Συνάντηση των συγκατοίκων

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Παρουσιάζοντας το νέο σας γατάκι σε μια άλλη γάτα

Αν είχατε ήδη μια γάτα στο σπίτι, πιθανώς να γίνει εδαφική όταν φθάσει το νέο γατάκι. Είναι φυσικό να θέλετε το νέο γατάκι να γίνει αποδεκτό από τη γάτα σας. Είναι επίσης φυσικό να χρειαστεί κάποια πειθώ για να αποδεχθεί αυτό που θεωρεί αντίπαλο. Εξάλλου, ήταν πάντα η Πρώτη Γάτα και αυτή κυβερνούσε το κοτέτσι μέχρι σήμερα.

Το κάνει σιγά σιγά

Τα δύο κατοικίδια έχουν μια εξαιρετική ευκαιρία να τα πάνε καλά αν ακολουθήσουν κάποιες απλές διαδικασίες. Αρχικά, παρουσιάστε τη νέα προσθήκη σιγά σιγά. Και δεύτερον, διασφαλίστε ότι η τροφή και οι διαρρυθμίσεις του κρεβατιού της διαμένουσας γάτας σας μένουν ανεπηρέαστες από το νέο γατάκι σας. Τότε η πιθανότητα να τα πάνε καλά είναι μεγάλη. Να ξέρετε όμως, ότι υπάρχει πάντα μια πιθανότητα να μην τα πάνε ποτέ καλά.

Όταν αποφασίσετε ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε τις συστάσεις, αναλάβετε εσείς. Μην αφήσετε απλώς να τα πάνε καλά από μόνα τους. Και διαλέξτε μια στιγμή που το σπίτι είναι ήσυχο. Επειδή το νέο γατάκι σας είναι ανώριμο σεξουαλικά, η διαμένουσα γάτα σας δε θα νιώσει απειλή ή ανταγωνιστικά. Ο κίνδυνος ανταγωνισμού μειώνεται επίσης εάν οι δύο γάτες είναι του αντίθετου φύλου. Αλλά παρακαλούμε μη βιάζεστε να τα φέρετε σε επαφή. Κρατήστε τα χωριστά, αλλά αφήστε τα να ερευνήσουν την περιοχή και τα κλινοσκεπάσματα του καθενός. Αυτό θα τους επιτρέψει να συνηθίσουν σιγά σιγά να έχουν άλλη μία γάτα τριγύρω.

Λίγες γνωστές μυρωδιές

Η μυρωδιά είναι η πιο σημαντική αίσθηση για τις γάτες, οπότε μια καλή ιδέα είναι η μεταφορά ορισμένων μυρωδιών του σπιτιού πάνω στο τρίχωμα του νέου σας γατιού πριν τις παρουσιάσεις. Αναμίξτε τις μυρωδιές χαϊδεύοντας αρχικά την παλιά σας γάτα, έπειτα το γατάκι, χωρίς να πλύνετε τα χέρια σας, κι αντιστρόφως. Αυτό θα παρουσιάσει και το γατάκι σας στη μυρωδιά της άλλης γάτας.

Δίνοντας στο γατάκι σας ένα δικό του μέρος

Μπορεί να θελήσετε να παρέχετε ένα κλουβί ή κιβώτιο μεταφοράς για το γατάκι σας, μαζί με το κρεβάτι, το αμμοδοχείο και το φαγητοδοχείο του, έτσι ώστε να νιώσει ασφαλές και άνετα. Όταν η μεγαλύτερη γάτα μπει στο δωμάτιο για να το συναντήσει, θα νιώθει προστατευμένο από το κλουβί ή κιβώτιο, αλλά θα μπορεί να βλέπει την άλλη γάτα. Κι όταν αποφασίσετε ότι έφθασε η κατάλληλη στιγμή (αυτό μπορεί να πάρει αρκετές μέρες), ανοίξτε την πόρτα του κλουβιού και αφήστε το γατάκι να βγει όποτε το επιθυμήσει.

Δεν υπάρχει εγγύηση ότι οι δύο γάτες θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι. Αν όχι, αφήστε τις να αναπτύξουν όποια σχέση τους ταιριάζει. Στο τέλος, οι περισσότερες γάτες θα μάθουν, τελικά, να ανέχονται η μία την άλλη.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Hill's VET ESSENTIALS MULTI-BENEFIT + WEIGHT Ξηρή τροφή για Νεαρές Ενήλικες Γάτες με Κοτόπουλο

  <p>Καινοτόμος διατροφή που αποδεδειγμένα βοηθά τις ενήλικες γάτες να διατηρούνται υγιείς και  σε εξαιρετική φόρμα μετά τη στείρωση και με ελεγχόμενα επίπεδα ανόργανων συστατικών για την υποστήριξη της υγείας του ουροποιητικού.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten τροφή με Κοτόπουλο

  ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΓΑΛΟΥΧΙΑ, ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΓΑΛΟΥΧΙΑ
 • Hill's Science Plan Sterilised Cat Ξηρή Τροφή για Ενήλικες Γάτες

  <p>Οι στειρωμένες γάτες έχουν πάνω από τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρες και να υποφέρουν από προβλήματα του ουροποιητικού. Η Hill's™<span class='nowrap'>Science Plan™</span> Sterilised Cat Young Adult έχει σχεδιαστεί για να καλυψει τις ανάγκες των στειρωμένων γατών. Σχεδιασμέμη με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και μια μοναδική σύνθεση διαχείρησης βάρους.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Sensitive Stomach & Skin Adult τροφή για γάτες με Κοτόπουλο

  <p>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Sensitive Stomach & Skin παρέχει μια απόλυτα ισορροπημένη διατροφή για τα ευαίσθητα πεπτικά συστήματα και για τη βελτίωση της υγείας του δέρματος και του τριχώματος.</p><ul><li>Αυξημένα επίπεδα Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 λιπαρών οξέων για υγιές δέρμα και τρίχωμα.</li><li>Ειδικό μείγμα ινών που υποστηρίζει την υγεία του εντέρου</li><li>Θρέφει το δέρμα και αναπληρώνει τα φυσικά του έλαια</li><li>Κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά οφέλη</li><li>Χωρίς συνθετικά χρώματα, ενισχυτικά γεύσης, ή συντηρητικά.</li></ul><p>100% ΕΓΓΥΗΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ</p><p>* Για τη ποιότητα τη συνέπεια και τη γεύση , ή τα χρήματά σας πίσω.</p><ul><br></ul>