Η γάτα μου είναι ιδιότροπη στο φαγητό

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Αν η γάτα σας είναι ιδιότροπη στο φαγητό, τότε μην ανησυχείτε, επειδή έχουν τη φήμη ότι είναι εξαιρετικά σχολαστικές. Στην πραγματικότητα, αυτή η συμπεριφορά γενικώς μαθαίνεται και δεν είναι έμφυτη.

Μπορεί να νομίζετε ότι η γάτα σας θέλει ή απαιτεί ποικιλία στη διατροφή της αλλά στην πραγματικότητα, θα τρώει με ευχαρίστηση το ίδιο φαγητό κάθε μέρα για την υπόλοιπη ζωή της δεδομένου ότι είναι θρεπτικό.

Αργά, αργά

Αυτό που φαίνεται ως ιδιοτροπία στο φαγητό μπορεί απλά η γάτα να παίρνει το χρόνο της. Πολλές γάτες τσιμπολογούν και προτιμούν να τρώνε που και που μια μπουκιά. Επειδή δεν τρώει ολόκληρο το μπολ αμέσως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν της αρέσει το φαγητό.

Η γάτα μου δεν τρώει αρκετά

Η γάτα σας μπορεί να αποφεύγει το φαγητό της επειδή τρώει από κάπου αλλού. Αν ταΐζετε πολύ τη γάτα σας ή την ταΐζετε με υπολείμματα φαγητού από το τραπέζι, σταματήστε το. Η γάτα σας θα παραπονεθεί για λίγο αλλά τελικά θα καταλάβει ότι η μόνη τροφή που θα πάρει είναι από το μπολ της.

Προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι κανένας άλλος δεν ταΐζει τη γάτα – είτε στο νοικοκυριό σας είτε στη γειτονιά. Αρκεί ένα άτομο για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο η γάτα σας περιμένει να πάρει φαγητό.

Αν δοκιμάσατε να δώσετε στο γατάκι σας πολλές διαφορετικές τροφές για να δείτε ποια προτιμάει, αυτό μπορεί να το ανακαλύψετε όταν μεγαλώσει. Της έχετε δώσει την εντύπωση ότι αυτό θα το κάνετε πάντα. Αν ανοίγετε πολλές κονσέρβες φαγητού και προσπαθείτε να καλοπιάσετε τη γάτα σας για να φάει από όλες, τότε η γάτα έχει εκπαιδεύσει εσάς.

Εδώ είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος εκπαίδευσης της γάτας σας να τρώει μόνο όταν θέλετε εσείς:

 • Βγάλτε έξω την τροφή που θέλετε να φάει η γάτα σας για μισή ώρα.
 • Αν δεν τη φάει, απομακρύνετέ τη.
 • Επαναλάβετε μέχρι να φάει.

Μετά από μια ή δύο μέρες, η γάτα σας θα αρχίσει να γρυλίζει για επιπλέον λιχουδιές. Μην ενδώσετε. Η γάτα σας δεν πεινάει. Απλά χρησιμοποιεί τη γοητεία της για να πάρει αυτό που θέλει. Μπορεί να χρειαστεί να ανεχτείτε μερικές εβδομάδες παραπόνων, αλλά αυτή η αντιμετώπιση σύντομα θα τερματίσει τις ιδιοτροπίες της στο φαγητό.

Αλλαγή σε νέα τροφή

Αν αλλάζετε το φαγητό της γάτας σας, να το κάνετε σταδιακά. Ξεκινήστε αναμιγνύοντας ένα μέρος της νέας τροφής με την συνηθισμένη τροφή της, αυξάνοντας σταδιακά την ποσότητα μέχρις ότου η γάτα να λαμβάνει μόνο τη νέα τροφή.

Πότε να καλέσετε τον κτηνίατρο

Αν η γάτα σας ξαφνικά γίνει πολύ σχολαστική ενώ παλαιότερα δεν είχε αυτή τη συμπεριφορά, ή χάνει βάρος πρέπει να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας. Ορισμένες φορές, η συμπεριφορά που φαίνεται ιδιότροπη μπορεί να προκαλείται από μια υποκείμενη ιατρική αιτία όπως ένα οδοντικό πρόβλημα, μια πεπτική διαταραχή ή τριχόμπαλες.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult τροφή για γάτες με Κοτόπουλο

  <p>Η Hill's<sup>ΤΜ</sup> <span class='nowrap'>Science Plan</span><sup>ΤΜ</sup> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της βέλτιστης σωματικής κατάστασης, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, καλές πρωτεΐνες και ενισχυμένη με ω-3 λιπαρά οξέα.</p> <ul> <li>Υποστηρίζει τη διατήρηση της καλής μυϊκής μάζας και το ιδανικό σωματικό βάρος. <li>Τα ελεγχόμενα επίπεδα ανόργανων στοιχείων υποστηρίζουν την υγεία του ουροποιητικού. <li>Πολύ εύπεπτα συστατικά για τη βέλτιστη απορρόφηση θρεπτικών ουσιών. <li>100% εγγύηση για ποιότητα, για σταθερή σύνθεση και γεύση.</li></ul>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult τροφή για γάτες με Κοτόπουλο

  <ul><ul><li>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight  έχει ένα μοναδικό μείγμα συστατικών και χαμηλή σε λιπαρά περιεκτικότητα. Σχεδιασμένη για να βοηθήσει την γάτα σας στην επίτευξη του υγιούς βάρους για μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.</li></ul><li>
 • Hill's™ Science Plan™ Adult Optimal Care™ τροφή για γάτες με Τόνο

  ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών), ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών)
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult τροφή για γάτες με Αρνί

  ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών), ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών)