Η γάτα μου είναι ιδιότροπη στο φαγητό

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Αν η γάτα σας είναι ιδιότροπη στο φαγητό, τότε μην ανησυχείτε, επειδή έχουν τη φήμη ότι είναι εξαιρετικά σχολαστικές. Στην πραγματικότητα, αυτή η συμπεριφορά γενικώς μαθαίνεται και δεν είναι έμφυτη.

Μπορεί να νομίζετε ότι η γάτα σας θέλει ή απαιτεί ποικιλία στη διατροφή της αλλά στην πραγματικότητα, θα τρώει με ευχαρίστηση το ίδιο φαγητό κάθε μέρα για την υπόλοιπη ζωή της δεδομένου ότι είναι θρεπτικό.

Αργά, αργά

Αυτό που φαίνεται ως ιδιοτροπία στο φαγητό μπορεί απλά η γάτα να παίρνει το χρόνο της. Πολλές γάτες τσιμπολογούν και προτιμούν να τρώνε που και που μια μπουκιά. Επειδή δεν τρώει ολόκληρο το μπολ αμέσως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν της αρέσει το φαγητό.

Η γάτα μου δεν τρώει αρκετά

Η γάτα σας μπορεί να αποφεύγει το φαγητό της επειδή τρώει από κάπου αλλού. Αν ταΐζετε πολύ τη γάτα σας ή την ταΐζετε με υπολείμματα φαγητού από το τραπέζι, σταματήστε το. Η γάτα σας θα παραπονεθεί για λίγο αλλά τελικά θα καταλάβει ότι η μόνη τροφή που θα πάρει είναι από το μπολ της.

Προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι κανένας άλλος δεν ταΐζει τη γάτα – είτε στο νοικοκυριό σας είτε στη γειτονιά. Αρκεί ένα άτομο για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο η γάτα σας περιμένει να πάρει φαγητό.

Αν δοκιμάσατε να δώσετε στο γατάκι σας πολλές διαφορετικές τροφές για να δείτε ποια προτιμάει, αυτό μπορεί να το ανακαλύψετε όταν μεγαλώσει. Της έχετε δώσει την εντύπωση ότι αυτό θα το κάνετε πάντα. Αν ανοίγετε πολλές κονσέρβες φαγητού και προσπαθείτε να καλοπιάσετε τη γάτα σας για να φάει από όλες, τότε η γάτα έχει εκπαιδεύσει εσάς.

Εδώ είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος εκπαίδευσης της γάτας σας να τρώει μόνο όταν θέλετε εσείς:

 • Βγάλτε έξω την τροφή που θέλετε να φάει η γάτα σας για μισή ώρα.
 • Αν δεν τη φάει, απομακρύνετέ τη.
 • Επαναλάβετε μέχρι να φάει.

Μετά από μια ή δύο μέρες, η γάτα σας θα αρχίσει να γρυλίζει για επιπλέον λιχουδιές. Μην ενδώσετε. Η γάτα σας δεν πεινάει. Απλά χρησιμοποιεί τη γοητεία της για να πάρει αυτό που θέλει. Μπορεί να χρειαστεί να ανεχτείτε μερικές εβδομάδες παραπόνων, αλλά αυτή η αντιμετώπιση σύντομα θα τερματίσει τις ιδιοτροπίες της στο φαγητό.

Αλλαγή σε νέα τροφή

Αν αλλάζετε το φαγητό της γάτας σας, να το κάνετε σταδιακά. Ξεκινήστε αναμιγνύοντας ένα μέρος της νέας τροφής με την συνηθισμένη τροφή της, αυξάνοντας σταδιακά την ποσότητα μέχρις ότου η γάτα να λαμβάνει μόνο τη νέα τροφή.

Πότε να καλέσετε τον κτηνίατρο

Αν η γάτα σας ξαφνικά γίνει πολύ σχολαστική ενώ παλαιότερα δεν είχε αυτή τη συμπεριφορά, ή χάνει βάρος πρέπει να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας. Ορισμένες φορές, η συμπεριφορά που φαίνεται ιδιότροπη μπορεί να προκαλείται από μια υποκείμενη ιατρική αιτία όπως ένα οδοντικό πρόβλημα, μια πεπτική διαταραχή ή τριχόμπαλες.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Ideal Balance™ Feline Adult with Fresh Chicken & Brown Rice

  <p> <br></p><p>Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span>  Feline Adult είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ενήλικων γατών . Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία της γάτας σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης. 100% Ισορροπημένη. 100% Γευστική. Εγγυημένη.</p><p> 
 • Ideal Balance™ Feline Mature Adult with Fresh Chicken & Brown Rice

  <p> <br></p><p>Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span>  Feline Mature Adult είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ενήλικων γατών . Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία της γάτας σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης. 100% Ισορροπημένη. 100% Γευστική. Εγγυημένη.</p><p> 
 • Ideal Balance™ Kitten with Fresh Chicken & Brown Rice

  <p> <br></p><p>Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span> Kitten είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των μικρών γατών έως 1ος έτους. Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία της γάτας σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης. 100% Ισορροπημένη. 100% Γευστική. Εγγυημένη.</p><p> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult τροφή για γάτες με Κοτόπουλο

  <p>Η Hill's<sup>ΤΜ</sup> <span class='nowrap'>Science Plan</span><sup>ΤΜ</sup> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της βέλτιστης σωματικής κατάστασης, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, καλές πρωτεΐνες και ενισχυμένη με ω-3 λιπαρά οξέα.</p> <ul> <li>Υποστηρίζει τη διατήρηση της καλής μυϊκής μάζας και το ιδανικό σωματικό βάρος. <li>Τα ελεγχόμενα επίπεδα ανόργανων στοιχείων υποστηρίζουν την υγεία του ουροποιητικού. <li>Πολύ εύπεπτα συστατικά για τη βέλτιστη απορρόφηση θρεπτικών ουσιών. <li>100% εγγύηση για ποιότητα, για σταθερή σύνθεση και γεύση.</li></ul>