Συνάντηση με τον κτηνίατρο

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε τον κτηνίατρο που δικαιούται το νέο σας γατάκι

Είστε δεσμευμένος να επιθυμείτε το καλύτερο για το νέο σας γατάκι, κι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να βρείτε έναν εξαίρετο κτηνίατρο. Εξάλλου, θα βασίζεστε σε αυτόν για τα επόμενα χρόνια. Μια σύσταση από οικογένεια ή φίλους είναι ένας τρόπος εύρεσης ενός καλού κτηνιάτρου, διαφορετικά απλά εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Το προσωπικό φαίνεται φιλικό, καταρτισμένο και εξυπηρετικό; Ποιες είναι οι ώρες λειτουργίας και ποιες οι υπηρεσίες που προσφέρονται; Πολλοί κτηνίατροι πλέον προσφέρουν πολλά περισσότερα από ιατρική και χειρουργική φροντίδα. Για παράδειγμα μπορεί να πωλούν από ζωοτροφές έως και αμμοδοχεία. Μπορεί να το βρείτε χρήσιμο αυτό .

 

Οι κτηνίατροι δεν είναι μόνο για άρρωστα κατοικίδια

Έχει περάσει η εποχή που πηγαίνατε το κατοικίδιό σας στον κτηνίατρο μόνο όταν ήταν άρρωστο. Οι τακτικοί έλεγχοι υγείας κατά τους πρώτους μήνες της μικρής σας γάτας θα εντοπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα, πριν προλάβει να εξελιχθεί. Επίσης, τα περισσότερα κτηνιατρεία προσφέρουν συμβουλές για όλα, από τα περιλαίμια έως την εκπαίδευση. Ένα επιπλέον όφελος που προκύπτει από την επίσκεψη στον κτηνίατρο μιας μικρής, υγιούς και σε καλή φόρμα γάτας, είναι ότι θα συνηθίσει να πηγαίνει εκεί. Οι γάτες είναι έξυπνες και σύντομα θα μάθουν να φοβούνται τις επισκέψεις στον κτηνίατρο μόνο αν πρόκειται για "αηδιαστικά" πράγματα, όπως οι ενέσεις!

 

Ετοιμαστείτε

Είναι φυσικό να νιώθετε νευρικότητα πριν την πρώτη επίσκεψη της γάτας σας στον κτηνίατρο, αλλά μην ανησυχείτε, θα βρίσκεται σε ασφαλή χέρια. Λίγη προετοιμασία θα βοηθήσει στο να αποτελέσει μια θετική και καθησυχαστική εμπειρία.

 

Όταν κάνετε το πρώτο σας ραντεβού, θα πρέπει να ρωτήσετε το κτηνιατρείο πώς θα ήθελαν να προετοιμαστείτε για την επίσκεψή σας. Θα εξαρτηθεί από τον κτηνίατρό σας. Σίγουρα είναι καλή ιδέα να πάρετε μαζί σας ό,τι ιατρικά αρχεία μπορεί να έχετε για το γατάκι σας. Και αν έχετε ασφάλεια υγείας ή λεπτομέρειες για το τσιπ ταυτοποίησης του κατοικιδίου σας, πάρτε κι αυτά τα έγγραφα μαζί σας.

 

Προετοιμάστε ένα άνετο κλουβί μεταφοράς για το γατάκι σας. Μπορείτε να βρείτε κλουβιά μεταφοράς σε καταστήματα με κατοικίδια, ακόμα και σε ορισμένα κτηνιατρεία. Βάλτε μια αναπαυτική κουβέρτα, και θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε κι ένα ειδικό σπρέυ με φερομόνες για να βοηθήσετε το γατάκι σας να νιώθει χαλαρό και ήρεμο.

 

Να είστε έτοιμοι να απαντήσετε σε ερωτήσεις σχετικά με τη ζωή της γάτας σας μέχρι σήμερα. Τι τύπο τροφής καταναλώνει το γατάκι σας; Είναι νυσταγμένο και αργό, ή δραστήριο και παιχνιδιάρικο; Έχει κάνει εμβόλια, αποπαρασίτωση, έλεγχο για ψύλλους, ή θεραπείες; Θυμηθείτε, υπάρχει επίσης πιθανότητα να κάνετε εσείς ερωτήσεις στον κτηνίατρο. Υπάρχει κάτι που πρέπει να ξεκαθαρίσετε, κάτι για το οποίο δεν είστε βέβαιοι; Ο κτηνίατρός σας θα χαρεί να σας καθησυχάσει, και να σας δώσει συμβουλές.

 

Τι να περιμένετε

Προσπαθήστε να φθάσετε λίγο πριν την ώρα του ραντεβού. Μπορεί να υπάρχουν χαρτιά που πρέπει να συμπληρώσετε. Έπειτα, ένα μέλος του προσωπικού θα σας πάρει μαζί με το γατάκι σας σε μια αίθουσα εξέτασης, όπου πιθανώς θα μετρήσουν τη θερμοκρασία και το βάρος του.

Στη συνέχεια, ο κτηνίατρός σας θα πραγματοποιήσει φυσική εξέταση στο γατάκι σας. Οι περισσότεροι κτηνίατροι θα γίνουν φίλοι με το γατάκι σας και θα βοηθήσουν να χαλαρώσει πριν ξεκινήσουν τον έλεγχο, χαϊδεύοντάς το και μιλώντας του ήρεμα. Ο κτηνίατρός σας στη συνέχεια θα ελέγξει το σώμα του εξονυχιστικά, αναζητώντας για σημάδια ασθένειας ή ανωμαλίας. Πιθανώς να κάνει ορισμένες ερωτήσεις ρουτίνας σε αυτό το στάδιο, και μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις επίσης. Μπορεί επίσης να μιλήσετε σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες και ανάγκες της γάτας σας, καθώς η έρευνα δείχνει ότι η σωστή τροφή είναι σημαντική για την υγιή ανάπτυξή της. Η συζήτησή σας θα βοηθήσει τον κτηνίατρο ώστε να γνωρίσει το γατάκι σας, καθιερώνοντας μια σχέση εμπιστοσύνης που θα διαρκέσει για ολόκληρη τη ζωή της γάτας σας. Πριν φύγετε, θυμηθείτε να πάρετε τα νέα ιατρικά αρχεία της γάτας σας και όποια τροφή ή φάρμακο σας συστήσει ο κτηνίατρος. Τώρα έχει έρθει η ώρα να πάρετε το γατάκι σας στο σπίτι. Δώστε του μια λιχουδιά και μια αγκαλιά πριν ηρεμήσει και κοιμηθεί – ήταν μια δύσκολη ημέρα!

Ασφάλεια Κατοικιδίων

Πολλοί είναι οι κηδεμόνες που επιλέγουν να ασφαλίσουν τα κατοικίδιά τους.

Αξίζει να κάνετε λίγη έρευνα συγκρίνοντας συμβόλαια και τιμές και το διαδίκτυο είναι υπέροχο για αυτό το σκοπό αν έχετε πρόσβαση σε αυτό.

Θυμηθείτε ότι η ασφάλεια κατοικιδίων συνήθως δεν καλύπτει την υγειονομική περίθαλψη ρουτίνας και ότι είναι σημαντικό να διαβάσετε τα μικρά γράμματα πριν υπογράψετε.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα