Συμπεριφορά & Εμφάνιση

Μάθετε σχετικά με τους τύπους προσωπικότητας των γατών εξερευνώντας τα παρακάτω άρθρα. 

0 Τα αποτελέσματα ταξινομούνται από

Συνάφεια

Naujo augintinio globėjai: Šunys

Τι σας λέει η γάτα σας; 

Αν οι γάτες μιλούσαν, οι ιδιοκτήτες τους θα μπορούσαν να τους κάνουν μερικές ερωτήσεις. Πράγματα όπως: Πεινάς; Γιατί σου αρέσει να κρύβεσαι μέσα σε χαρτοσακούλες; Και είναι πραγματικά ανάγκη να χρησιμοποιείς τον καναπέ για να ακονίζεις τα νύχια σου; Δεν υπάρχει αμφιβολία, οι γάτες είναι μυστήριες, αλλά αξίζει να προσπαθήσει κανείς να καταλάβει τι σκέπτονται και γιατί συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονται. Μπορείτε να μάθετε πώς να μιλάτε τη "γλώσσα της γάτας" προσέχοντας ένα εύρος από σινιάλα όπως στάσεις του σώματος, εκφράσεις του προσώπου και τους ήχους που χρησιμοποιεί. Αυτό, όχι μόνο θα σας φέρει πιο κοντά με τη γάτα σας, αλλά θα την κάνει και να παραιτηθεί από κάποια τυχούσα κακή της συμπεριφορά. 

Ψυχολογία και συμπεριφορά της γάτας 

Ανεξάρτητα της προσωπικότητας που έχει η γάτα σας, βάζουμε στοίχημα ότι είναι μια έντονη προσωπικότητα. Εριστική, ήρεμη, παιχνιδιάρα – κάθε μία έχει μια ξεχωριστή προσωπικότητα που είναι όμως γεμάτη μυστήριο. Κάθε ιδιοκτήτης γάτας θα συμφωνούσε ότι αυτά τα πλάσματα κάνουν μερικά παράξενα, αλλά και κωμικά πράγματα. Μπορεί να κρύβονται στο νεροχύτη, να ζυμώνουν και να κάνουν μασάζ στο κεφάλι σας ενώ κοιμάστε, ή να ορμούν σε ένα κομμάτι τροφής για γάτες. Ενώ εσείς μπορεί να θεωρείτε τη συμπεριφορά της αστεία και διασκεδαστική, αυτή απλά ακολουθεί τα γατίσια ένστικτά της. Αλλά αν αντιμετωπίζετε προβλήματα συμπεριφοράς της γάτας σας, μην ξεχνάτε ότι πιθανότατα απλά προσπαθεί να σας πει κάτι. Ένας τρόπος για να αποκωδικοποιήσετε αυτά που προσπαθεί να σας πει, είναι να ακούσετε τους ήχους που κάνει. Είτε είναι νιαούρισμα, είτε γουργουρητό, είτε συριγμός, είτε κραυγή είτε ακόμα μια σύντομη φωνούλα, κάθε ήχος που βγάζει είναι στην πραγματικότητα μια μικρή ματιά στο τι γίνεται στη διαδικασία της σκέψης της. 

Γλώσσα σώματος γάτας

Οι γάτες χρησιμοποιούν τη γλώσσα σώματος σχεδόν αποκλειστικά για να ενημερώνουν για τις ανάγκες και τα συναισθήματά τους. Είτε θέλουν να πουν "παίξε μαζί μου" είτε "μη μου κολλάς", οι ουρές τους δίνουν καλές ενδείξεις για τη διάθεσή τους. Δείτε ένα παράδειγμα γλώσσας ουράς σε γάτες – αν η ουρά είναι καμπυλωμένη σαν αγγλικό ερωτηματικό, αυτό σημαίνει ότι θέλει την προσοχή σας. Αν η ουρά είναι ίσια κάτω μπορεί να σημαίνει επιθετικότητα. Παρομοίως, άλλες ενέργειες όπως να τρίβει το πρόσωπό της στο πόδι σας ή να ξαπλώνει ανάσκελα στην πλάτη της σημαίνει ότι αισθάνεται άνετα μαζί σας και σας εμπιστεύεται. Επίσης, τα αυτιά της μπορούν να δείξουν ότι είναι θυμωμένη όταν τα κολλάει ίσια πάνω στο κεφάλι της. Όταν είναι τεντωμένα πάνω με κλίση προς τα εμπρός, σημαίνει ότι είναι χαλαρή και ευχαριστημένη.