Προβλήματα υγείας για τα οποία δεν υπάρχει εμβόλιο

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Φυσικά, ακόμα και ένα εμβολιασμένο κουτάβι μπορεί να εμφανίσει προβλήματα υγείας. Να κάποια που μπορεί να αντιμετωπίσετε:

ΔιάρροιαDog health problems

In the majority of cases diarrhea is just a passing inconvenience. Your puppy could suffer from it if he's overly excited or nervous or if he's somehow eaten something unsuitable like the contents of the kitchen trash! However diarrhea can be a symptom of serious illness too and you shouldn't hesitate to take your puppy to the vet if you are at all concerned. Always take him to the vet if the diarrhea lasts longer than twenty-four hours, has blood in it, is accompanied by other signs of illness such as breathing difficulties or if your puppy becomes lethargic or 'floppy' as there is a risk of dehydration in puppies with diarrhea.

 


Εμετός

Το κουτάβι σας σίγουρα θα κάνει έμετο κάποια στιγμή και τις περισσότερες φορές το μόνο που θα χρειάζεται είναι τρυφερή φροντίδα. Όμως, όπως και η διάρροια, ο έμετος μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα μια σοβαρής νόσου και θα πρέπει πάντα να πηγαίνετε το κουτάβι σας στον κτηνίατρο εάν ο έμετος διαρκεί περισσότερο από 24 ώρες, είναι αιματηρός, ρουκετοειδής ή συνοδεύεται από άλλα σημεία νόσου. Και σε αυτή την περίπτωση, αναζητήστε σημεία αφυδάτωσης καθώς αυτή μπορεί να συμβεί πολύ γρήγορα. Πάνω απ' όλα, εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και επισκεφτείτε αμέσως τον κτηνίατρο εάν ανησυχείτε.

 

Λοιμώξεις και ακάρεα των ώτων

Ακόμα και εάν είστε ιδιαιτέρως επιμελής με την τακτική καθαριότητα των αυτιών του κουταβιού σας, αυτό μπορεί και πάλι να προσβληθεί από κάποια λοίμωξη ή ακάρεα των ώτων.

Τα υγιή αυτιά είναι λαμπερά, δεν έχουν εκκρίσεις ή κερί και έχουν ανοικτό ροζ χρώμα εσωτερικά. Δεν μυρίζουν δυσάρεστα. Εάν ανησυχείτε για τα αυτιά του κουταβιού σας ή εάν φαίνεται να το ενοχλούν (ίσως να ξύνει διαρκώς τα αυτιά του ή να κουνάει το κεφάλι του), μην διστάσετε να το πάτε στον κτηνίατρο.

Σχετικά Άρθρα

 • Φέρνοντας το κουτάβι σας σπίτι

  Διαλέξατε το νέο σας κουτάβι, είπατε τα "αντίο" σας στον εκτροφέα και την υπόλοιπη οικογένεια του κουταβιού, και κατευθύνεστε στο σπίτι.
 • Από που να πάρετε το κουτάβι σας

  Ανεξάρτητα από τον τύπο του κουταβιού που ψάχνετε, υπάρχουν πολλά μέρη στα οποία μπορείτε να κοιτάξετε.
 • Αποχωρισμός

  Δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε μόνο το κουτάβι σας για αρκετό καιρό.
 • Αρσενικό ή Θηλυκό

  Αποφασίσατε τη φυλή του σκύλου σας· τώρα πρέπει να αποφασίσετε αν το κουτάβι σας θα είναι αρσενικό ή θηλυκό (σκύλα).

Σχετικά Προϊόντα

 • Prescription Diet™ Canine t/d™

  Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span>Canine t/d™ βοηθά στη διατήρηση της στοματικής υγείας.
 • Prescription Diet™ l/d™ Canine

  Η Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> l/d™ Canine είναι σχεδιασμένη ειδικά για τη διατροφική διαχείριση σκύλων με ηπατοπάθειες που προκαλούν τη μείωση της λειτουργίας του ήπατος.
 • Prescription Diet™ l/d™ Canine

   Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> l/d™ Canine είναι σχεδιασμένη ειδικά για τη διατροφική διαχείριση σκύλων με ηπατοπάθειες που προκαλούν τη μείωση της λειτουργίας του ήπατος.
 • Prescription Diet™ j/d™ Canine with Lamb

  Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Canine j/d™ είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι βελτιώνει την κινητικότητα σε μόλις 3 εβδομάδες με την ακριβή ισορροπία των υγιεινών θρεπτικών συστατικών και με ένα ειδικό ω-3 έλαιο.