Πώς να επιλέξετε τα ιδανικά ονόματα για σκύλους και γάτες

Δημοσιεύθηκε από
Χρόνος διαβάσματος: λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα που συνεπάγεται η απόκτηση ενός νέου κατοικίδιου ζώου είναι η αναζήτηση ενός ονόματος για το νέο μέλος της οικογένειάς σας, καθώς πρόκειται για μια σημαντική πτυχή της διαδικασίας δημιουργίας ενός δεσμού μεταξύ σας.

Θα πρέπει να σκεφτείτε ένα όνομα που να του «ταιριάζει» και το οποίο να σας αρέσει συγχρόνως, καθώς πρόκειται για μια μόνιμη επιλογή Αν αντιμετωπίσετε την ονοματοδοσία με θετική και ευχάριστη διάθεση, θα καταλήξετε στο ιδανικό όνομα για το νέο σας φιλαράκι!

Αναζήτηση

Κατά τη διαδικασία επιλογής ονόματος για σκύλο, προτιμήστε κάποιο που να μην προκαλεί σύγχυση και το οποίο το κουταβάκι σας θα μάθει εύκολα. Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα PetMD, «πολλοί εκπαιδευτές σκύλων προτείνουν να τους δίνετε ονόματα... που προφέρονται εύκολα (από τον άνθρωπο) και μαθαίνονται εύκολα (από τους σκύλους)». Τα πιο δημοφιλή είναι εκείνα που δεν ξεπερνούν τις δύο συλλαβές. Είναι επίσης καλό να αποφεύγετε ονόματα που είναι σχεδόν ομόηχα με τη λέξη 'όχι', καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν σύγχυση στο κουτάβι σας κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του.

Η εκπαίδευση μιας γάτας, όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, δεν είναι εύκολη υπόθεση οπότε έχετε μεγαλύτερο περιθώριο με την υιοθετημένη γατούλα σας. Ωστόσο, και αυτές ανταποκρίνονται καλύτερα σε μονοσύλλαβα ή δισύλλαβα ονόματα. Μπορείτε να του δώσετε ένα μεγάλο όνομα, χρησιμοποιώντας όμως ένα σύντομο χαϊδευτικό. Αν επιλέξετε ένα παρατσούκλι, φροντίστε να το χρησιμοποιείτε συχνά. Τόσο οι σκύλοι όσο και οι γάτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε δύο διαφορετικά ονόματα. Σκεφτείτε πωςακόμη και τα παιδιά νιώθουν συχνά παράξενα όταν ακούνε το πλήρες όνομά τους. Τα κατοικίδια ωστόσο ανταποκρίνονται στον τόνο της φωνής σας και επομένως θα θελήσετε να αποφύγετε το όνομά του να συνδέεται με αρνητικούς συνειρμούς.

«Κόλλα πέντε» μεταξύ ενός κίτρινου μικρού λαμπραντόρ και μιας γυναίκας στο πάρκο την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

Ιδιοσυγκρασία και φυσικά χαρακτηριστικά

Μπορεί να χρειαστείτε αρκετές ημέρες προτού καταλήξετε στο τέλειο παρατσούκλι, όμως μην ανησυχείτε καθώς αυτό σας αφήνει περιθώριο να γνωρίσετε τον χαρακτήρα του νέου τριχωτού μικρού σας φίλου, με αποτέλεσμα να καταλήξετε σε επιλογές όπως Γκρινιάρης, Γλύκας ή Νύστας.

Με ορισμένα ζώα, αρκεί μια ματιά για να καταλήξουμε σε ένα όνομα, όπως οι γκρίζες γάτες που συχνά απαντούν στο όνομα Σταχτούλα ή οι μαύροι σκύλοι που ονομάζονται Πίσσα. Πρόκειται για μια εξαιρετική προσέγγιση με χαριτωμένα αποτελέσματα όπως Μουστάκιας ή και... Περίτας, ο αγαπημένος σκύλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Επιλέξτε μια θεματική

Αν ψάχνετε όνομα για ένα ή δύο κατοικίδια, φανταστείτε πώς θα ήταν αν έπρεπε να σκεφτείτε ονόματα για μια ολόκληρη αγέλη! Οι εργαζόμενοι στα καταφύγια ζώων επιλέγουν ονόματα σκύλων και γατών σε καθημερινή βάση και μία από τις μεθόδους που χρησιμοποιούν είναι να επιλέγουν μία θεματική για κάθε οικογένεια.

