Διατροφή & Σίτιση

Αναζητάτε την καλύτερη τροφή για σκύλους; Ξεκινήστε διαβάζοντας μερικά από αυτά τα άρθρα. 

0 Τα αποτελέσματα ταξινομούνται από

Συνάφεια

Υγιεινή τροφή. Ευτυχισμένος σκύλος. 

Βρεθήκατε ποτέ στη θέση να αναζητάτε την κατάλληλη τροφή για κουτάβια; Δεν είναι εύκολο να επιλέξετε τη σωστή τροφή όταν υπάρχουν χιλιάδες μάρκες τροφών για σκύλους και εξειδικευμένες τροφές στα ράφια των καταστημάτων. Αλλά μην ανησυχείτε. Ο προβληματισμός σας δείχνει απλά ότι είστε ένας πολύ καλός ιδιοκτήτης κατοικιδίου. Γιατί; Επειδή, αν ταΐζετε το κατοικίδιό σας υψηλής ποιότητας, κατάλληλα ισορροπημένη τροφή, αυτό είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το σκυλάκι σας. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε πώς να επιλέξετε σωστά μια τροφή που είναι τέλεια για την ευζωία του. 

Η καλύτερη διατροφή για σκύλους 

Ένα από τα πιο κρίσιμης σημασία πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το σκύλο σας είναι να του δίνετε τη σωστά ισορροπημένη διατροφή που χρειάζεται. Θα πρέπει να περιέχει ισορροπημένες ποσότητες πρωτεΐνης (ζωικής προέλευσης), λιπαρές ουσίες υψηλής ποιότητας και μικροθρεπτικά συστατικά όπως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Επίσης χρειάζεται περισσότερα από 50 βασικά θρεπτικά συστατικά – βιταμίνη C, ασβέστιο και φώσφορο, για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Μην ξεχνάτε ότι αν η τροφή του δεν περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία του. 

Αλλαγή τροφής ανάλογα με το ηλικιακό στάδιο ζωής

Δεν υπάρχει μια τροφή "για όλες τις περιπτώσεις" επειδή κάθε ένας από τους τριχωτούς μας φίλους μπορεί να έχει διαφορετικές διατροφικές ανάγκες ανάλογα με το στάδιο ζωής του. Υπάρχει τροφή σκύλων για δραστήριους σκύλους ή σκύλους μεγαλόσωμης φυλής και πολλές τροφές που είναι ειδικά σχεδιασμένες για σκύλους με προβλήματα υγείας όπως αρθρίτιδα, δερματικές αλλεργίες, φροντίδα των δοντιών και υγεία των αρθρώσεων. Και αν έχετε σκύλο μεγάλης ηλικίας, υπάρχουν τροφές για σκύλους μεγάλης ηλικίας που συνήθως περιέχουν λιγότερα ανόργανα συστατικά για να προστατεύουν την υγεία των νεφρών. 

Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

Οι σκύλοι έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες από τους ανθρώπους και γι' αυτό δεν είναι καλή ιδέα να δίνετε στο σκύλο σας ανθρώπινες τροφές. Συχνά έχουν υψηλό θερμιδικό περιεχόμενο και δεν είναι ισορροπημένες έτσι ώστε να περιέχουν όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται. Υπάρχουν επίσης κάποιες τροφές που θα μπορούσαν να είναι τοξικές για αυτούς. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιες τροφές είναι αυτές. Υπάρχουν πολλές δηλητηριώδεις τροφές και οικιακά είδη που πρέπει να προσέχετε, αλλά δείτε παρακάτω μερικά συνηθισμένα προβλήματα με τροφές. Για παράδειγμα, αν ο σκύλος σας έφαγε στα κρυφά το κέικ σοκολάτας που μόλις πριν λίγο ψήσατε, τότε μια κλήση στον κτηνίατρο θα ήταν καλή ιδέα γιατί η σοκολάτα είναι δηλητηριώδης για τους σκύλους. Το ίδιο ισχύει για τις περιπτώσεις που θα φάει σταφύλια, κρεμμύδια και σκόρδο.