Εμετός και διάρροια: πρόκειται για κυνικό επείγον;

Δημοσιεύθηκε από
λεπτά: Χρόνος διαβάσματος λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Κάνει εμετό ο σκύλος σας; Έχετε παρατηρήσει κάποια αλλαγή στο χρώμα ή την υπόσταση των περιττωμάτων τους;
Η ασθένεια και η διάρροια είναι αρκετά συχνά στα κατοικίδια και μπορούν να προκληθούν από πολλούς παράγοντες. Συχνά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας-μπορεί να έχουν φάει κάτι ακατάλληλο ή να έχουν καταπίει κάποιο ζωύφιο όπως εμείς. Παρόλο που οι περισσότερες περιπτώσεις επιλύονται μόνες τους, χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί καθώς μερικές φορές μπορεί να αποτελούν σημάδι μιας πιο ανησυχητικής κατάστασης. Ιδιαιτέρως ο εμετός μπορεί να προκαλέσει ταχεία αφυδάτωση. Ακολουθούν ορισμένες υποδείξεις που θα σας βοηθήσουν να διαπιστώσετε αν ο εμετός ή η διάρροια του κατοικιδίου σας απαιτεί κτηνιατρική φροντίδα

Αναλαμβάνοντας Δράση

Το πρώτο βήμα, αν ο σκύλος σας κάνει εμετό, είναι να σταματήσετε τη σίτιση και να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει άφθονο φρέσκο νερό. Αν ο σκύλος σας συνεχίσει να κάνει εμετό για περισσότερες από 8 ώρες ή αν κάνει εμετό με μεγάλη συχνότητα, απευθυνθείτε σε κτηνίατρο. Συνήθως δεν είναι απαραίτητη η παρακράτηση τροφής όταν σας έχει διάρροια. Η αυτο-περιοριζόμενη διάρροια θα πρέπει κανονικά να υποχωρήσει εντός 2-3 ημερών.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις θα πρέπει να απευνθείτε στον κτηνίατρό σας εντός 24 ωρών, αν ο σκύλος σας είναι άρρωστος.

Καλέστε τον κτηνίατρό σας αν...

 • Ο σκύλος σας είναι πολύ μικρής ή πολύ μεγάλης ηλικίας (καθώς μπορεί να αφυδατωθεί πολύ γρήγορα).
 • Ο σκύλος σας πάσχει από κάποιο πρόβλημα υγείας, όπως ο διαβήτης.
 • Ο σκύλος σας λαμβάνει ήδη φαρμακευτική αγωγή. Ζητήστε συμβουλές σχετικά με το αν μπορείτε ή πρέπει να σταματήσει το κατοικίδιό σας αν είναι άρρωστο.
 • Παρατηρείτε αίμα στον εμετό ή τη διάρροια ή αν οι κενώσεις του αποτελούνται από μαύρο υλικό που μοιάζει με πίσσα.
 • Ο σκύλος σας φαίνεται πολύ δυστυχισμένος, έχει κατάθλιψη ή τα ούλα του είναι ξηρά και κολλώδη.
 • Η κοιλιά του έχει αρχίσει να πρήζεται ή ο σκύλος αρχίζει να γρυλίζει ή προσπαθεί να κάνει εμετό χωρίς να τα καταφέρνει. Το πρήξιμο μπορεί να είναι σημάδι σοβαρού προβλήματος. Γι' αυτό, καλέστε άμεσα τον κτηνίατρό σας αν διαπιστώσετε κάτι τέτοιο.
 • Ύστερα από 24 ώρες, αν η κοιλιά του σκύλου σας φαίνεται να έχει ηρεμήσει και χρειάζεστε συμβουλές σχετικά με το τι να τον ταΐσετε στη συνέχεια, απευθυνθείτε στον κτηνίατρό σας. Οι κτηνίατροι συχνά συνιστούν μια ειδικά σχεδιασμένη τροφή, όπως η Hill's Prescription Diet i/d, αντί για άμεση επιστροφή στην κανονική τροφή του σκύλου σας.

Μια τελευταία συμβουλή - τηλεφωνήστε στον κτηνίατρό σας προτού μεταφέρετε τον άρρωστο σκύλο σας στο ιατρείο. Ίσως σας ζητήσει να περιμένετε σε διαφορετικό χώρο αναμονής, σε περίπτωση που υποπτεύεται ότι η ασθένεια του σκύλου σας είναι ενδεχομένως μεταδοτική.

Σχετικά άρθρα

 • Πώς οι τροφικές αλλεργίες επηρεάζουν το σκύλο σας

  Dogs running Πληροφορηθείτε σχετικά με τα προειδοποιητικά σημάδια, τα συμπτώματα και τις θεραπείες των τροφικών αλλεργιών και της τροφικής δυσανεξίας καθώς και τις επιπτώσεις στο κατοικίδιό σας.
 • Εμετός και διάρροια: πρόκειται για κυνικό επείγον;

  Το πρώτο βήμα, αν το κατοικίδιό σας κάνει εμετό ή έχει διάρροια, είναι να σταματήσετε να το ταΐζετε και να του δίνετε λίγες μόνο γουλιές νερό, σε μικρές ποσότητες και συχνά.
 • Παρακολούθηση του βάρους του κουταβιού σας

  Γνωρίζατε ότι η παχυσαρκία ενός κατοικιδίου ορίζεται ως σωματικό βάρος που ξεπερνά κατά 15% ή και περισσότερο το φυσιολογικό; Αυτό αντιστοιχεί σε μόλις 330 γραμμάρια για έναν μικροσκοπικό σκύλο όπως το τσιουάουα, αλλά πάνω από 7,5 κιλά για ένα ροτβάιλερ.
 • Κυοφορία στους σκύλους

  Αν δεν έχετε σκοπό να ζευγαρώσετε τη σκύλα σας τότε το καλύτερο είναι να την στειρώσετε.

Σχετικά προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Τροφή για Σκύλους με Μοσχάρι

  <p>Η Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Νόστιμο Βοδινό είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της μυϊκής μάζας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, άπαχες πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.</p><p> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult με Κοτόπουλο

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult  Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την καλή μυϊκή μάζα και την υγεία των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Large Breed Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken is formulated for optimal joint and muscle support, for large breed dogs. With clinically proven antioxidants, and glucosamine and chondroitin from natural sources..
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult 7+ Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  H Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Mature Adult/Senior 7+ Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την διατήρηση της κινητικότητας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, και γλυκοζαμίνη και χονδροιτίνη από φυσικές πηγές..<br><br><b>