Εμετός και διάρροια: Πρόκειται για επείγον περιστατικό;

Δημοσιεύθηκε από
λεπτά: Χρόνος διαβάσματος λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Κάνει εμετό η γάτα σας; Έχετε παρατηρήσει αλλαγή στο χρώμα ή τη σύσταση των περιττωμάτων τους; Ο εμετός και η διάρροια είναι αρκετά συνηθισμένα συμπτώματα στα κατοικίδια και μπορούν να οφείλονται σε διάφορες αιτίες. Συχνά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ίσως να έφαγε κάτι που δεν της άρεσε ή να κόλλησε κάποιο μικρόβιο, όπως συμβαίνει και με εμάς. Αν και τα περισσότερα περιστατικά καταλαγιάζουν μόνα τους, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί καθώς ενίοτε μπορεί να αποτελεί σημάδι μιας πιο ανησυχητικής κατάστασης. Ειδικά ο εμετός μπορεί να προκαλέσει ταχεία αφυδάτωση. Ακολουθούν ορισμένες υποδείξεις που θα σας βοηθήσουν να διαπιστώσετε αν ο εμετός ή η διάρροια του κατοικιδίου σας απαιτεί κτηνιατρική φροντίδα.

Αναλαμβάνοντας δράση

Το πρώτο βήμα, αν η γάτα σας κάνει εμετό, είναι να σταματήσετε τη σίτιση και να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει άφθονο φρέσκο νερό. Αν η γάτα σας συνεχίσει να κάνει εμετό για περισσότερες από 8 ώρες ή αν κάνει εμετό με μεγάλη συχνότητα, απευθυνθείτε σε κτηνίατρο. Συνήθως δεν είναι απαραίτητη η παρακράτηση τροφής όταν η γάτα σας έχει διάρροια. Η αυτοπεριοριζόμενη διάρροια υποχωρεί συνήθως εντός 2-3 ημερών. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις θα πρέπει να απευνθείτε στον κτηνίατρό σας εντός 24 ωρών, αν η γάτα σας είναι άρρωστη.

Καλέστε τον κτηνίατρό σας αν...

 • Η γάτα σας είναι πολύ μικρής ή πολύ μεγάλης ηλικίας (καθώς μπορεί να αφυδατωθεί πολύ γρήγορα).
 • Η γάτα σας πάσχει από κάποιο πρόβλημα υγείας, όπως ο διαβήτης.
 • Η γάτα σας λαμβάνει ήδη φαρμακευτική αγωγή. Ρωτήστε αν μπορείτε ή αν πρέπει να διακόψετε την αγωγή κατά τη διάρκεια της ασθένειας του κατοικιδίου σας.
 • Παρατηρείτε αίμα στον εμετό ή τη διάρροια ή αν οι κενώσεις της αποτελούνται από μαύρο υλικό που μοιάζει με πίσσα.
 • Η γάτα σας φαίνεται πολύ δυστυχισμένη, έχει κατάθλιψη ή τα ούλα της είναι ξηρά και κολλώδη.
 • Ύστερα από 24 ώρες, αν η κοιλιά της γάτας σας φαίνεται να έχει ηρεμήσει και χρειάζεστε συμβουλές σχετικά με το τι να ταΐσετε στη συνέχεια, απευθυνθείτε στον κτηνίατρό σας. Οι κτηνίατροι συχνά συνιστούν μια ειδικά σχεδιασμένη τροφή, όπως η Hill's Prescription Diet i/d, αντί για άμεση επιστροφή στην κανονική τροφή της γάτας σας.

Μια τελευταία συμβουλή - τηλεφωνήστε στον κτηνίατρό σας προτού μεταφέρετε την άρρωστη γάτα σας στο ιατρείο. Ίσως σας ζητήσει να περιμένετε σε διαφορετικό χώρο αναμονής, σε περίπτωση που υποπτεύεται ότι η ασθένεια της γάτας σας είναι ενδεχομένως μεταδοτική.

Σχετικά άρθρα

Σχετικά προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten τροφή με Κοτόπουλο

  ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΓΑΛΟΥΧΙΑ, ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΓΑΛΟΥΧΙΑ
 • Hill's Science Plan Sterilised Cat Ξηρή Τροφή για Ενήλικες Γάτες

  <p>Οι στειρωμένες γάτες έχουν πάνω από τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρες και να υποφέρουν από προβλήματα του ουροποιητικού. Η Hill's™<span class='nowrap'>Science Plan™</span> Sterilised Cat Young Adult έχει σχεδιαστεί για να καλυψει τις ανάγκες των στειρωμένων γατών. Σχεδιασμέμη με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και μια μοναδική σύνθεση διαχείρησης βάρους.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Sensitive Stomach & Skin Adult τροφή για γάτες με Κοτόπουλο

  <p>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Sensitive Stomach & Skin παρέχει μια απόλυτα ισορροπημένη διατροφή για τα ευαίσθητα πεπτικά συστήματα και για τη βελτίωση της υγείας του δέρματος και του τριχώματος.</p><ul><li>Αυξημένα επίπεδα Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 λιπαρών οξέων για υγιές δέρμα και τρίχωμα.</li><li>Ειδικό μείγμα ινών που υποστηρίζει την υγεία του εντέρου</li><li>Θρέφει το δέρμα και αναπληρώνει τα φυσικά του έλαια</li><li>Κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά οφέλη</li><li>Χωρίς συνθετικά χρώματα, ενισχυτικά γεύσης, ή συντηρητικά.</li></ul><p>100% ΕΓΓΥΗΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ</p><p>* Για τη ποιότητα τη συνέπεια και τη γεύση , ή τα χρήματά σας πίσω.</p><ul><br></ul>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult 7+ τροφή για γάτες με Τόνο

  ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΕΣ ΓΑΤΕΣ(από την ηλικία των 7 ετών και άνω)