Τσιμπήματα από μέλισσα και σφήκα

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Όλοι οι σκύλοι είναι περίεργοι και απλά λατρεύουν να τρέχουν και να κυνηγάνε πράγματα... συμπεριλαμβανομένων και των εντόμων! Τις περισσότερες φορές τα τσιμπήματα από μέλισσες και σφήκες θα προκαλούν λίγο πόνο και ενόχληση στον σκύλο σας.

Hornet

Αν όμως τσιμπηθεί πολλές φορές ή τσιμπηθεί μέσα στο στόμα ή στον λαιμό τότε αυτό είναι επικίνδυνο και απαιτεί επίσκεψη στον κτηνίατρο. Δεν είναι η πληγή από το μικρό τρύπημα που προκαλεί τον πόνο αλλά η μικρή ποσότητα δηλητηρίου που εγχέεται.

Ποιο κεντρί;

Το κεντρί μιας μέλισσας έχει σχεδιαστεί να παραμένει στο δέρμα, θανατώνοντας τη μέλισσα όταν αυτό αποκολληθεί από το σώμα και αφήνοντας το κεντρί πίσω. Τα κεντριά των σφηκών δεν καρφώνονται αλλά είναι πιο επώδυνα, και αν αυτά τα έντομα υποκινηθούν, μπορεί να τσιμπήσουν πολλές φορές.

Τις περισσότερες φορές οι σκύλοι τσιμπιούνται στη μουσούδα τους αφού διερευνήσουν πολύ στενά ένα έντομο που τσιμπάει. Τα τσιμπήματα στην ευαίσθητη μύτη του σκύλου σας είναι ιδιαίτερα επώδυνα. Ορισμένοι σκύλοι μπορεί να τσιμπηθούν επίσης στη γλώσσα ή στο εσωτερικό του στόματος ή του λαιμού τους αν δοκιμάσουν να δαγκώσουν ή να πιάσουν ένα έντομο. Αυτά τα τσιμπήματα μπορεί να είναι επικίνδυνα λόγω του πρηξίματος που προκαλούν το οποίο μπορεί να κλείσει το λαιμό του σκύλου σας και να φράξει τον αεραγωγό.

Αντίδραση

Μια σοβαρή αντίδραση μπορεί να προκληθεί από έναν μεγάλο αριθμό τσιμπημάτων αν ο σκύλος παρουσιάσει αλλεργική αντίδραση στα χημικά του κεντριού. Τα σημάδια σοβαρής αντίδρασης περιλαμβάνουν γενική αδυναμία, δυσκολία στην αναπνοή, κι ένα μεγάλο ποσό πρηξίματος που εκτείνεται μακριά από τη θέση τσιμπήματος. Προσέχετε για πρήξιμο γύρω από το λαιμό και το κεφάλι. Αν ο σκύλος σας έχει σοβαρή αντίδραση, πρέπει να τον μεταφέρετε γρήγορα σε έναν κτηνίατρο.

Ένα απλό κεντρί μπορεί να μείνει εκεί με ασφάλεια και δεν πρέπει να απασχολήσει τον σκύλο για πολύ. Αν το κεντρί εξακολουθεί να παραμένει εκεί, δοκιμάστε να το απομακρύνετε ξύνοντας με ένα νύχι ή μια σκληρή επιφάνεια κάρτας. Αποφύγετε τη χρήση λαβίδας ή τσιμπιδάκι για να το απομακρύνετε εκτός κι αν είναι πλήρως απαραίτητο, καθώς αυτό μπορεί να σπρώξει περισσότερο δηλητήριο έξω από το κεντρί.

Η εφαρμογή ενός ασθενούς μίγματος νερού και μαγειρικής σόδας στην προσβεβλημένη περιοχή θα βοηθήσει στη μείωση του πόνου. Μπορείτε επίσης να τυλίξετε πάγο ή μια παγοκυψέλη σε μια πετσέτα και να το εφαρμόσετε στην πληγή για να μειώσετε το πρήξιμο και να κατευνάσετε τον πόνο.

Να προσέχετε τον σκύλο σας μετά το τσίμπημα για να σιγουρευτείτε ότι δε θα αναπτύξει αλλεργική αντίδραση. Αν, ύστερα από πολλές μέρες, το πρήξιμο επιμένει, καλέστε τον κτηνίατρό σας.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Τροφή για Σκύλους με Μοσχάρι

  <p>Η Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Νόστιμο Βοδινό είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της μυϊκής μάζας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, άπαχες πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.</p><p> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult με Κοτόπουλο

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult  Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την καλή μυϊκή μάζα και την υγεία των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Large Breed Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken is formulated for optimal joint and muscle support, for large breed dogs. With clinically proven antioxidants, and glucosamine and chondroitin from natural sources..
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult 7+ Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  H Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Mature Adult/Senior 7+ Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την διατήρηση της κινητικότητας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, και γλυκοζαμίνη και χονδροιτίνη από φυσικές πηγές..<br><br><b>