Προβλήματα υγείας για τα οποία δεν υπάρχει εμβόλιο

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Φυσικά, ακόμα και ένα εμβολιασμένο κουτάβι μπορεί να εμφανίσει προβλήματα υγείας. Να κάποια που μπορεί να αντιμετωπίσετε:

ΔιάρροιαDog health problems

In the majority of cases diarrhea is just a passing inconvenience. Your puppy could suffer from it if he's overly excited or nervous or if he's somehow eaten something unsuitable like the contents of the kitchen trash! However diarrhea can be a symptom of serious illness too and you shouldn't hesitate to take your puppy to the vet if you are at all concerned. Always take him to the vet if the diarrhea lasts longer than twenty-four hours, has blood in it, is accompanied by other signs of illness such as breathing difficulties or if your puppy becomes lethargic or 'floppy' as there is a risk of dehydration in puppies with diarrhea.

 


Εμετός

Το κουτάβι σας σίγουρα θα κάνει έμετο κάποια στιγμή και τις περισσότερες φορές το μόνο που θα χρειάζεται είναι τρυφερή φροντίδα. Όμως, όπως και η διάρροια, ο έμετος μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα μια σοβαρής νόσου και θα πρέπει πάντα να πηγαίνετε το κουτάβι σας στον κτηνίατρο εάν ο έμετος διαρκεί περισσότερο από 24 ώρες, είναι αιματηρός, ρουκετοειδής ή συνοδεύεται από άλλα σημεία νόσου. Και σε αυτή την περίπτωση, αναζητήστε σημεία αφυδάτωσης καθώς αυτή μπορεί να συμβεί πολύ γρήγορα. Πάνω απ' όλα, εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και επισκεφτείτε αμέσως τον κτηνίατρο εάν ανησυχείτε.

 

Λοιμώξεις και ακάρεα των ώτων

Ακόμα και εάν είστε ιδιαιτέρως επιμελής με την τακτική καθαριότητα των αυτιών του κουταβιού σας, αυτό μπορεί και πάλι να προσβληθεί από κάποια λοίμωξη ή ακάρεα των ώτων.

Τα υγιή αυτιά είναι λαμπερά, δεν έχουν εκκρίσεις ή κερί και έχουν ανοικτό ροζ χρώμα εσωτερικά. Δεν μυρίζουν δυσάρεστα. Εάν ανησυχείτε για τα αυτιά του κουταβιού σας ή εάν φαίνεται να το ενοχλούν (ίσως να ξύνει διαρκώς τα αυτιά του ή να κουνάει το κεφάλι του), μην διστάσετε να το πάτε στον κτηνίατρο.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

  • Ideal Balance™ Puppy with Fresh Chicken & Brown Rice

    <p> Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span> Puppy είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κουταβιών έως και 1ος έτους. Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία του σκύλου σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης.</p><p>  
  • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Large Breed Τροφή για Κουτάβια με Κοτόπουλο

    <P>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Large Breed Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την υγιή σκελετική ανάπτυξη σε κουτάβια μεγαλόσωμων φυλών. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και βέλτιστα επίπεδα ανόργανων στοιχείων.</P> <P><BR><B>
  • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Small & Mini Τροφή για Κουτάβια με Κοτόπουλο

    <p> </p><p>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Small & Miniature είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της ανοσίας και της υγιούς ανάπτυξης του εγκεφάλου, των μυών και των οστών. Με υψηλά επίπεδα κλινικά αποδεδειγμένων αντιοξειδωτικών και DHA από ιχθυέλαιο.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
  • ΧΩΡΙΣ ΣΙΤΗΡΑ, ΦΥΣΙΚΗ, ΚΟΥΤΑΒΙΑ (Μέχρι 1 έτους), ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