Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τη στείρωση

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Neutering puppy
Η στείρωση είναι μακράν το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για το κουτάβι σας. Να γιατί:

Τα στειρωμένα κουτάβια μεγαλώνουν υγιέστερα και ευτυχέστερα

Εάν είστε ο περήφανος ιδιοκτήτης ενός θηλυκού κουταβιού, θα σας ενδιέφερε να μάθετε ότι η στείρωση μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες να αναπτύξει καρκίνο του μαστού, της μήτρας και των ωοθηκών. Μειώνει επίσης την πιθανότητα λοίμωξης της μήτρας. Μαζί με όλα αυτά αποφεύγετε επιπλέον τους κινδύνους που σχετίζονται με μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Κάποιοι κτηνίατροι προτιμούν να στειρώνουν τις σκύλες πριν την πρώτη τους περίοδο, αλλά άλλοι διαφωνούν, οπότε συζητήστε με τον κτηνίατρό σας για τον κατάλληλο χρόνο.

Εάν έχετε ένα αρσενικό κουτάβι, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η στείρωση θα προλάβει τους όγκους των όρχεων και μπορεί να προλάβει τα προβλήματα του προστάτη. Επίσης, μειώνει την πιθανότητα πολυετών όγκων και κηλών.

Τα οφέλη για εσάς

Το προφανές όφελος της στείρωσης του κουταβιού για εσάς και την οικογένειά σας είναι ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να ασχοληθείτε με μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Αλλά υπάρχουν και άλλα πλεονεκτήματα. Τα αρσενικά που στειρώνονται νωρίς στη ζωή τους, είναι λιγότερο επιθετικά, αποσπώνται λιγότερο από θηλυκά σε οίστρο, είναι λιγότερο πιθανό να μαρκάρουν την περιοχή τους με ούρα και είναι λιγότερο πιθανό να καβαλήσουν τα έπιπλα ή το πόδι σας!

Η στείρωση ενός θηλυκού κουταβιού θα μειώσει την επιθυμία της να περιφέρεται και θα σταματήσει τα αδέσποτα αρσενικά από το να κατασκηνώνουν στον κήπο σας.

Φυσικά, εάν το κουτάβι σας είναι καθαρόαιμο, μπορεί να σκεφτείτε ότι μπορείτε να κερδίσετε κάποια χρήματα πουλώντας τους απογόνους του. Έχετε ωστόσο στο νου σας ότι ακόμα για τους έμπειρους εκτροφείς, το μεγαλύτερο μέρος των "κερδών" πηγαίνουν σε επεμβάσεις, εμβολιασμούς και άλλα υγειονομικά έξοδα. Η εκτροφή απαιτεί συνήθως σκληρή δουλειά και εξειδικευμένες γνώσεις, οπότε συνολικά είναι κάτι που καλύτερα να το αφήσετε στους επαγγελματίες.

Τα οφέλη για την κοινωνία

Είναι τραγικό, αλλά κάθε χρόνο εκατομμύρια σκύλοι υπόκεινται σε ευθανασία σε αυτή τη χώρα. Οι περισσότεροι είναι το αποτέλεσμα ενός τυχαίου ζευγαρώματος με αδέσποτα σκυλιά που δεν είναι στειρωμένα. Η στείρωση του κουταβιού σας σημαίνει ότι δεν θα επιτείνετε το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ανησυχίες που μπορεί να έχετε για τη στείρωση

Παρά τις ισχυρές ενδείξεις υπέρ της στείρωσης, μπορεί να έχετε κάποιους ενδοιασμούς. Ας σημειώσουμε τις κυριότερες:

Ανησυχίες για το γεγονός ότι το κουτάβι σας θα υποβληθεί σε χειρουργείο

Σε κανέναν δεν αρέσει να υποβάλλεται το κουτάβι του σε μια επέμβαση, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζεται ότι η στείρωση είναι μια επέμβαση ρουτίνας που στατιστικά είναι ιδιαιτέρως ασφαλής. Τα ιατρικά οφέλη υπερβαίνουν κατά πολύ τους όποιους κινδύνους.

