Προβλήματα υγείας για τα οποία δεν υπάρχει εμβόλιο

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Φυσικά, ακόμα και ένα εμβολιασμένο κουτάβι μπορεί να εμφανίσει προβλήματα υγείας. Να κάποια που μπορεί να αντιμετωπίσετε:

ΔιάρροιαDog health problems

In the majority of cases diarrhea is just a passing inconvenience. Your puppy could suffer from it if he's overly excited or nervous or if he's somehow eaten something unsuitable like the contents of the kitchen trash! However diarrhea can be a symptom of serious illness too and you shouldn't hesitate to take your puppy to the vet if you are at all concerned. Always take him to the vet if the diarrhea lasts longer than twenty-four hours, has blood in it, is accompanied by other signs of illness such as breathing difficulties or if your puppy becomes lethargic or 'floppy' as there is a risk of dehydration in puppies with diarrhea.

 


Εμετός

Το κουτάβι σας σίγουρα θα κάνει έμετο κάποια στιγμή και τις περισσότερες φορές το μόνο που θα χρειάζεται είναι τρυφερή φροντίδα. Όμως, όπως και η διάρροια, ο έμετος μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα μια σοβαρής νόσου και θα πρέπει πάντα να πηγαίνετε το κουτάβι σας στον κτηνίατρο εάν ο έμετος διαρκεί περισσότερο από 24 ώρες, είναι αιματηρός, ρουκετοειδής ή συνοδεύεται από άλλα σημεία νόσου. Και σε αυτή την περίπτωση, αναζητήστε σημεία αφυδάτωσης καθώς αυτή μπορεί να συμβεί πολύ γρήγορα. Πάνω απ' όλα, εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και επισκεφτείτε αμέσως τον κτηνίατρο εάν ανησυχείτε.

 

Λοιμώξεις και ακάρεα των ώτων

Ακόμα και εάν είστε ιδιαιτέρως επιμελής με την τακτική καθαριότητα των αυτιών του κουταβιού σας, αυτό μπορεί και πάλι να προσβληθεί από κάποια λοίμωξη ή ακάρεα των ώτων.

Τα υγιή αυτιά είναι λαμπερά, δεν έχουν εκκρίσεις ή κερί και έχουν ανοικτό ροζ χρώμα εσωτερικά. Δεν μυρίζουν δυσάρεστα. Εάν ανησυχείτε για τα αυτιά του κουταβιού σας ή εάν φαίνεται να το ενοχλούν (ίσως να ξύνει διαρκώς τα αυτιά του ή να κουνάει το κεφάλι του), μην διστάσετε να το πάτε στον κτηνίατρο.

Σχετικά Άρθρα

 • Φέρνοντας το κουτάβι σας σπίτι

  Διαλέξατε το νέο σας κουτάβι, είπατε τα "αντίο" σας στον εκτροφέα και την υπόλοιπη οικογένεια του κουταβιού, και κατευθύνεστε στο σπίτι.
 • Από που να πάρετε το κουτάβι σας

  Ανεξάρτητα από τον τύπο του κουταβιού που ψάχνετε, υπάρχουν πολλά μέρη στα οποία μπορείτε να κοιτάξετε.
 • Αποχωρισμός

  Δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε μόνο το κουτάβι σας για αρκετό καιρό.
 • Αρσενικό ή Θηλυκό

  Αποφασίσατε τη φυλή του σκύλου σας· τώρα πρέπει να αποφασίσετε αν το κουτάβι σας θα είναι αρσενικό ή θηλυκό (σκύλα).

Σχετικά Προϊόντα

 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Lamb & Rice

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Αρνί & Ρύζι είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την υγεία του πεπτικού συστήματος και την καλή μυϊκή μάζα. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ιδιαίτερα εύπεπτο αρνί.
 • Science Plan™ Canine Adult Oral Care

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Oral Care Κοτόπουλο είναι κλινικά αποδεδειγμένη ότι μειώνει την πλάκα και τη τρυγία. Με αντιοξειδωτικά και προηγμένη τεχνολογία στοματικής υγείας.
 • Science Plan™ Canine Adult Performance Chicken

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Performance Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την ικανοποίηση των πρόσθετων ενεργειακών αναγκών των δραστήριων σκύλων, καθώς και των σκύλων εργασίας και κυνηγετικών. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και κροκέτες υψηλής ενεργειακής πυκνότητας...
 • Science Plan™ Canine Adult Sensitive Skin with Chicken

  <ul><li>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Sensitive Skin με Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να συμβάλλει στην αποφυγή της ξηροδερμίας και του κνησμού. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ω-3 & ω-6.</li></ul>