Τυπική Φροντίδα

Μάθετε περισσότερα για το πώς να φροντίζετε τη γάτα σας εξερευνώντας αυτά τα άρθρα. 

0 Τα αποτελέσματα ταξινομούνται από

Συνάφεια

Φροντίζοντας τη γάτα σας  

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να σκεφτείτε όταν έχετε γάτα. Κάτι που πρέπει να έχετε υπόψη σας είναι ότι κανένας ιδιοκτήτης γάτας δεν είναι τέλειος! Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες γατών μαθαίνουν με τον καιρό, αλλά για τώρα μπορείτε να βρείτε ακριβώς εδώ αρκετές απαντήσεις στα ερωτήματα που επείγεστε να απαντηθούν. 

Σωστή φροντίδα του σπιτιού

Το σπίτι σας μπορεί να είναι ο πιο άνετος χώρος που υπάρχει, αλλά θα μπορούσε να γίνει ο πιο επικίνδυνος αν δεν πάρετε τις σωστές προφυλάξεις. Κάντε το σπίτι σας ασφαλές για τη γάτα κοιτάζοντας κάθε γωνιά του από την οπτική γωνία της γάτας. Μπορεί να προσέξετε ανοιχτά ντουλάπια – ασφαλίστε τα για να την κρατήσετε μακριά από δηλητηριώδη χημικά, όπως για παράδειγμα αντιψυκτικό. Οι κλωστές και οι σπάγκοι που κρέμονται μπορεί να είναι ένα τράβηγμα μακριά από μεγάλη ακαταστασία ή και τραυματισμό. Επίσης, τοποθετήστε τα οικιακά φυτά σε απρόσιτα μέρη, αφού μερικά είναι δηλητηριώδη για τις γάτες. Αυτοί είναι μόνο λίγοι από τους κινδύνους που πρέπει να προσέξετε. Για περισσότερες πληροφορίες αναζητήστε τα άρθρα σε αυτήν την ενότητα. 

Ταξίδι με γάτες

Οι περισσότερες γάτες δεν λατρεύουν τα ταξίδια. Στην πραγματικότητα, προτιμούν να παραμένουν στο χώρο που θεωρούν δικό τους και αισθάνονται πολύ άβολα μακριά από το σπίτι τους. Αλλά αν αποφασίσετε να κάνετε ένα ταξίδι ή μετακομίζετε με τις γάτες σας σε νέο σπίτι, θα χρειαστεί να αποκτήσετε ένα κατάλληλο καλάθι μεταφοράς και να την κρατήσετε περιορισμένη μέσα στο σπίτι μέχρι να το θεωρήσει δική της περιοχή. Η πτήση με γάτα θα χρειαστεί λίγο περισσότερο σχεδιασμό, αφού ορισμένες εταιρείες απαιτούν οι γάτες να ταξιδεύουν σε ξεχωριστό τμήμα του αεροπλάνου που και αυτό διατηρείται στη σωστή θερμοκρασία και πίεση. 

Περιποίηση του τριχώματος της γάτας σας

Όπως πιθανότατα ήδη γνωρίζετε, οι περισσότερες γάτες περνούν ένα μεγάλο μέρος της ημέρας τους με την περιποίηση του τριχώματός τους – όμως μερικές φορές χρειάζονται λίγη βοήθεια (όπως αν το τρίχωμά τους έχει μπερδευτεί). Κάθε φορά που περιποιείστε το τρίχωμά της, πρέπει να βεβαιώνεστε ότι είναι χαλαρή. Αν χρειαστεί να τη χτενίσετε, αρχίστε με το βούρτσισμα των αγαπημένων σημείων της και κατόπιν προχωρήστε σε άλλες περιοχές με απαλές και ήρεμες κινήσεις ώστε αυτή να είναι μια θετική εμπειρία και για τους δυο σας.