Γιατί οι σκύλοι τρώνει γρασίδι

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Ο σκύλος σας είναι απόγονος του μεγάλου λύκου, ενός ευγενούς κυνηγού και επιβεβαιωμένου σαρκοβόρου ζώου. Τον ταΐζετε με τροφές της καλύτερης ποιότητας, οπότε γιατί επιμένει να τρώει γρασίδι;

Ενώ κανείς δεν είναι εντελώς βέβαιος για το λόγο για τον οποίο οι σκύλοι τρώνε γρασίδι, οι ειδικοί για τα ένστικτα των κατοικιδίων ζώων είναι σχεδόν σίγουροι ότι αποτελεί φυσιολογική σκυλίσια συμπεριφορά και δε χρειάζεται να ανησυχούμε για αυτό.

Βοσκή

Υπάρχουν κυρίως δύο τύποι κατανάλωσης γρασιδιού από σκύλους. Ο πρώτος είναι απλή βοσκή, όπου ο σκύλος σας μασουλάει ευτυχισμένος το γρασίδι, χωρίς επιβλαβείς επιδράσεις.

Κάποιοι κτηνίατροι υποστηρίζουν ότι οι σκύλοι τρώνε γρασίδι για να καλύψουν μια διατροφική ανεπάρκεια αλλά ακόμα και οι σκύλοι που έχουν μια καλά ισορροπημένη δίαιτα θα φάνε γρασίδι. Μπορεί απλά να τους αρέσει η γεύση. Μπορεί για αυτούς να είναι η σαλάτα τους. Οπότε, ακόμα και εάν ταΐζετε καλά τον σκύλο σας, αυτός μπορεί να έχει ακόμα όρεξη για λίγη πρασινάδα!

Ενστικτώδης συμπεριφορά

Ο άλλος τύπος είναι όταν ο σκύλος τρώει γρασίδι και στη συνέχει το κάνει έμετο. Αυτό πιστεύεται ότι είναι μια εκούσια ενστικτώδης προσπάθεια για να προκαλέσει έμετο, όταν έχει καταπιεί κάτι που τον κάνει να αισθάνεται άρρωστος.

Οι σκύλοι που τρώνε για να κάνουν εμετό, συνήθως καταπίνουν γρασίδι όσο πιο γρήγορα μπορούν, ουσιαστικά χωρίς να το μασούν. Πιστεύεται ότι τα μακριά, αμάσητα κομμάτια γρασιδιού γαργαλούν το λαιμό τους, προκαλώντας έμετο.

Εάν ο σκύλος σας τρώει γρασίδι, στη συνέχεια κάνει έμετο και κατόπιν φαίνεται μια χαρά, πιθανότατα τακτοποίησε αυτό που τον ενοχλούσε. Εάν συνεχίζει να προσπαθεί να κάνει έμετο και δεν μπορεί, ή συνεχίζει να τρώει γρασίδι και να κάνει έμετο, θα πρέπει να τον πάτε στον κτηνίατρο.

Είναι ασφαλές για κατανάλωση;

Σε κάθε περίπτωση, να προσέχετε το τύπο του γρασιδιού που καταναλώνει ο σκύλος σας. Μην τον αφήνετε να καταναλώνει οτιδήποτε στο οποίο έχουν εφαρμοστεί παρασιτοκτόνα ή λιπάσματα. Τα περισσότερα προϊόντα για την περιποίηση του γκαζόν αναγράφουν το εάν είναι ασφαλή ή όχι για τα κατοικίδια.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

  • ΧΩΡΙΣ ΣΙΤΗΡΑ, ΥΠΟΑΛΛΕΡΓΙΚΗ, ΜΙΚΡΟΣΩΜΕΣ ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ, ΕΝΗΛΙΚΟΙ ΣΚΥΛΟΙ
  • ΧΩΡΙΣ ΣΙΤΗΡΑ, ΦΥΣΙΚΗ, ΚΟΥΤΑΒΙΑ (Μέχρι 1 έτους), ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ
  • ΧΩΡΙΣ ΣΙΤΗΡΑ, ΣΚΥΛΟΙ ΜΕΓΑΛΟΣΩΜΩΝ ΦΥΛΩΝ, ΕΝΗΛΙΚΟΙ ΣΚΥΛΟΙ, ΦΥΣΙΚΗ
  • ΧΩΡΙΣ ΣΙΤΗΡΑ, ΩΡΙΜΟΙ ΕΝΗΛΙΚΟΙ ΣΚΥΛΟΙ, ΥΠΕΡΗΛΙΚΟΙ ΣΚΥΛΟΙ, ΦΥΣΙΚΗ