Νέος Κηδεμόνας Κατοικιδίου

Σκέφτεστε να υιοθετήσετε ένα κουταβάκι; Δείτε αυτά τα άρθρα για να κάνετε τη μετάβαση όσο το δυνατόν πιο ομαλή. 

0 Τα αποτελέσματα ταξινομούνται από

Συνάφεια

Φέρνοντας σπίτι ένα κουτάβι ή ένα μεγαλύτερο σκύλο

Συγχαρητήρια! Πήρατε τη μεγάλη απόφαση να φέρετε σπίτι ένα τριχωτό νέο μέλος της οικογένειας! Ενώ είναι από τα πιο συναρπαστικά γεγονότα στη ζωή, είναι και μια τεράστια ευθύνη. Είναι μια ευθύνη που απαιτεί πολύ προετοιμασία και πολλά πράγματα για σκύλους που πρέπει να προμηθευτείτε. Αλλά πριν αρχίσετε το σαφάρι σας για ψώνια, σκεφτείτε τις παρακάτω ερωτήσεις: Γνωρίζετε έναν κτηνίατρο που εμπιστεύεστε; Είναι το σπίτι σας ασφαλές για/από κατοικίδια; Αν έχετε παιδιά, τους έχετε μιλήσει σχετικά με τη σημασία της καλής μεταχείρισης των κατοικιδίων; Αυτά τα ερωτήματα είναι μόνο η αρχή. Κάνετε μια λίστα με απαντήσεις που πρέπει να απαντήσετε σχετικά με ένα νέο κουτάβι στο σπίτι. Κατόπιν διαβάστε μερικά από τα χρήσιμα άρθρα μας για πληροφορίες σχετικά με το πώς να καλωσορίσετε σπίτι σας το νέο καλύτερό σας φίλο. 

Πριν την υιοθεσία 

Είτε υιοθετήσετε σκύλο από καταφύγιο είτε σας τον δώσει κάποιος φίλος, δείτε κάποια πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν τον φέρετε σπίτι. Πρώτα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλα τα επικίνδυνα ή πολύτιμα πράγματα — χημικά, καθαριστικά, ρούχα, βιβλία κλπ. — είναι είτε εκτός σπιτιού ή εκτός πρόσβασης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κρατάτε τα ντουλάπια κλειστά, τους πάγκους και τα πατώματα καθαρά και τα ηλεκτρικά καλώδια και σύρματα εκτός πρόσβασης ή στερεωμένα στους τοίχους. Όπως πιθανότητα ξέρετε, τα κουτάβια λατρεύουν να μασάνε. Γι' αυτό βεβαιωθείτε ότι έχει άφθονα κατάλληλα παιχνίδια για να ικανοποιηθεί αυτή η διάθεσή τους – έτσι θα μπορούσατε να γλιτώσετε μερικά ζευγάρια παπούτσια! Επίσης θα χρειαστεί να γνωρίσετε το σκύλο σταδιακά στα παιδιά. Ξεκινήστε αργά και με το μαλακό ώστε να έχουν κάθε φορά καλές εμπειρίες μαζί του. Αν υπάρχουν και άλλα κατοικίδια, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Αν αρχικά δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους, κρατήστε τα σε ξεχωριστά δωμάτια, και σταδιακά αφήνετέ τα να είναι μαζί για αυξανόμενα χρονικά διαστήματα. Να επιβλέπετε τα κατοικίδια όταν είναι μαζί για να βεβαιώνεστε ότι είστε απόλυτα σίγουροι ότι όλα πάνε καλά μεταξύ τους.  

Μετά την υιοθεσία

Τις πρώτες λίγες μέρες αφότου γνωρίσετε στο κουτάβι σας το νέο του περιβάλλον, θα υπάρξει μια περίοδος προσαρμογής όχι μόνο για τα μέλη της οικογένειας αλλά και για το ίδιο το κουτάβι. Κάντε το να νιώθει άνετα και προμηθευτείτε όλα τα βασικά που θα χρειαστεί (κολάρο και λουρί, τροφή, κρεβατάκι, μπολ νερού κλπ.). Αφήστε να παίζει με μια ποικιλία παιχνιδιών, και δημιουργήστε του ένα ασφαλές περιβάλλον απομακρύνοντας δηλητηριώδη φυτά, κλειδώνοντας τα καθαριστικά και κρατώντας σε ψηλό σημείο το καλάθι της τουαλέτας. Καθώς θα γνωρίζεστε με τον καιρό, θα αρχίσετε σταδιακά να καταλαβαίνετε τι αρέσει και τι δεν αρέσει στο κουτάβι σας. Απλά να θυμάστε να δείχνετε υπομονή και να απολαμβάνετε κάθε στιγμή της νέας σας φιλίας.