Σκύλοι που σκάβουν

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Αν ο σκύλος σας σιγά-σιγά μετατρέπει τον κήπο σας σε τοπίο με κρατήρες, να μην απελπίζεστε, επειδή οι σκύλοι που σκάβουν κάνουν μόνο αυτό που είναι φυσικό.

Το πρώτο σας βήμα πρέπει να είναι, η αναγνώριση του λόγου για τον οποίο σκάβει. Οι σκύλοι μπορεί να σκάβουν λόγω ενός αρπακτικού ενστίκτου ή μπορεί να θάβουν κόκαλα ή παιχνίδια. Αυτό είναι ενστικτώδης συμπεριφορά, σχεδιασμένη να κρύβει φαγητό από άλλα αρπακτικά.

Το σκάψιμο μπορεί επίσης να αποτελεί μέρος ενός ενστίκτου φωλιάς, ειδικά αν ο σκύλος σας κυοφορεί. Επίσης θα σκάψουν μια τρύπα αν έχει πολλή ζέστη επειδή το σκάψιμο εκθέτει την κρύα γη και παρέχει ένα μικρό, σκιερό καταφύγιο. Αν ο σκύλος σας σκάβει κάτω από έναν φράχτη ή δίπλα σε μια πύλη, απλά προσπαθεί να φύγει από τον κήπο. Ορισμένοι σκύλοι σκάβουν για να μετριάσουν την ανία τους ή απλά για πλάκα. Άλλοι μπορεί να έχουν γενετική προδιάθεση στο σκάψιμο. Τα τεριέ, για παράδειγμα, είναι φημισμένα για το σκάψιμο.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Μόλις ταυτοποιήσετε το λόγο για τον οποίο σκάβει ο σκύλος σας, γίνεται απλούστερο να διορθωθεί. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι υπομονή και επιμονή. Αν ο σκύλος σας σκάβει με σκοπό να κυνηγήσει άγρια ζωή πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να τους κρατήσετε μακριά, ίσως να κατασκευάσετε κάποιο είδος ασπίδας ή εμπόδιο έτσι ώστε να μη μπορεί να βλέπει άλλα ζώα – εξάλλου, αν δε μπορεί να τα δει, δε θα προσπαθήσει να τα κυνηγήσει.

Αν το άγριο ζώο βρίσκεται στην πλευρά του φράκτη που βρίσκεται κοντά σε αυτόν, πιθανότατα δεν θα είναι αρκετά γρήγορος ώστε να το πιάσει ούτως ή άλλως – οι σκίουροι και τα πουλιά συνήθως είναι πολύ γρήγορα για τον μέσο σκύλο.

Οι αρουραίοι και τα ποντίκια φυσιολογικά θα τρέξουν πιο γρήγορα από έναν σκύλο. Προσέξτε αν χρησιμοποιείτε δηλητήριο για να απαλλαγείτε από ζώα σαν αυτά, καθώς θα μπορούσε να επηρεάσει και το σκύλο σας.

Δαπάνη ενέργειας

Αν ο σκύλος σας απλά φαίνεται ότι προσπαθεί να απαλλαχθεί από την περιορισμένη ενέργεια, πρέπει να του δώσετε περισσότερες ευκαιρίες για άσκηση. Κάνετε μακρύτερους ή πιο συχνούς περιπάτους και προσπαθήστε να κανονίσετε κάποιο «παιχνίδι» συμπεριλαμβανομένου παιχνιδίων όπως το «πιάσε» που θα κουράσουν το σκύλο σας.

Ποτέ μην τιμωρείτε το σκύλο σας για σκάψιμο μιας τρύπας εκτός κι αν τον πιάσετε επαυτοφώρω. Ακόμα κι αν φέρετε το σκύλο σας στη θέση της τρύπας, δε θα μπορέσει να συνδέσει το σκάψιμο με την τιμωρία.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Τροφή για Σκύλους με Μοσχάρι

  <p>Η Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Νόστιμο Βοδινό είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της μυϊκής μάζας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, άπαχες πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.</p><p> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult με Κοτόπουλο

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult  Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την καλή μυϊκή μάζα και την υγεία των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Large Breed Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken is formulated for optimal joint and muscle support, for large breed dogs. With clinically proven antioxidants, and glucosamine and chondroitin from natural sources..
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult 7+ Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  H Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Mature Adult/Senior 7+ Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την διατήρηση της κινητικότητας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, και γλυκοζαμίνη και χονδροιτίνη από φυσικές πηγές..<br><br><b>