Σκύλοι που σκάβουν

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Αν ο σκύλος σας σιγά-σιγά μετατρέπει τον κήπο σας σε τοπίο με κρατήρες, να μην απελπίζεστε, επειδή οι σκύλοι που σκάβουν κάνουν μόνο αυτό που είναι φυσικό.

Το πρώτο σας βήμα πρέπει να είναι, η αναγνώριση του λόγου για τον οποίο σκάβει. Οι σκύλοι μπορεί να σκάβουν λόγω ενός αρπακτικού ενστίκτου ή μπορεί να θάβουν κόκαλα ή παιχνίδια. Αυτό είναι ενστικτώδης συμπεριφορά, σχεδιασμένη να κρύβει φαγητό από άλλα αρπακτικά.

Το σκάψιμο μπορεί επίσης να αποτελεί μέρος ενός ενστίκτου φωλιάς, ειδικά αν ο σκύλος σας κυοφορεί. Επίσης θα σκάψουν μια τρύπα αν έχει πολλή ζέστη επειδή το σκάψιμο εκθέτει την κρύα γη και παρέχει ένα μικρό, σκιερό καταφύγιο. Αν ο σκύλος σας σκάβει κάτω από έναν φράχτη ή δίπλα σε μια πύλη, απλά προσπαθεί να φύγει από τον κήπο. Ορισμένοι σκύλοι σκάβουν για να μετριάσουν την ανία τους ή απλά για πλάκα. Άλλοι μπορεί να έχουν γενετική προδιάθεση στο σκάψιμο. Τα τεριέ, για παράδειγμα, είναι φημισμένα για το σκάψιμο.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Μόλις ταυτοποιήσετε το λόγο για τον οποίο σκάβει ο σκύλος σας, γίνεται απλούστερο να διορθωθεί. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι υπομονή και επιμονή. Αν ο σκύλος σας σκάβει με σκοπό να κυνηγήσει άγρια ζωή πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να τους κρατήσετε μακριά, ίσως να κατασκευάσετε κάποιο είδος ασπίδας ή εμπόδιο έτσι ώστε να μη μπορεί να βλέπει άλλα ζώα – εξάλλου, αν δε μπορεί να τα δει, δε θα προσπαθήσει να τα κυνηγήσει.

Αν το άγριο ζώο βρίσκεται στην πλευρά του φράκτη που βρίσκεται κοντά σε αυτόν, πιθανότατα δεν θα είναι αρκετά γρήγορος ώστε να το πιάσει ούτως ή άλλως – οι σκίουροι και τα πουλιά συνήθως είναι πολύ γρήγορα για τον μέσο σκύλο.

Οι αρουραίοι και τα ποντίκια φυσιολογικά θα τρέξουν πιο γρήγορα από έναν σκύλο. Προσέξτε αν χρησιμοποιείτε δηλητήριο για να απαλλαγείτε από ζώα σαν αυτά, καθώς θα μπορούσε να επηρεάσει και το σκύλο σας.

Δαπάνη ενέργειας

Αν ο σκύλος σας απλά φαίνεται ότι προσπαθεί να απαλλαχθεί από την περιορισμένη ενέργεια, πρέπει να του δώσετε περισσότερες ευκαιρίες για άσκηση. Κάνετε μακρύτερους ή πιο συχνούς περιπάτους και προσπαθήστε να κανονίσετε κάποιο «παιχνίδι» συμπεριλαμβανομένου παιχνιδίων όπως το «πιάσε» που θα κουράσουν το σκύλο σας.

Ποτέ μην τιμωρείτε το σκύλο σας για σκάψιμο μιας τρύπας εκτός κι αν τον πιάσετε επαυτοφώρω. Ακόμα κι αν φέρετε το σκύλο σας στη θέση της τρύπας, δε θα μπορέσει να συνδέσει το σκάψιμο με την τιμωρία.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Prescription Diet™ Canine t/d™

  Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span>Canine t/d™ βοηθά στη διατήρηση της στοματικής υγείας.
 • Prescription Diet™ l/d™ Canine

  Η Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> l/d™ Canine είναι σχεδιασμένη ειδικά για τη διατροφική διαχείριση σκύλων με ηπατοπάθειες που προκαλούν τη μείωση της λειτουργίας του ήπατος.
 • Prescription Diet™ l/d™ Canine

   Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> l/d™ Canine είναι σχεδιασμένη ειδικά για τη διατροφική διαχείριση σκύλων με ηπατοπάθειες που προκαλούν τη μείωση της λειτουργίας του ήπατος.
 • Prescription Diet™ j/d™ Canine with Lamb

  Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Canine j/d™ είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι βελτιώνει την κινητικότητα σε μόλις 3 εβδομάδες με την ακριβή ισορροπία των υγιεινών θρεπτικών συστατικών και με ένα ειδικό ω-3 έλαιο.