Φροντίδα Υγείας

Μάθετε σχετικά με την υγεία της αγαπημένης σας γάτας πραγματοποιώντας αναζήτηση στα παρακάτω άρθρα μας που είναι πλούσια σε πληροφορίες.

0 Τα αποτελέσματα ταξινομούνται από

Συνάφεια

Υποδείξεις και Συμβουλές 

Το να φέρνετε σπίτι ένα νέο τετράποδο φίλο μπορεί να σας ενθουσιάζει, αλλά σαν ιδιοκτήτης κατοικιδίου, πιθανότατα θα έχετε πολλές ερωτήσεις σχετικά με θέματα υγείας στις γάτες. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να μπορούσαν οι γάτες να μιλήσουν και να μας πουν πώς νιώθουν. Αλλά μην ανησυχείτε, έχουμε μια βιβλιοθήκη γεμάτη από πρακτικές συμβουλές σχετικά με την υγεία των γατών για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε αυτά τα μικρά σημάδια που εκπέμπουν. Απλά ξεκινήστε να κοιτάτε τις συμβουλές για την υγεία των γατών παρακάτω και θα είστε σε καλό δρόμο για να γίνετε ένας όσο το δυνατόν καλύτερος ιδιοκτήτης κατοικιδίου.  

Αίτια ασθενειών 

Αν έχει αλλάξει η συμπεριφορά της γάτας σας και ανησυχείτε για την υγεία της το καλύτερο πάντοτε είναι να απευθύνεστε στον κτηνίατρο που συνεργάζεστε. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε και να ενημερωθείτε σχετικά με διάφορα προβλήματα υγείας στις γάτες και τα αίτια που τα προκαλούν. Είτε είναι η κληρονομικότητα, η φυλή, η ηλικία, ο τρόπος ζωής, η διανοητική τους κατάσταση, η συμπεριφορά ή το περιβάλλον, υπάρχουν πολλά συνηθισμένα αίτια που μπορείτε να έχετε στο μυαλό σας όταν παρατηρήσετε μια αλλαγή στη γάτα σας. Αρχίστε να μαθαίνετε σχετικά με αυτά τα συνηθισμένα αίτια ώστε να είστε πάντα προετοιμασμένοι να τη φροντίσετε με τον καλύτερο τρόπο. 

Ενδείξεις και Συμπτώματα 

Τα προβλήματα υγείας εκδηλώνονται με διάφορους τρόπους. Ορισμένα είναι πολύ εύκολο να παρατηρηθούν και έχουν εμφανή συμπτώματα όπως αυξημένη ούρηση, στρες και υπερβολική περιποίηση του τριχώματος. Όμως άλλα συμπτώματα προβλημάτων υγείας στις γάτες δεν είναι τόσο εύκολο να εντοπιστούν. Προσπαθήστε να γνωρίσετε την προσωπικότητά της και πώς αντιδρά σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Αλλαγές στη διάθεσή της ή στη συμπεριφορά της μπορεί επίσης να υποδεικνύουν ότι κάποιο πρόβλημα υγείας καραδοκεί. 

Προληπτικές θεραπείες 

Από τη σωστή διατροφή, την περιποίηση του τριχώματος και την άσκηση έως την καταπολέμηση των παρασίτων και τις επισκέψεις ελέγχου στον κτηνίατρο, υπάρχουν πολλά προληπτικά μέτρα που μπορείτε να πάρετε για να μην αρρωστήσει ή τραυματιστεί η γάτα σας. Μάθετε περισσότερα γα το πώς να διατηρείτε τη γατούλα σας ασφαλή, διαβάζοντας άρθρα σχετικά με τους συνιστώμενους εμβολιασμούς, υποδείξεις για την περιποίηση του τριχώματος, φάρμακα για ψύλλους και τσιμπούρια και πολλά άλλα.