Για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε άπειρα ονόματα μέσα από τη μουσική, όπως ονόματα κλασικών συνθετών (Σατί, Σοπέν), θρύλων της κιθάρας (Jimi Hendrix, Eddie Van Halen) ή αστέρων της ποπ (Madonna, Elvis). Αθλητές, συγγραφείς, φανταστικοί χαρακτήρες, αστέρες της τηλεόρασης ή του κινηματογράφου, λουλούδια και δέντρα, υπάρχει πληθώρα πηγών.

Και δεν σταματάνε εκεί: Οι κατηγορίες τροφίμων προσφέρουν επίσης άπειρες επιλογές! Μπισκότος, Κανέλα και Λουκουμάς είναι μόνο μερικές από αυτές. Το ίδιο και με τα ροφήματα ή τα ποτά: Καπουτσίνος, Ρετσίνας ή Τσικουδιά, μεταξύ άλλων.

Μέρη που επισκέπτεστε

Πολλοί δίνουν στα παιδιά τους ονόματα σημαντικών πόλεων ή και χωρών, οπότε γιατί να μην κάνετε το ίδιο και για το κατοικίδιό σας; Σας αρέσει να επισκέπτεστε τα κέντρα της παγκόσμιας μόδας; Δοκιμάστε τα εξής: Μιλάνο, Βενετία, Τόκιο, Νέα Υόρκη ή Λονδίνο. Έχετε ταξιδέψει κατά μήκος της χώρας; Ποια μέρη σας έχουν εμπνεύσει;

Μικρό γατάκι Τάμπι κρυμμένο πίσω από ένα τραπεζομάντιλο με την πατούσα του να προεξέχει.

Μια άλλη μέθοδος που χρησιμοποιείται στα καταφύγια ζώων είναι η ονοματοδοσία κατά περίσταση, δηλαδή η επιλογή ενός ονόματος για ένα ζώο με βάση το σημείο όπου βρέθηκε. Ένας σκύλος μπορεί να λάβει το όνομά του από το μοντέλο του αυτοκινήτου κάτω από το οποίο κρυβόταν, όπως Ρενώ, ή μια γάτα από το δέντρο στο οποίο είχε παγιδευτεί, όπως Ελιά.

Όνομα και προσαρμογή

Αφού καταλήξετε σε ένα όνομα, θα πρέπει να εκπαιδεύσετε το κατοικίδιό σας έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στο νέο του χαϊδευτικό. Για το κουτάβι σας, ξεκινήστε χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της δημιουργίας θετικού συνειρμού στο  άκουσμα του ονόματός του κατά τη διάρκεια των ασκήσεων εκπαίδευσης, όπως συνιστά η ιστοσελίδα Best Friends, χρησιμοποιώντας λιχουδιές ως ανταμοιβή όταν ανταποκρίνεται.

Από την άλλη, η διαδικασία εκπαίδευσης των γατών ώστε να ανταποκρίνονται στο άκουσμα του ονόματός τους είναι ελαφρώς διαφορετική. Ωστόσο, το αιλουροειδές φιλαράκι σας θα αρχίσει να ανταποκρίνεται στο άκουσμα του ονόματός του εφόσον το συνδέσει με θετική ενίσχυση, όπως αγκαλιές, λιχουδιές και παιχνίδι.

Μόλις καταλήξετε στο ιδανικό όνομα για το κατοικίδιό σας, θα μπορείτε να προσαρμόσετε τα αξεσουάρ του, κεντώντας το όνομα του πάνω στο λουρί και το κρεβάτι του ή αναγράφοντας το πάνω στα μπολ με το φαγητό του.

Και αν παραμένετε αναποφάσιστοι, μη διστάσετε να ξεφυλλίσετε βιβλία με ονόματα για μωρά ή να ανατρέξετε στο διαδίκτυο για λίγη έμπνευση. Οι επιλογές δημιουργικών και ευφάνταστων ονομάτων για κατοικίδια ζώα είναι ατελείωτες!

