπάνια, η γάτα σας μπορεί επίσης να σας αφήσει ως δώρο ένα ποντίκι, ή ορισμένες φορές κάτι μεγαλύτερο, στο κατώφλι σας. Οι ερευνητές των γατών δεν είναι εντελώς σίγουροι γιατί οι γάτες αφήνουν νεκρή λεία για τους ιδιοκτήτες τους, αλλά πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει για δύο λόγους:

 • Ως σημάδι τρυφερότητας για τον ιδιοκτήτη τους.

Εξάλλου, λατρεύουν το κυνήγι, το σκότωμα και το παιχνίδια με νεκρά παιχνίδια, γιατί όχι κι εσείς;

 • Ως αποτέλεσμα του γονεϊκού ενστίκτου της.

Οι μητέρες γάτες θα διδάξουν στα γατιά τους να κυνηγούν φέρνοντάς τους νεκρά ή τραυματισμένα ζώα για να «εξασκηθούν» σε αυτά.

Οπότε η γάτα σας μπορεί όντως να προσπαθεί να σας μάθει πως να κυνηγάτε!

Ο τρόπος με τον οποίο οι γάτες πάνε για το κυνήγι τους, θα μπορούσε επίσης να είναι ένας παράγοντας. Τους αρέσει να εξαντλούν τη λεία τους, να καταδιώκουν και να κυνηγούν μέχρις ότου εξαντληθεί το θήραμά τους. Και γενικά προτιμούν να το κάνουν αυτό, στο γρασίδι του σπιτιού τους. Πρόληψη

Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος να κρατήσετε τη γάτα σας μακριά από το κυνήγι είναι να την κρατήσετε μέσα στο σπίτι. Βεβαίως, αυτό μπορεί να μην είναι πάντα πρακτικό, ιδιαίτερα εάν έχει συνηθίσει να είναι έξω.

Θα μπορούσατε να την διεγείρετε με περισσότερο παιχνίδι εντός του σπιτιού. Δραστηριότητες προσποίησης του κυνηγιού όπως κυνηγώντας παιχνίδια ή παίζοντας με άλλες γάτες μπορεί να δώσουν στη γάτα την «προσήλωση» που χρειάζεται για να μην κυνηγάει έξω.

Θυμηθείτε να πετάτε αμέσως ο,τιδήποτε έχει πιάσει. Αν δεν πετάξετε τα τρόπαιά της, θα νομίζει ότι είναι ΟΚ να συνεχίσει να τα φέρνει. Ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια μπορεί να χρησιμεύσει για αυτή τη συγκεκριμένη δουλειά!

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult τροφή για γάτες με Κοτόπουλο

  <p>Η Hill's<sup>ΤΜ</sup> <span class='nowrap'>Science Plan</span><sup>ΤΜ</sup> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της βέλτιστης σωματικής κατάστασης, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, καλές πρωτεΐνες και ενισχυμένη με ω-3 λιπαρά οξέα.</p> <ul> <li>Υποστηρίζει τη διατήρηση της καλής μυϊκής μάζας και το ιδανικό σωματικό βάρος. <li>Τα ελεγχόμενα επίπεδα ανόργανων στοιχείων υποστηρίζουν την υγεία του ουροποιητικού. <li>Πολύ εύπεπτα συστατικά για τη βέλτιστη απορρόφηση θρεπτικών ουσιών. <li>100% εγγύηση για ποιότητα, για σταθερή σύνθεση και γεύση.</li></ul>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult τροφή για γάτες με Κοτόπουλο

  <ul><ul><li>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight  έχει ένα μοναδικό μείγμα συστατικών και χαμηλή σε λιπαρά περιεκτικότητα. Σχεδιασμένη για να βοηθήσει την γάτα σας στην επίτευξη του υγιούς βάρους για μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.</li></ul><li>
 • Hill's™ Science Plan™ Adult Optimal Care™ τροφή για γάτες με Τόνο

  ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών), ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών)
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult τροφή για γάτες με Αρνί

  ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών), ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών)