Από που να πάρετε το κουτάβι σας

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Από που να πάρετε το κουτάβι σας

Ανεξάρτητα από τον τύπο του κουταβιού που ψάχνετε, υπάρχουν πολλά μέρη στα οποία μπορείτε να κοιτάξετε. Οι διαφημίσεις στις τοπικές εφημερίδες, τα άσυλα ζώων, οι φίλοι και η οικογένεια καθώς και οι εκτροφείς καθαρόαιμων, αποτελούν καλές πηγές. Αλλά εάν θέλετε κουτάβι εκλεκτής ράτσας, τα εξειδικευμένα περιοδικά για σκύλους και οι εκτροφείς σκύλων είναι τα καλύτερα σημεία για να ψάξετε.

Στον εκτροφέα: Πρέπει να μπορείτε να δείτε τη μητέρα, τη σκύλα, μαζί με όλη τη γέννα. Ρωτήστε εάν μπορείτε να δείτε και τον πατέρα. Μη βιαστείτε στην πρώτη σας επίσκεψη. Κάντε ερωτήσεις και κρατήστε σημειώσεις. Ζητήστε να δείτε τα αποτελέσματα των εξετάσεων εάν αυτές απαιτούνται για τη συγκεκριμένη φυλή. Μάθετε τι ταΐζουν τα κουτάβια και αν τα έχει εξετάσει κτηνίατρος. Δώστε προσοχή στο χαρακτήρα της μητέρας και αποφύγετε να διαλέξετε ένα νευρικό κουτάβι γιατί αυτό μπορεί να υποδηλώνει άσχημη κοινωνικοποίηση. Και μη δελεαστείτε από το μικρότερο και ασθενέστερο κουτάβι επειδή το λυπάστε. Μάθετε που και πως ανατράφηκαν τα νεογνά. Αυτό μπορεί να είναι μια καλή ένδειξη για το πώς θα γίνουν τα κουτάβια όταν μεγαλώσουν. Για παράδειγμα, εάν σας πάνε σε μια αποθήκη μακριά από το σπίτι, είναι πιθανό τα κουτάβια να μην έχουν έρθει καθόλου σε επαφή με ανθρώπους. Οι πρώτες 16 εβδομάδες της ζωής του κουταβιού είναι κρίσιμες για την κοινωνική του ανάπτυξη και τη συμπεριφορά του. Ένα κουτάβι που έχει στερηθεί τους ήχους, τις μυρωδιές, και τις εικόνες της καθημερινής ζωής μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στο μέλλον.

Να προτιμήστε μια διασταυρωμένη φυλή; Αν μια διασταυρωμένη φυλή είναι αυτό που αναζητάτε, τα τοπικά καταφύγια ζώων και τα κέντρα διάσωσης αποτελούν καλά μέρη για να ξεκινήσετε την έρευνά σας. Αλλά όλα τα αξιοπρεπή κέντρα διάσωσης θα θελήσουν να βεβαιωθούν ότι οι σκύλοι τους πηγαίνουν σε καλά σπίτια, επομένως να είστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση που σας ζητήσουν να διενεργήσουν έλεγχο στο σπίτι σας.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Lamb & Rice

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Αρνί & Ρύζι είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την υγεία του πεπτικού συστήματος και την καλή μυϊκή μάζα. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ιδιαίτερα εύπεπτο αρνί.
 • Science Plan™ Canine Adult Oral Care

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Oral Care Κοτόπουλο είναι κλινικά αποδεδειγμένη ότι μειώνει την πλάκα και τη τρυγία. Με αντιοξειδωτικά και προηγμένη τεχνολογία στοματικής υγείας.
 • Science Plan™ Canine Adult Performance Chicken

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Performance Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την ικανοποίηση των πρόσθετων ενεργειακών αναγκών των δραστήριων σκύλων, καθώς και των σκύλων εργασίας και κυνηγετικών. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και κροκέτες υψηλής ενεργειακής πυκνότητας...
 • Science Plan™ Canine Adult Sensitive Skin with Chicken

  <ul><li>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Sensitive Skin με Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να συμβάλλει στην αποφυγή της ξηροδερμίας και του κνησμού. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ω-3 & ω-6.</li></ul>