Διάρροια Σκύλων, Ασθένεια – Είναι Επείγουσα Κατάσταση | Hill's Pet

Αδιαθεσία και Διάρροια: είναι Έκτακτη Ανάγκη Σκύλου ή Γάτας;

 

 

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Αναλαμβάνοντας Δράση

Το πρώτο βήμα, αν το κατοικίδιό σας είναι άρρωστο ή έχει διάρροια, είναι να σταματήσετε να το ταΐζετε και να του δίνετε μόνο μικρές γουλιές νερού λίγο και συχνά... Αν το κατοικίδιό σας συνεχίζει να κάνει εμετό, συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο. Η αυτοπεριοριζόμενη διάρροια θα πρέπει φυσιολογικά να ηρεμήσει σε 2-3 ημέρες.

Εάν το κατοικίδιό σας είναι άρρωστο, υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερες καταστάσεις, στις οποίες δεν θα πρέπει να περιμένετε ένα 24ωρο για να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας.

Καλέστε τον κτηνίατρό σας εάν...

  • Το κατοικίδιο είναι πολύ μικρό ή πολύ μεγάλο σε ηλικία (καθώς μπορεί να αφυδατωθεί πολύ γρήγορα)
  • Το κατοικίδιό σας έχει μια προϋπάρχουσα πάθηση όπως διαβήτη
  • Το κατοικίδιο παίρνει ήδη φάρμακα. Ρωτήστε εάν μπορείτε ή πρέπει να τα σταματήσετε για το διάστημα που το ζώο είναι άρρωστο.
  • Παρατηρήσετε αίμα στον έμετο ή τη διάρροια, ή υπάρχει μαύρο υλικό στα κόπρανα.
  • Το κατοικίδιό σας έχει θλιβερή εικόνα, έχει κατάθλιψη ή τα ούλα του είναι ξηρά και κολλώδη.
  • Οι κοιλιά του κατοικίδιού σας αρχίζει να πρήζεται ή το ζώο αρχίζει να βογκάει ή να ζορίζεται. Το πρήξιμο μπορεί να αποτελεί σημείο ενός σοβαρού προβλήματος - καλέστε αμέσως τον κτηνίατρό σας εάν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο.
  • Μετά από 24 ώρες, η κοιλιά του κατοικιδίου σας φαίνεται να ησυχάζει και χρειάζεστε συμβουλές σχετικά με το είδος της τροφής που πρέπει να της δώσετε αργότερα, οπότε μιλήστε στον κτηνίατρό σας. Οι κτηνίατροι συνήθως συστήνουν μια ειδική τροφή, όπως είναι η Hill’s™ Prescription Diet™ i/d™, αντί για τη συνήθη δίαιτα του κατοικίδιου.

Μια τελευταία συμβουλή - τηλεφωνήστε στον κτηνίατρό σας πριν πάτε το άρρωστο ζώο στο ιατρείο. Μπορεί να σας ζητηθεί να περιμένετε σε διαφορετική αίθουσα αναμονής εάν υπάρχει υποψία ότι το κατοικίδιο έχει μια μεταδοτική νόσο.

Σχετικά Άρθρα