Φέρνοντας το κουτάβι σας σπίτι

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Το νέο σας κουτάβι και το σπίτι

Διαλέξατε το νέο σας κουτάβι, είπατε τα "αντίο" σας στον εκτροφέα και την υπόλοιπη οικογένεια του κουταβιού, και κατευθύνεστε στο σπίτι.

Ας ελπίσουμε, ότι ο ενθουσιασμός στην προοπτική να φέρετε το νέο σύντροφό σας στο σπίτι δεν σας έκανε να ξεχάσετε να κάνετε κάποιες σημαντικές προετοιμασίες. Θυμηθείτε, αυτή είναι πιθανότατα η πρώτη φορά που το κουτάβι σας είναι μακριά από οικείες εικόνες, οσμές και περιβάλλον, γεγονός που συνεπάγεται ότι πρόκειται για μια ιδιαιτέρως αγχωτική στιγμή για αυτό. Οπότε τις μέρες πριν φέρετε το κουτάβι στο σπίτι σας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι έτοιμα, όπως ακριβώς θα κάνατε εάν φέρνατε ένα νέο μωρό στο σπίτι.

 

Το κρεβάτι του κουταβιού

Αρχικά, είναι σημαντικό να σκεφτείτε πού θα κοιμηθεί το κουτάβι σας. Τα περισσότερα κουτάβια προτιμούν μια κλειστή περιοχή για ύπνο όπως ένα καταφύγιο, αν τα πράγματα γίνουν πολύ αγχωτικά, επομένως σκεφτείτε να αγοράσετε ένα καφάσι για να βάλετε μέσα το κρεβάτι ή το καλάθι του. Βεβαιωθείτε ότι είναι ζεστό, στεγνό, άνετο και χωρίς ρεύματα και βάλτε μια ωραία κουβέρτα ή κρεβάτι σκύλου για να νιώθει άνετα. Τώρα, πρέπει να αποφασίσετε για το καλύτερο μέρος, πριν το κουτάβι αποφασίσει από μόνο του να κοιμάται στον καναπέ (εξάλλου, είναι ευκολότερο να έχει από την αρχή καλές συνήθειες παρά να προσπαθήσει να αλλάξει τις κακές). Ένα καφάσι θα αποτελέσει την τέλεια τρύπα απόδρασης όταν η ζωή γίνει πολύ ταραχώδης. Όταν υποχωρήσει στο καταφύγιό του, θυμηθείτε να πείτε στην οικογένειά σας να μην το ενοχλήσει. Και βεβαιωθείτε ότι το κρεβάτι του βρίσκεται αρκετά μακριά από το δικό σας, κατά προτίμηση έξω από το υπνοδωμάτιό σας. Μη δελεαστείτε να αφήσετε το κουτάβι να κοιμάται στο κρεβάτι μαζί σας όσο είναι μικρό. Θα δυσκολευτείτε να σταματήσετε αυτή τη συνήθεια αργότερα και θέλει και αυτό το χώρο του όπως κι εσείς.

 

Το κουτάβι σας τη νύχτα

Πολλά κουτάβια έχουν τη συνήθεια να κλαίνε τη νύχτα, ειδικά κατά τη διάρκεια της πρώτης τους εβδομάδας σε ένα νέο σπίτι, επομένως όσο πιο ζεστό κάνετε το κρεβάτι του, τόσο πιο άνετα θα νιώθει. Δοκιμάστε να βάλετε ένα μπουκάλι με ζεστό νερό μέσα στο κρεβάτι του, ή ένα χνουδωτό παιχνίδι, ασφαλές για τα ζώα.

 

Άλλοι στο σπίτι

Ακόμα και εάν έχετε και άλλα κατοικίδια στο σπίτι σας, είναι σημαντικό να αφήσετε το νέο σας κουτάβι να εξερευνήσει το νέο του περιβάλλον πρώτα. Και όταν το παρουσιάσετε στα άλλα κατοικίδια, να το κάνετε σταδιακά, και να είστε τριγύρω προσέχοντας πως τα πάνε μεταξύ τους. Όταν παρουσιάζετε το κουτάβι σας σε παιδιά, μην τα αφήνετε να υπερενθουσιάζονται. Βεβαιωθείτε ότι το σέβονται και δεν του φέρονται σαν λούτρινο παιχνίδι.

 

Αφήνοντας το κουτάβι σας μόνο του

Κανένα κουτάβι ή σκύλος εδώ που τα λέμε, δεν θα πρέπει να αφήνεται μόνος του για μεγάλες χρονικές περιόδους. Τα σκυλιά που αφήνονται μόνα τους για σημαντικές περιόδους μπορεί να αναπτύξουν άγχος και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον αποχωρισμό από τους ιδιοκτήτες τους.

Οπότε εκπαιδεύστε το κουτάβι σας να ανέχεται τις μικρές απουσίες· αφήστε το σε ένα δωμάτιο, κλείστε την πόρτα και απομακρυνθείτε. Μετά από μερικά λεπτά, επιστρέψτε αλλά μην το χαιρετήσετε. Όταν το έχετε κάνει αυτό αρκετές φορές, μεγαλώστε το χρόνο απουσίας σας στα 30 λεπτά. Αλλά αν αρχίσει να αγχώνεται, και αρχίσει να γαβγίζει, να μασάει ή να γρατζουνάει την πόρτα, θα πρέπει να μειώσετε το χρόνο της απουσίας σας.

Πριν φύγετε: Πηγαίνετε το κουτάβι σας βόλτα ή παίξτε μαζί του πριν φύγετε, ώστε να έχει το χρόνο να ηρεμήσει. Και αμέσως πριν φύγετε, ταΐστε το, ώστε να είναι περισσότερο πιθανό να νυστάξει. Επίσης, αφήστε του κάτι να μασήσει, για να τον κρατήσετε απασχολημένο. Κάποια μεγαλύτερα κουτάβια ανακουφίζονται από οικείους ήχους, οπότε μπορείτε να αφήσετε το ράδιο ανοικτό, ή ακόμα και να ηχογραφήσετε αρκετά λεπτά από μια οικογενειακή συζήτηση. Αλλά εάν το κουτάβι σας έχει αυξανόμενες ανησυχίες όταν το αφήνετε μόνο του, ακόμα και για μικρές χρονικές περιόδους, ζητήστε τη συμβουλή του κτηνίατρού σας.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Small & Mini Τροφή για Κουτάβια με Κοτόπουλο

  <p> </p><p>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Small & Miniature είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της ανοσίας και της υγιούς ανάπτυξης του εγκεφάλου, των μυών και των οστών. Με υψηλά επίπεδα κλινικά αποδεδειγμένων αντιοξειδωτικών και DHA από ιχθυέλαιο.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Τροφή για Κουτάβια με Κοτόπουλο

  <p>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ με γεύση Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού και της κινητικότητας, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και DHA από ιχθυέλαιο.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Medium Τροφή για Κουτάβια με Αρνί και Ρύζι

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Αρνί & Ρύζι είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την ισχυρή ανοσία και την υγεία του πεπτικού συστήματος. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και βέλτιστα επίπεδα ω-3 & ω-6 λιπαρών οξέων.
 • ΤΡΟΦΗ HILL'S SCIENCE PLAN ΓΙΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΜΕΣΑΙΑΣ ΦΥΛΗΣ με ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Medium Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την ανοσία και την κινητικότητα, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και DHA από ιχθυέλαιο.