Προβλήματα υγείας για τα οποία δεν υπάρχει εμβόλιο

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Φυσικά, ακόμα και ένα εμβολιασμένο κουτάβι μπορεί να εμφανίσει προβλήματα υγείας. Να κάποια που μπορεί να αντιμετωπίσετε:

ΔιάρροιαDog health problems

In the majority of cases diarrhea is just a passing inconvenience. Your puppy could suffer from it if he's overly excited or nervous or if he's somehow eaten something unsuitable like the contents of the kitchen trash! However diarrhea can be a symptom of serious illness too and you shouldn't hesitate to take your puppy to the vet if you are at all concerned. Always take him to the vet if the diarrhea lasts longer than twenty-four hours, has blood in it, is accompanied by other signs of illness such as breathing difficulties or if your puppy becomes lethargic or 'floppy' as there is a risk of dehydration in puppies with diarrhea.

 


Εμετός

Το κουτάβι σας σίγουρα θα κάνει έμετο κάποια στιγμή και τις περισσότερες φορές το μόνο που θα χρειάζεται είναι τρυφερή φροντίδα. Όμως, όπως και η διάρροια, ο έμετος μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα μια σοβαρής νόσου και θα πρέπει πάντα να πηγαίνετε το κουτάβι σας στον κτηνίατρο εάν ο έμετος διαρκεί περισσότερο από 24 ώρες, είναι αιματηρός, ρουκετοειδής ή συνοδεύεται από άλλα σημεία νόσου. Και σε αυτή την περίπτωση, αναζητήστε σημεία αφυδάτωσης καθώς αυτή μπορεί να συμβεί πολύ γρήγορα. Πάνω απ' όλα, εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και επισκεφτείτε αμέσως τον κτηνίατρο εάν ανησυχείτε.

 

Λοιμώξεις και ακάρεα των ώτων

Ακόμα και εάν είστε ιδιαιτέρως επιμελής με την τακτική καθαριότητα των αυτιών του κουταβιού σας, αυτό μπορεί και πάλι να προσβληθεί από κάποια λοίμωξη ή ακάρεα των ώτων.

Τα υγιή αυτιά είναι λαμπερά, δεν έχουν εκκρίσεις ή κερί και έχουν ανοικτό ροζ χρώμα εσωτερικά. Δεν μυρίζουν δυσάρεστα. Εάν ανησυχείτε για τα αυτιά του κουταβιού σας ή εάν φαίνεται να το ενοχλούν (ίσως να ξύνει διαρκώς τα αυτιά του ή να κουνάει το κεφάλι του), μην διστάσετε να το πάτε στον κτηνίατρο.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Small & Mini Τροφή για Κουτάβια με Κοτόπουλο

  <p> </p><p>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Small & Miniature είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της ανοσίας και της υγιούς ανάπτυξης του εγκεφάλου, των μυών και των οστών. Με υψηλά επίπεδα κλινικά αποδεδειγμένων αντιοξειδωτικών και DHA από ιχθυέλαιο.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Τροφή για Κουτάβια με Κοτόπουλο

  <p>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ με γεύση Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού και της κινητικότητας, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και DHA από ιχθυέλαιο.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Medium Τροφή για Κουτάβια με Αρνί και Ρύζι

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Αρνί & Ρύζι είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την ισχυρή ανοσία και την υγεία του πεπτικού συστήματος. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και βέλτιστα επίπεδα ω-3 & ω-6 λιπαρών οξέων.
 • ΤΡΟΦΗ HILL'S SCIENCE PLAN ΓΙΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΜΕΣΑΙΑΣ ΦΥΛΗΣ με ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Medium Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την ανοσία και την κινητικότητα, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και DHA από ιχθυέλαιο.