Ταξιδεύοντας με το κουτάβι σας

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Υπάρχουν τόσες πολλές ευκαιρίες για να πάρετε το κουτάβι σας μαζί σας στις διακοπές αυτές τις μέρες. Μάλιστα, στα περισσότερα περίπτερα θα βρείτε εφημρίδες ή περιοδικά με λίστες καταλυμάτων για τις διακοπές, στα οποία εσείς και το κατοικίδιό σας θα είστε ευπρόσδεκτοι.

Μπορείτε να πάρετε το κατοικίδιό σας ακόμα και σε ταξίδια στο εξωτερικό, χάρη στο Υπόδειγμα Διαβατηρίου Ζώων Συντροφιάς (PETS). Αυτό σημαίνει ότι σκύλοι που μένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να πάνε και να επιστρέψουν από Ευρωπαϊκές χώρες χωρίς να μπουν σε καραντίνα. Αλλά μπορεί να απαιτηθούν έως και οκτώ μήνες για την έκδοση ενός διαβατηρίου για κατοικίδια, οπότε είναι απαραίτητο να το προγραμματίσετε εγκαίρως.

Είναι αυτονόητο ότι εάν σκοπεύετε να πάρετε μαζί το κουτάβι σας στις διακοπές, θα πρέπει να έχετε φροντίσει να κάνει τα απαραίτητα εμβόλια πριν από το ταξίδι. Εάν έχετε αμφιβολίες, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας.

Προετοιμάζοντας το κουτάβι σας για το ταξίδι

Είναι απαραίτητο το κουτάβι σας να είναι υγιές πριν ταξιδέψει. Ωστόσο, σε μεγάλα ταξίδια, οι σκύλοι συχνά αρρωσταίνουν και έχουν συμπτώματα δυσφορίας. Είναι χρήσιμο να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας για τους τρόπους θεραπείας της ναυτίας, ή ακόμα και για τη χορήγηση ηρεμιστικών εάν δεν αρέσουν στον σκύλο σας τα ταξίδια.

Και όπως φαντάζεστε, είναι σημαντικό να συνηθίσει το κουτάβι το αυτοκίνητο πριν ταξιδέψει με αυτό. Αφού συνηθίσει το χώρο του σπιτιού, βάλτε το να κοιμηθεί στο αυτοκίνητο για μισή ώρα ή αφήστε το να εξερευνήσει το εσωτερικό του. Αφού εξοικειωθεί με τον χώρο, μπορείτε να το πάρετε μαζί σας σε κοντινές εκδρομές, αυξάνοντας σταδιακά τη διάρκειά τους.

Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι

Πρέπει να ταΐσετε το κουτάβι σας αρκετή ώρα πριν ταξιδέψετε. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, ίσως είναι σκόπιμο να καθυστερήσετε το φαγητό μέχρι να φθάσετε στον προορισμό σας. Και βεβαιωθείτε ότι το κουτάβι σας φοράει το κολάρο με τη διεύθυνση και τα τηλέφωνα επικοινωνίας σας.

Ίσως, επίσης, θέλετε να σκεφτείτε και την επιλογή του μικροτσιπ.

Ουσιαστικά, η τοποθέτηση μικροτσίπ είναι ένας αποτελεσματικός και εύκολος τρόπος να συνδέσετε το κατοικίδιό σας με εσάς, και είναι μια θεωρητική εγγύηση ότι θα το ξαναβρείτε εάν χαθεί, απομακρυνθεί ή κλαπεί. Με μια απλή ένεση, ένα μικροσκοπικό τσιπ εισάγεται κάτω από το δέρμα. Δεν είναι ορατό αλλά είναι αναγνώσιμο από μια συσκευή σάρωσης. Μπορείτε να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες από τον κτηνίατρό σας.

Τώρα που έχετε ήδη ξεκινήσει

Πρέπει πάντα να μεταφέρετε το κουτάβι σας με απόλυτη ασφάλεια, ιδανικά σε ένα ειδικό κλουβί μεταφοράς που είναι ασφαλώς τοποθετημένο στο αυτοκίνητο (στο χώρο αποσκευών εάν οδηγείτε station wagon). Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να βάλετε το κουτάβι σας σε κλουβί, τότε πρέπει να το βάλετε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου με μια ειδική ζώνη ασφαλείας. Εναλλακτικά, σε ένα αυτοκίνητο τύπου station wagon ή hatchback, βάλτε το στον χώρο πίσω από το ειδικό προστατευτικό σκύλων. Όμως πρέπει πάντα να θυμάστε ότι ο σκύλος σας πρέπει να έχει χώρο να σταθεί όρθιος και να γυρίζει, να καθίσει και να ξαπλώσει άνετα. Και ποτέ μην τον βάζετε στο πορτ-μπαγκάζ ή στο μπροστινό κάθισμα χωρίς ζώνη ασφαλείας.

Δώστε την ευκαιρία στο κουτάβι σας να κάνει ένα διάλειμμα

Εάν πάτε μεγάλο ταξίδι, κάντε μια στάση. Σταματήστε το αυτοκίνητο και δώστε την ευκαιρία στο κουτάβι σας να πιεί λίγο νερό και να περπατήσει. Εάν κάνετε μια σύντομη στάση, για να φάτε ή να πάτε τουαλέτα, μην αφήνετε ποτέ το κατοικίδιό σας μέσα στο ζεστό αυτοκίνητο με κλειστά τα παράθυρα. Αφήστε το στη σκιά με τα παράθυρα μισάνοιχτα. Και μην ξεχνάτε: Η θέση του ήλιου αλλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορεί το αυτοκίνητό σας να ήταν στη σκιά πριν από μια ώρα αλλά τώρα μπορεί να είναι ακριβώς κάτω από τον καυτό ήλιο.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Small & Mini Τροφή για Κουτάβια με Κοτόπουλο

  <p> </p><p>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Small & Miniature είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της ανοσίας και της υγιούς ανάπτυξης του εγκεφάλου, των μυών και των οστών. Με υψηλά επίπεδα κλινικά αποδεδειγμένων αντιοξειδωτικών και DHA από ιχθυέλαιο.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Τροφή για Κουτάβια με Κοτόπουλο

  <p>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ με γεύση Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού και της κινητικότητας, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και DHA από ιχθυέλαιο.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Medium Τροφή για Κουτάβια με Αρνί και Ρύζι

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Αρνί & Ρύζι είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την ισχυρή ανοσία και την υγεία του πεπτικού συστήματος. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και βέλτιστα επίπεδα ω-3 & ω-6 λιπαρών οξέων.
 • ΤΡΟΦΗ HILL'S SCIENCE PLAN ΓΙΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΜΕΣΑΙΑΣ ΦΥΛΗΣ με ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Medium Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την ανοσία και την κινητικότητα, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και DHA από ιχθυέλαιο.