Σκύλοι που σκάβουν

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Αν ο σκύλος σας σιγά-σιγά μετατρέπει τον κήπο σας σε τοπίο με κρατήρες, να μην απελπίζεστε, επειδή οι σκύλοι που σκάβουν κάνουν μόνο αυτό που είναι φυσικό.

Το πρώτο σας βήμα πρέπει να είναι, η αναγνώριση του λόγου για τον οποίο σκάβει. Οι σκύλοι μπορεί να σκάβουν λόγω ενός αρπακτικού ενστίκτου ή μπορεί να θάβουν κόκαλα ή παιχνίδια. Αυτό είναι ενστικτώδης συμπεριφορά, σχεδιασμένη να κρύβει φαγητό από άλλα αρπακτικά.

Το σκάψιμο μπορεί επίσης να αποτελεί μέρος ενός ενστίκτου φωλιάς, ειδικά αν ο σκύλος σας κυοφορεί. Επίσης θα σκάψουν μια τρύπα αν έχει πολλή ζέστη επειδή το σκάψιμο εκθέτει την κρύα γη και παρέχει ένα μικρό, σκιερό καταφύγιο. Αν ο σκύλος σας σκάβει κάτω από έναν φράχτη ή δίπλα σε μια πύλη, απλά προσπαθεί να φύγει από τον κήπο. Ορισμένοι σκύλοι σκάβουν για να μετριάσουν την ανία τους ή απλά για πλάκα. Άλλοι μπορεί να έχουν γενετική προδιάθεση στο σκάψιμο. Τα τεριέ, για παράδειγμα, είναι φημισμένα για το σκάψιμο.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Μόλις ταυτοποιήσετε το λόγο για τον οποίο σκάβει ο σκύλος σας, γίνεται απλούστερο να διορθωθεί. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι υπομονή και επιμονή. Αν ο σκύλος σας σκάβει με σκοπό να κυνηγήσει άγρια ζωή πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να τους κρατήσετε μακριά, ίσως να κατασκευάσετε κάποιο είδος ασπίδας ή εμπόδιο έτσι ώστε να μη μπορεί να βλέπει άλλα ζώα – εξάλλου, αν δε μπορεί να τα δει, δε θα προσπαθήσει να τα κυνηγήσει.

Αν το άγριο ζώο βρίσκεται στην πλευρά του φράκτη που βρίσκεται κοντά σε αυτόν, πιθανότατα δεν θα είναι αρκετά γρήγορος ώστε να το πιάσει ούτως ή άλλως – οι σκίουροι και τα πουλιά συνήθως είναι πολύ γρήγορα για τον μέσο σκύλο.

Οι αρουραίοι και τα ποντίκια φυσιολογικά θα τρέξουν πιο γρήγορα από έναν σκύλο. Προσέξτε αν χρησιμοποιείτε δηλητήριο για να απαλλαγείτε από ζώα σαν αυτά, καθώς θα μπορούσε να επηρεάσει και το σκύλο σας.

Δαπάνη ενέργειας

Αν ο σκύλος σας απλά φαίνεται ότι προσπαθεί να απαλλαχθεί από την περιορισμένη ενέργεια, πρέπει να του δώσετε περισσότερες ευκαιρίες για άσκηση. Κάνετε μακρύτερους ή πιο συχνούς περιπάτους και προσπαθήστε να κανονίσετε κάποιο «παιχνίδι» συμπεριλαμβανομένου παιχνιδίων όπως το «πιάσε» που θα κουράσουν το σκύλο σας.

Ποτέ μην τιμωρείτε το σκύλο σας για σκάψιμο μιας τρύπας εκτός κι αν τον πιάσετε επαυτοφώρω. Ακόμα κι αν φέρετε το σκύλο σας στη θέση της τρύπας, δε θα μπορέσει να συνδέσει το σκάψιμο με την τιμωρία.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Lamb & Rice

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Αρνί & Ρύζι είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την υγεία του πεπτικού συστήματος και την καλή μυϊκή μάζα. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ιδιαίτερα εύπεπτο αρνί.
 • Science Plan™ Canine Adult Oral Care

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Oral Care Κοτόπουλο είναι κλινικά αποδεδειγμένη ότι μειώνει την πλάκα και τη τρυγία. Με αντιοξειδωτικά και προηγμένη τεχνολογία στοματικής υγείας.
 • Science Plan™ Canine Adult Performance Chicken

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Performance Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την ικανοποίηση των πρόσθετων ενεργειακών αναγκών των δραστήριων σκύλων, καθώς και των σκύλων εργασίας και κυνηγετικών. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και κροκέτες υψηλής ενεργειακής πυκνότητας...
 • Science Plan™ Canine Adult Sensitive Skin with Chicken

  <ul><li>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Sensitive Skin με Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να συμβάλλει στην αποφυγή της ξηροδερμίας και του κνησμού. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ω-3 & ω-6.</li></ul>