Συνάντηση των συγκατοίκων

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Παρουσιάζοντας το νέο σας γατάκι σε μια άλλη γάτα

Αν είχατε ήδη μια γάτα στο σπίτι, πιθανώς να γίνει εδαφική όταν φθάσει το νέο γατάκι. Είναι φυσικό να θέλετε το νέο γατάκι να γίνει αποδεκτό από τη γάτα σας. Είναι επίσης φυσικό να χρειαστεί κάποια πειθώ για να αποδεχθεί αυτό που θεωρεί αντίπαλο. Εξάλλου, ήταν πάντα η Πρώτη Γάτα και αυτή κυβερνούσε το κοτέτσι μέχρι σήμερα.

Το κάνει σιγά σιγά

Τα δύο κατοικίδια έχουν μια εξαιρετική ευκαιρία να τα πάνε καλά αν ακολουθήσουν κάποιες απλές διαδικασίες. Αρχικά, παρουσιάστε τη νέα προσθήκη σιγά σιγά. Και δεύτερον, διασφαλίστε ότι η τροφή και οι διαρρυθμίσεις του κρεβατιού της διαμένουσας γάτας σας μένουν ανεπηρέαστες από το νέο γατάκι σας. Τότε η πιθανότητα να τα πάνε καλά είναι μεγάλη. Να ξέρετε όμως, ότι υπάρχει πάντα μια πιθανότητα να μην τα πάνε ποτέ καλά.

Όταν αποφασίσετε ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε τις συστάσεις, αναλάβετε εσείς. Μην αφήσετε απλώς να τα πάνε καλά από μόνα τους. Και διαλέξτε μια στιγμή που το σπίτι είναι ήσυχο. Επειδή το νέο γατάκι σας είναι ανώριμο σεξουαλικά, η διαμένουσα γάτα σας δε θα νιώσει απειλή ή ανταγωνιστικά. Ο κίνδυνος ανταγωνισμού μειώνεται επίσης εάν οι δύο γάτες είναι του αντίθετου φύλου. Αλλά παρακαλούμε μη βιάζεστε να τα φέρετε σε επαφή. Κρατήστε τα χωριστά, αλλά αφήστε τα να ερευνήσουν την περιοχή και τα κλινοσκεπάσματα του καθενός. Αυτό θα τους επιτρέψει να συνηθίσουν σιγά σιγά να έχουν άλλη μία γάτα τριγύρω.

Λίγες γνωστές μυρωδιές

Η μυρωδιά είναι η πιο σημαντική αίσθηση για τις γάτες, οπότε μια καλή ιδέα είναι η μεταφορά ορισμένων μυρωδιών του σπιτιού πάνω στο τρίχωμα του νέου σας γατιού πριν τις παρουσιάσεις. Αναμίξτε τις μυρωδιές χαϊδεύοντας αρχικά την παλιά σας γάτα, έπειτα το γατάκι, χωρίς να πλύνετε τα χέρια σας, κι αντιστρόφως. Αυτό θα παρουσιάσει και το γατάκι σας στη μυρωδιά της άλλης γάτας.

Δίνοντας στο γατάκι σας ένα δικό του μέρος

Μπορεί να θελήσετε να παρέχετε ένα κλουβί ή κιβώτιο μεταφοράς για το γατάκι σας, μαζί με το κρεβάτι, το αμμοδοχείο και το φαγητοδοχείο του, έτσι ώστε να νιώσει ασφαλές και άνετα. Όταν η μεγαλύτερη γάτα μπει στο δωμάτιο για να το συναντήσει, θα νιώθει προστατευμένο από το κλουβί ή κιβώτιο, αλλά θα μπορεί να βλέπει την άλλη γάτα. Κι όταν αποφασίσετε ότι έφθασε η κατάλληλη στιγμή (αυτό μπορεί να πάρει αρκετές μέρες), ανοίξτε την πόρτα του κλουβιού και αφήστε το γατάκι να βγει όποτε το επιθυμήσει.

Δεν υπάρχει εγγύηση ότι οι δύο γάτες θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι. Αν όχι, αφήστε τις να αναπτύξουν όποια σχέση τους ταιριάζει. Στο τέλος, οι περισσότερες γάτες θα μάθουν, τελικά, να ανέχονται η μία την άλλη.

Σχετικά Άρθρα

 • Λίστα ελέγχου για διακοπές με τη γάτα σας

  Ετοιμάζεστε για διακοπές; Χρησιμοποιήστε αυτή τη λίστα ελέγχου για ταξίδια με γάτες για να διασφαλίσετε ότι έχετε ό,τι σημαντικό χρειάζεστε για το ταξίδι σας, όπως φαγητό, παιχνίδια και τα στοιχεία του κτηνιάτρου της.
 • Γάτες και γιορτές μαζί

  Μερικές φορές οι γάτες και οι γιορτές πάνε μαζί όπως το λάδι με το νερό. Πέρα από θέματα ασφάλειας για τις γάτες, υπάρχει και το ενδεχόμενο οι γάτες είτε να αγνοούνται μέσα στις ετοιμασίες των γιορτών είτε να υπερδιεγερθούν από την εορταστική ατμόσφαιρα.
 • Επιλέγοντας κτηνίατρο για τη γάτα σας

  Εκτός από εσάς και την οικογένειά σας, ο κτηνίατρος της γάτας σας είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή της.
 • Μετακόμιση με τη γάτα σας

  Εάν υπάρχει ένα πράγμα περισσότερο αγχώδες από τη μετακόμιση, αυτό είναι η μετακόμιση μαζί με τη γάτα σας.

Σχετικά Προϊόντα

 • Ideal Balance™ Feline Adult with Fresh Chicken & Brown Rice

  <p> <br></p><p>Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span>  Feline Adult είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ενήλικων γατών . Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία της γάτας σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης. 100% Ισορροπημένη. 100% Γευστική. Εγγυημένη.</p><p> 
 • Ideal Balance™ Feline Mature Adult with Fresh Chicken & Brown Rice

  <p> <br></p><p>Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span>  Feline Mature Adult είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ενήλικων γατών . Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία της γάτας σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης. 100% Ισορροπημένη. 100% Γευστική. Εγγυημένη.</p><p> 
 • Ideal Balance™ Kitten with Fresh Chicken & Brown Rice

  <p> <br></p><p>Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span> Kitten είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των μικρών γατών έως 1ος έτους. Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία της γάτας σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης. 100% Ισορροπημένη. 100% Γευστική. Εγγυημένη.</p><p> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult τροφή για γάτες με Κοτόπουλο

  <p>Η Hill's<sup>ΤΜ</sup> <span class='nowrap'>Science Plan</span><sup>ΤΜ</sup> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της βέλτιστης σωματικής κατάστασης, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, καλές πρωτεΐνες και ενισχυμένη με ω-3 λιπαρά οξέα.</p> <ul> <li>Υποστηρίζει τη διατήρηση της καλής μυϊκής μάζας και το ιδανικό σωματικό βάρος. <li>Τα ελεγχόμενα επίπεδα ανόργανων στοιχείων υποστηρίζουν την υγεία του ουροποιητικού. <li>Πολύ εύπεπτα συστατικά για τη βέλτιστη απορρόφηση θρεπτικών ουσιών. <li>100% εγγύηση για ποιότητα, για σταθερή σύνθεση και γεύση.</li></ul>