Διατροφή & Σίτιση

Αναρωτιέστε τι να ταΐζετε τη γάτα σας; Αυτά τα άρθρα θα σας βοηθήσουν.  

0 Τα αποτελέσματα ταξινομούνται από

Συνάφεια

Μια υγιής ζωή αρχίζει από την τροφή

Είτε μόλις υιοθετήσατε μια γάτα, είτε η γάτα σας εισέρχεται σε νέο στάδιο ζωής, πιθανότατα βρεθήκατε στο διάδρομο με τις τροφές για γάτες να αναρωτιέστε αν δίνετε στη γάτα σας τη σωστή διατροφή που χρειάζεται. Είναι αλήθεια, αν ταΐζετε το κατοικίδιό σας υψηλής ποιότητας, κατάλληλα ισορροπημένη τροφή, αυτό είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τη γάτα σας να ζει μια μεγάλης διάρκειας και υγιή ζωή.   

Η καλύτερη διατροφή για τη γάτα σας

Η υποστήριξη του υγιούς τρόπου ζωής της γάτας σας είναι η πεμπτουσία του καλού ιδιοκτήτη κατοικιδίου, και όλα αρχίζουν με τη σωστή διατροφή. Μαζί με το άφθονο νερό, η γάτα σας χρειάζεται τη σωστή τροφή γάτας για το στάδιο ζωής που βρίσκεται. Πάντα να βεβαιώνεστε ότι η διατροφή της περιλαμβάνει πρωτεΐνη και υδατάνθρακες, βιταμίνες, ανόργανα συστατικά και ορισμένα είδη λιπαρών ουσιών. Αν η γάτα σας υποφέρει από προβλήματα υγείας του πεπτικού συστήματος, προβλήματα υγείας του ουροποιητικού συστήματος, δερματικές αλλεργίες ή χρειάζεται πρόσθετη φροντίδα των δοντιών, μπορείτε να εξετάσετε τις εξειδικευμένες τροφές που παρασκευάζονται ειδικά για την αντιμετώπιση αυτών των αναγκών. 

Αλλαγή της τροφής της γάτας σας

Πολλοί πιστεύουν ότι οι γάτες προορίζονται να τρώνε την ίδια τροφή για όλη τη ζωή τους. Η αλήθεια είναι ότι οι διατροφικές ανάγκες των γατών μπορεί να αλλάξουν και όντως αλλάζουν λόγω παραγόντων όπως το στάδιο της ζωής, το επίπεδο δραστηριότητας και η εν γένει υγεία τους. Για παράδειγμα, μια τροφή για γάτες μεγάλης ηλικίας, η οποία έχει χαμηλή περιεκτικότητα νατρίου, πρωτεΐνης και λιπαρών ουσιών μπορεί να είναι εξαιρετική για μεγαλύτερης ηλικίας γάτες που έχουν μισό η ένα κιλό να χάσουν. Αλλά η ίδια τροφή δεν μπορεί να είναι αρκετή για ένα γατάκι που χρειάζεται τα πρόσθετα θρεπτικά συστατικά για να έχει τη σωστή ανάπτυξη. 

Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

Μπορείτε να σκεφτείτε πιθανότατα μερικούς λόγους για τους οποίους οι γάτες δεν πρέπει να τρώνε την ίδια τροφή με σας – ο ένας είναι ότι η τροφή για ανθρώπους δεν είναι καλή για την υγεία τους, συχνά περιέχει πολλές θερμίδες για ένα μικρό ζώο και ορισμένες τροφές μπορεί να είναι τοξικές για τις γάτες. Υπάρχουν πολλές άλλες τοξικές τροφές και είδη σπιτιού που πρέπει να προσέχετε, αλλά να μερικές συνηθισμένες τροφές που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα: τα κρεμμύδια και το σκόρδο είναι δηλητηριώδη και θα μπορούσαν να προκαλέσουν αναιμία στις γάτες. Το οινόπνευμα, ακόμα και μικρή ποσότητα, είναι τοξικό για τις γάτες. Αν ποτέ παρατηρήσετε ότι η γάτα σας φέρεται περίεργα μετά την κατανάλωση μιας από αυτές τις τροφές, είναι σημαντικό να καλέσετε άμεσα τον κτηνίατρο που την παρακολουθεί.