Συμπεριφορά & Εμφάνιση

Μάθετε την προσωπικότητα του σκύλου σας εξερευνώντας τη συλλογή άρθρων μας. 

0 Τα αποτελέσματα ταξινομούνται από

Συνάφεια

Πώς να διαβάζετε το μυαλό του σκύλου σας

Αναρωτιόμαστε για τη συμπεριφορά των σκύλων μας κάθε μέρα. Πράγματα όπως: Αισθάνεσαι καλά; Γιατί σου αρέσει να σκάβεις τρύπες; Χρειάζεται πραγματικά να γαυγίζεις τόσο πολύ; Δεν υπάρχει αμφιβολία, η ψυχολογία των σκύλων είναι πολύπλοκη, αλλά αξίζει να κατανοήσουμε τι σκέπτονται και γιατί συμπεριφέρονται έτσι. Παρόλο που οι σκύλοι χρησιμοποιούν πολλούς ήχους και σήματα, μπορεί να μάθετε να μιλάτε τη γλώσσα του σκύλου σας αν προσέχετε τις στάσεις του σώματός του και τις εκφράσεις του προσώπου του. Αυτό, όχι μόνο θα σας φέρει πιο κοντά με το σκύλο σας, αλλά θα κρατήσει το σκύλο σας ασφαλή και υγιή. 

Συμπεριφορά και ψυχολογία σκύλων 

Οι πράξεις του σκύλου σας μπορούν να σας πουν πολλά για το πώς αισθάνεται. Και παρόλο που δεν μπορείτε να μιλήσετε τη "γλώσσα των σκύλων", η κατανόηση της συμπεριφοράς τους είναι σημαντική αν θέλετε να είστε ένα καλός ιδιοκτήτης σκύλου. Για παράδειγμα - τι συμβαίνει αν ήδη τελειώσατε με την εκπαίδευση τουαλέτας του, αλλά αρχίζει και πάλι να παραβιάζει τους κανόνες; Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι προβλημάτων υγείας, γι' αυτό θα πρέπει να τον ελέγξει ο κτηνίατρός σας. Στα κουτάβια, η συμπεριφορά μασήματος αντικειμένων μπορεί να είναι συνηθισμένη επειδή μαθαίνουν πώς να επικοινωνούν. Όμως μερικές φορές οι σκύλοι δαγκώνουν από άγχος, φόβο ή επιθετικότητα. Αυτές τις αρνητικές συμπεριφορές μπορείτε να τις διαχειριστείτε καλύτερα αμέσως μόλις εμφανιστούν, για αυτό να ζητάτε πάντα συμβουλή κτηνιάτρου αν ανησυχείτε για τη συμπεριφορά του σκύλου σας. Με λίγα λόγια, υπάρχουν πολλά προβλήματα υγείας που προκαλούν παράξενη ή ανεπιθύμητη συμπεριφορά, αλλά αν προσέχετε καλά τις ενέργειές του, θα μπορέσετε να τον διατηρήσετε υγιή και ευχαριστημένο.  

Γλώσσα σώματος σκύλου

Οι σκύλοι είναι απίστευτα εκφραστικοί όσον αφορά το σώμα τους. Στις εκφράσεις τους περιλαμβάνεται το πρόσωπο, τα αυτιά, η ουρά και η εν γένει στάση του σώματος. Για παράδειγμα, αν ένας σκύλος έχει την ουρά του μέσα στα πόδια του και το σώμα του χαμηλωμένο, τη μουσούδα ζαρωμένη, τα αυτιά πίσω και τα χείλη του ελαφρά κυρτά, αυτό είναι ένα βέβαιο σημάδι ότι αισθάνεται ανήσυχος. Αλλά αν η ουρά του είναι κάτω και χαλαρή και τα αυτιά του πάνω, το κεφάλι ψηλά, το στόμα ανοικτό (ώστε να φαίνεται λίγο γλώσσα) και η στάση του σώματός του χαλαρή, σημαίνει ότι είναι πολύ χαλαρός και θα ήθελε πολύ να παίξει. Ο σκύλος σας μπορεί να έχει διάφορες εκφράσεις, με αποτέλεσμα πολλές στάσεις σώματος, αλλά είναι όλες πολύ σημαντικά μηνύματα.