Νέος Κηδεμόνας Κατοικιδίου

Σκέφτεστε να γίνετε κηδεμόνας γάτας; Δείτε αυτά τα άρθρα για να κάνετε την εμπειρία σας όσο το δυνατόν πιο ομαλή. 

0 Τα αποτελέσματα ταξινομούνται από

Συνάφεια

Τι να περιμένετε όταν υιοθετείτε

Τώρα πιθανόν να αναρωτιέστε "Πρέπει να πάρω γάτα;". Αν και είναι ένα ερώτημα που σας ενθουσιάζει, θα πρέπει να την πάρετε σοβαρά. Η υιοθεσία μιας γάτας είναι μια τεράστια δέσμευση, γι' αυτό πριν αγοράσετε το δοχείο άμμου και τα παιχνίδια, σκεφτείτε τις παρακάτω ερωτήσεις: Γνωρίζετε έναν κτηνίατρο που εμπιστεύεστε; Είναι το σπίτι σας ασφαλές για/από κατοικίδια; Έχετε μιλήσει στους συγκατοίκους σας ή στα μικρά σας παιδιά σχετικά με τη σημασία της καλής μεταχείρισης μιας γάτας; Αυτά τα ερωτήματα είναι μόνο η αρχή. Διαβάστε περισσότερα για να πάρετε απαντήσεις και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το πώς να διατηρήσετε το νέο καλύτερό σας φίλο ευχαριστημένο και υγιή για πολλά χρόνια. 

Προετοιμασία του σπιτιού σας για μια γάτα  

Όταν φέρετε στο σπίτι ένα γατάκι, δεν θα χρειαστεί μόνο να αναδιατάξετε λίγο τα έπιπλα, αλλά και τις προτεραιότητές σας. Πρώτα πρέπει να βεβαιωθείτε όλα τα επικίνδυνα ή πολύτιμα πράγματα — χημικά, καθαριστικά, ρούχα, παπούτσια κλπ. — είναι είτε εκτός σπιτιού ή εκτός πρόσβασης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κρατάτε τα ντουλάπια κλειστά, τους πάγκους και τα πατώματα καθαρά και τα ηλεκτρικά καλώδια και σύρματα εκτός πρόσβασης ή στερεωμένα στους τοίχους. Επίσης θα χρειαστεί να γνωρίσετε σταδιακά τη γάτα στα παιδιά. Μην προχωράτε γρήγορα στην αρχή, ώστε να βρει με φυσικό τρόπο τη θέση της στην οικογένεια. Όταν υπάρχουν και άλλα κατοικίδια στο σπίτι, τα πράγματα είναι λίγο πιο πολύπλοκα. Αρχίστε με το να αφήσετε τα άλλα κατοικίδια να μυρίσουν ένα παιχνίδι ή αντικείμενο με το οποίο έχει παίξει το νέο κατοικίδιο. Στόχος σας κατόπιν είναι να αυξήσετε σταδιακά την έκθεση στο νέο κατοικίδιο και πάντα να τα έχετε υπό επίβλεψη όταν συναντιούνται έως ότου βεβαιωθείτε ότι όλα πάνε καλά μεταξύ τους.

Μετά την υιοθεσία

Το να έχετε μια γάτα για πρώτη φορά μπορεί να είναι μια εμπειρία που φοβίζει, αλλά υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να ξεκινήσετε σωστά. Κάντε τη να αισθάνεται άνετα και προμηθευτείτε όλα τα βασικά που θα χρειαστεί (δοχείο άμμου, τροφή, κρεβατάκι, μπολ νερού κλπ.). Πάρτε της μερικά παιχνίδια και δημιουργήστε της ένα ασφαλές περιβάλλον απομακρύνοντας δηλητηριώδη φυτά, κλειδώνοντας τα καθαριστικά και κλείνοντας το καπάκι της λεκάνης στην τουαλέτα. Καθώς θα γνωρίζεστε με τον καιρό, θα αρχίσει σταδιακά να σας λέει τι της αρέσει και τι όχι. Απλά να θυμάστε να μην προχωράτε γρήγορα και να απολαμβάνετε κάθε στιγμή της νέας σας φιλίας.