Συνάντηση με τον κτηνίατρο

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Επιλέξατε το κουτάβι σας και τώρα είναι η ώρα να επιλέξετε τον κτηνίατρό του

Dog image

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να κάνετε από τη στιγμή που θα πάρετε το κουτάβι σας σπίτι, είναι να κλείσετε ένα ραντεβού με τον κτηνίατρο. Αλλά πως βρίσκετε έναν κτηνίατρο που να είναι κατάλληλος για σας; Οι συστάσεις από τους φίλους και την οικογένεια μπορούν να βοηθήσουν, αλλά εάν αυτές απουσιάζουν, θα πρέπει να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Σας φαίνεται το προσωπικό φιλικό, με επαρκή γνωστική επάρκεια και βοηθητικό; Είναι το κτηνιατρείο προσβάσιμο σε εσάς και μπορεί να σας εξυπηρετήσει εκτός ωραρίου σε περιπτώσεις που το κουτάβι σας δεν είναι καλά; Θα πρέπει επίσης να εξακριβώσετε αν το κτηνιατρείο ειδικεύεται σε συγκεκριμένες καταστάσεις ή αν ο κτηνίατρος θα μπορεί να σας παραπέμψει σε κάποιον ειδικό, αν αυτό χρειαστεί.

 

Διασφαλίζοντας μια χαλαρή πρώτη επίσκεψη

Η πρώτη επίσκεψη στον κτηνίατρο ενδέχεται να είναι αρκετά στρεσογόνος για το κουτάβι σας. Θα χρειαστεί να ταξιδέψει με αυτοκίνητο, να συναντήσει νέους ανθρώπους και μυρωδιές και να ανεχτεί αρκετό σπρώξιμο και ψηλάφισμα.

Μπορείτε να βοηθήσετε με αρκετούς τρόπους. Ο πρώτος και σημαντικότερος είναι να είστε ο ίδιος ψύχραιμος. Έπειτα σιγουρευτείτε ότι το κουτάβι σας είναι περιορισμένο με ασφάλεια είτε σε κάποιο καλάθι ταξιδίου ή σε κάποια ιπποσκευή με ζώνη. Μια επίσης καλή ιδέα είναι να μαζέψετε μερικά παιχνίδια και κεράσματα για να ανταμείψετε το κουτάβι σας για την καλή του συμπεριφορά. Με αυτό τον τρόπο θα καταλάβει ότι η επίσκεψη στον κτηνίατρο δεν είναι και τόσο κακή!

 

Εμβολιασμοί

Είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο εμβολιασμός του κουταβιού σας έναντι απειλητικών για τη ζωή ασθενειών και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τρόπους για να το διατηρήσετε υγιές.

Ο κτηνίατρος σας θα σας προμηθεύσει με ένα ακριβές πρόγραμμα εμβολιασμού, αλλά να περιμένετε τον πρώτο του εμβολιασμό σε ηλικία οχτώ εβδομάδων και τον επόμενο στις 12 εβδομάδες. Θα χρειαστεί να παραμένει μέσα στο σπίτι και μακριά από άλλα σκυλιά για περίπου 7-10 ημέρες.

Για να διατηρήσετε την προστασία, θα πρέπει να δίνονται ετ'ησιες θεραπευτικές δόσεις κάθε χρόνο, αν και σε κάποιες περιπτώσεις αυτό απαιτείται κάθε δεύτερη χρονιά. Ο κτηνίατρος σας θα σας συμβουλεύσει σχετικά.  

 

Αποπαρασίτωση

Υπάρχουν δυο είδη σκουληκιών που ενδέχεται να μολύνουν το κουτάβι σας: τα κυκλικά και τα ταινιωτά σκουλήκια, οπότε θα χρειαστεί να ξεκινήσετε τη θεραπεία το συντομότερο δυνατό. Ο κτηνίατρος σας θα σας συμβουλεύσει αναφορικά με ένα πλήρες πρόγραμμα αποπαρασίτωσης. Επειδή ορισμένα είδη σκουληκιών επηρεάζουν και τον άνθρωπο, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε κατά γράμμα τη θεραπεία που θα προτείνει ο κτηνίατρος σας.