Θα παχύνει το κουτάβι μου;

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για ένα στειρωμένο κουτάβι να αποκτήσει βάρος. Απλά θυμηθείτε να προσαρμόζετε την ποσότητα της τροφής ανάλογα με το επίπεδο της δραστηριότητάς του. Ή μπορείτε να σκεφτείτε να αλλάξετε την τροφή του σε μια τροφή χαμηλών θερμίδων όπως η Hill’s™ Science Plan™ Light , όταν γίνει ενός έτους.

Η προσωπικότητα του κουταβιού μου θα αλλάξει

Μόνο προς το καλύτερο! Θα είναι λιγότερο επιθετικός, λιγότερο πιθανό να περιφέρεται και λιγότερο πιθανό να μαρκάρει την περιοχή του.

Τι περιλαμβάνει;

Το κατοικίδιό σας θα πρέπει να λάβει μια γενική αναισθησία για να πραγματοποιηθεί αυτή η επέμβαση

Για τα αρσενικά, η επέμβαση ενέχει την αφαίρεση και των δύο όρχεων· για τα θηλυκά, την αφαίρεση της μήτρας και των ωοθηκών ή μόνο των ωοθηκών.

Φυσιολογικά, ο κτηνίατρος θα σας συμβουλέψει να μην δώστε στο κουτάβι σας τροφή ή νερό 12 ώρες πριν από την επέμβαση.

Πιθανότατα θα μπορείτε να πάρετε το κουτάβι σας στο σπίτι την ίδια ημέρα, αν και μπορεί να πρέπει να παραμείνει λίγο παραπάνω στην κλινική εάν νυστάζει πολύ.

Ο κτηνίατρός σας θα συστήσει, ή μπορεί και να προσφέρει, ένα ελαφρύ γεύμα για το κουτάβι το απόγευμα.

Από τη στιγμή που το κουτάβι σας θα έχει επιστρέψει σπίτι, θα χρειάζεται λίγες ημέρες ξεκούρασης και τρυφερής φροντίδας. Μην το αφήνετε να χοροπηδάει τριγύρω ή να δαγκώνει τα ράμματα. Οποιαδήποτε εξάσκηση θα πρέπει να γίνεται με το λουρί και εσάς ως συνοδό. Ο κτηνίατρός σας θα σας δώσει περαιτέρω συμβουλές για τη φροντίδα του, και θα σας ενημερώσει πότε να πάτε το κουτάβι σας για τον μετεγχειρητικό έλεγχο. Συνήθως, θα σας ζητηθεί να επιστρέψετε για έναν έλεγχο των ραμμάτων, και ίσως αφαίρεσή τους, 10 μέρες μετά το χειρουργείο.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Small & Mini Τροφή για Κουτάβια με Κοτόπουλο

  <p> </p><p>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Small & Miniature είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της ανοσίας και της υγιούς ανάπτυξης του εγκεφάλου, των μυών και των οστών. Με υψηλά επίπεδα κλινικά αποδεδειγμένων αντιοξειδωτικών και DHA από ιχθυέλαιο.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Τροφή για Κουτάβια με Κοτόπουλο

  <p>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ με γεύση Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού και της κινητικότητας, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και DHA από ιχθυέλαιο.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Medium Τροφή για Κουτάβια με Αρνί και Ρύζι

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Αρνί & Ρύζι είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την ισχυρή ανοσία και την υγεία του πεπτικού συστήματος. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και βέλτιστα επίπεδα ω-3 & ω-6 λιπαρών οξέων.
 • ΤΡΟΦΗ HILL'S SCIENCE PLAN ΓΙΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΜΕΣΑΙΑΣ ΦΥΛΗΣ με ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Medium Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την ανοσία και την κινητικότητα, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και DHA από ιχθυέλαιο.