Πόσο χρονών θα πρέπει να είναι το κουτάβι σας;  

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Πόσο χρονών θα πρέπει να είναι το κουτάβι σας;

Αν ένα κουτάβι απομακρυνθεί από την μητέρα και τα αδέρφια του πολύ νωρίς, μπορεί να χάσει τα σημαντικότερα συμπεριφορικά και συναισθηματικά στάδια ανάπτυξης. Κατά κανόνα, η ιδανική ηλικία για την αγορά του κουταβιού είναι μεταξύ των επτά και των εννέα εβδομάδων. Αλλά μην παρουσιάσετε το καινούργιο σας κουτάβι στον ευρύ κόσμο μέχρι να περάσουν επτά ημέρες από τον δεύτερο εμβολιασμό του, δηλαδή περίπου στην ηλικία των 13 εβδομάδων.

Να θυμάστε: Απ' όπου κι αν πάρετε το κουτάβι σας, το πρώτο σας μέλημα θα πρέπει να είναι να κανονίσετε ένα ραντεβού με τον κτηνίατρό σας για έναν έλεγχο υγείας, έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Να θυμάστε, επίσης, ότι η αγορά ενός κουταβιού δεν είναι μόνο μια οικονομική επένδυση, αλλά και συναισθηματική. Μια μικρή έρευνα και λίγη προσεκτική σκέψη θα βγει σε καλό και για τους δυό στο μέλλον.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Lamb & Rice

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Αρνί & Ρύζι είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την υγεία του πεπτικού συστήματος και την καλή μυϊκή μάζα. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ιδιαίτερα εύπεπτο αρνί.
 • Science Plan™ Canine Adult Oral Care

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Oral Care Κοτόπουλο είναι κλινικά αποδεδειγμένη ότι μειώνει την πλάκα και τη τρυγία. Με αντιοξειδωτικά και προηγμένη τεχνολογία στοματικής υγείας.
 • Science Plan™ Canine Adult Performance Chicken

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Performance Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την ικανοποίηση των πρόσθετων ενεργειακών αναγκών των δραστήριων σκύλων, καθώς και των σκύλων εργασίας και κυνηγετικών. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και κροκέτες υψηλής ενεργειακής πυκνότητας...
 • Science Plan™ Canine Adult Sensitive Skin with Chicken

  <ul><li>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Sensitive Skin με Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να συμβάλλει στην αποφυγή της ξηροδερμίας και του κνησμού. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ω-3 & ω-6.</li></ul>