Σύντομο βιογραφικό της συγγραφέως

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Η Christine O'Brien είναι συγγραφέας, μητέρα και κηδεμόνας κατοικίδιων ζώων εδώ και πολλά χρόνια. Οι δύο ρωσικές μπλε γάτες της μάλιστα εξουσιάζουν το σπίτι της. Έχει επίσης συνεισφέρει στις εξής δημοσιεύσεις/ιστοσελίδες: Care.com, What to Expect, και Fit Pregnancy, όπου γράφει για τα κατοικίδια ζώα, την εγκυμοσύνη και την οικογενειακή ζωή. Βρείτε την και ακολουθήστε την στο Instagram και στο Twitter @brovelliobrien.


 

Σχετικά άρθρα

 • Πρακτικές συμβουλές αποθήκευσης τροφών για κατοικίδια

  Το πού αποθηκεύετε την τροφή της γάτας και του σκύλου σας μπορεί να έχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα και στη φρεσκάδα μετά το άνοιγμά της. Δείτε παρακάτω μερικές συνηθισμένες ερωτήσεις και υποδείξεις για τις βέλτιστες πρακτικές αποθήκευσης για όλες της ξηρές τροφές και τις τροφές σε κονσέρβα της Hill's για γάτες και για σκύλους.
 • Υιοθέτηση κατοικιδίου: τι χρειάζεται να γνωρίζετε

  Από πού να ξεκινήσετε; Ποια είναι τα βασικά ερωτήματα που πρέπει να θέσετε προτού κατασταλάξετε στο είδος ζώου που σας ταιριάζει καλύτερα. Μάθετε τα βασικά όσον αφορά την υιοθέτηση κατοικιδίου.
 • Κατοικίδια από καταφύγιο: τι χρειάζεται να γνωρίζετε

  Σκέφτεστε να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο από καταφύγιο; Μάθετε που πρέπει να εστιάσετε, γιατί χρειάζεται χρόνος και πως, τελικά, να επιλέξετε ένα κατοικίδιο που να ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σας.
 • Γάτα ή σκύλος: Ποιο από τα δύο είναι το ιδανικό κατοικίδιο για μένα;

  Μάθετε ποιες είναι οι σημαντικότερες διαφορές μεταξύ σκύλων και γατών, όπως π.χ. το κόστος και οι προϋποθέσεις που αφορούν τον χώρο. Παρακάτω, θα μάθετε ποια είναι τα βασικότερα κριτήρια επιλογής κατοικιδίου, σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Σχετικά προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Τροφή για Σκύλους με Μοσχάρι

  <p>Η Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Νόστιμο Βοδινό είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της μυϊκής μάζας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, άπαχες πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.</p><p> 
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult με Κοτόπουλο

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult  Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την καλή μυϊκή μάζα και την υγεία των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult τροφή για γάτες με Κοτόπουλο

  <p>Η Hill's<sup>ΤΜ</sup> <span class='nowrap'>Science Plan</span><sup>ΤΜ</sup> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της βέλτιστης σωματικής κατάστασης, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, καλές πρωτεΐνες και ενισχυμένη με ω-3 λιπαρά οξέα.</p> <ul> <li>Υποστηρίζει τη διατήρηση της καλής μυϊκής μάζας και το ιδανικό σωματικό βάρος. <li>Τα ελεγχόμενα επίπεδα ανόργανων στοιχείων υποστηρίζουν την υγεία του ουροποιητικού. <li>Πολύ εύπεπτα συστατικά για τη βέλτιστη απορρόφηση θρεπτικών ουσιών. <li>100% εγγύηση για ποιότητα, για σταθερή σύνθεση και γεύση.</li></ul>
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult τροφή για γάτες με Κοτόπουλο

  <ul><ul><li>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight  έχει ένα μοναδικό μείγμα συστατικών και χαμηλή σε λιπαρά περιεκτικότητα. Σχεδιασμένη για να βοηθήσει την γάτα σας στην επίτευξη του υγιούς βάρους για μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.</li></ul><li>
  Buy Now »