 

Ψύλλοι

Αν το κουτάβι σας φιλοξενεί ανεπιθύμητους επισκέπτες, το πιθανότερο είναι να ξύνεται αρκετά. Μπορεί επίσης να εντοπίσετε ακαθαρσίες ψύλλων στο τρίχωμα του, όταν το περιποιείστε. Είναι μάλλον απίθανο να δείτε τους ψύλλους με γυμνό μάτι, οι οποίοι είναι κόκκινου-καφέ χρώματος, μεγέθους 2-3mm και κινούνται πολύ γρήγορα.

Αν πιστεύετε ότι το κουτάβι σας έχει ψύλλους, αναζητήστε συμβουλές σχετικά με τη θεραπεία του από τον κτηνίατρο σας. Τα νεότερα σκευάσματα έναντι των ψύλλων είναι πολύ αποτελεσματικά και θα πρέπει να απαλλαγείτε από αυτούς σχετικά σύντομα. Θα χρειαστεί επίσης να απολυμάνετε το σπίτι σας ενδελεχώς και ο κτηνίατρος σας θα σας προμηθεύσει με κάποιο κατάλληλο σπρέι ή σκόνη.

 

Ασφάλεια κατοικιδίων

Μπορεί να αποφασίσετε να βγάλετε μια Ασφάλεια Κατοικίδιου για το νέο σας κουτάβι. Με αυτό τον τρόπο, θα ξέρετε τουλάχιστον ότι σε περίπτωση νόσου ή τραυματισμού δεν θα ανησυχείτε και για υπέρογκους λογαριασμούς αναφορικά με τη θεραπεία.

Έχετε όμως κατά νου ότι οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες κατοικίδιων δεν καλύπτουν τα έξοδα της περίθαλψης ρουτίνας. Είναι επίσης σημαντικό να το ψάξετε μεθοδικά, καθώς οι πολιτικές και οι τιμές ποικίλουν σημαντικά. Μην υπογράψετε τίποτα, αν δεν διαβάσετε και τα ψιλά γράμματα.

 

Τοποθετώντας μικροτσιπ

Τομικροτσίπ είναι μια μικρή συσκευή που μπορεί να εμφυτευθεί κάτω από το δέρμα του κουταβιού σας στην περιοχή του αυχένα. Είναι μια σχετικά ανώδυνη διαδικασία. Είναι ακριβώς όπως μια ένεση εμβολιασμού. Το τσιπ φέρει έναν μοναδικό αριθμό που καταχωρείται σε μια κεντρική βάση δεδομένων. Αν το κουτάβι σας χαθεί ποτέ, μπορεί να ανιχνευθεί και να σας επιστραφεί. ακριβώς όπως μια ένεση εμβολιασμού. Θα χρειαστεί να πληρώσετε για αυτό, αλλά αξίζει την επένδυση. Ρωτήστε τον κτηνίατρο σας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Small & Mini Τροφή για Κουτάβια με Κοτόπουλο

  <p> </p><p>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Small & Miniature είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της ανοσίας και της υγιούς ανάπτυξης του εγκεφάλου, των μυών και των οστών. Με υψηλά επίπεδα κλινικά αποδεδειγμένων αντιοξειδωτικών και DHA από ιχθυέλαιο.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Τροφή για Κουτάβια με Κοτόπουλο

  <p>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ με γεύση Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού και της κινητικότητας, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και DHA από ιχθυέλαιο.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Medium Τροφή για Κουτάβια με Αρνί και Ρύζι

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Αρνί & Ρύζι είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την ισχυρή ανοσία και την υγεία του πεπτικού συστήματος. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και βέλτιστα επίπεδα ω-3 & ω-6 λιπαρών οξέων.
 • ΤΡΟΦΗ HILL'S SCIENCE PLAN ΓΙΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΜΕΣΑΙΑΣ ΦΥΛΗΣ με ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Medium Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την ανοσία και την κινητικότητα, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και DHA από ιχθυέλαιο.