Hill's Pet Nutrition

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΓΑΤΕΣ:
ΔΙΑ ΒΙΟΥ
ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ
ΜΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΠΑΘΗΣΗ

Τα προβλήματα του ουροποιητικού στις γάτες συχνά είναι ισόβιες παθήσεις που χρειάζονται δια βίου φροντίδα. Πολλά από αυτά τα προβλήματα μπορούν να προκληθούν από στρες ή από περιβαλλοντικούς παράγοντες και δοκιμάζουν τη σχέση ανάμεσα στις γάτες και τους κηδεμόνες τους. Ευτυχώς, οι τροφές φροντίδας του ουροποιητικού για γάτες μπορούν να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στη διαχείριση αυτών των προβλημάτων, βοηθώντας στη διαχείριση του κινδύνου μελλοντικών "ατυχημάτων" ούρησης και να επανέλθουν οι γάτες στο κουτί με την άμμο τους.

Ως μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος φροντίδας που περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός καταπραϋντικού περιβάλλοντος στο σπίτι, οι τροφές για γάτες για την υγεία του ουροποιητικού μπορούν να βοηθήσουν τις γάτες να επανέλθουν στην καθημερινή τους ζωή ώστε να μπορούν να επανενωθούν με την οικογένειά τους.

"ΓΙΑΤΙ Η ΓΑΤΑ ΜΟΥ ΟΥΡΕΙ ΠΑΝΤΟΥ;"

Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΜΙΑΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΗΣ ΠΑΘΗΣΗΣ

Η ούρηση έξω από το κουτί με την άμμο συχνά εκλαμβάνεται λανθασμένα ως πρόβλημα συμπεριφοράς και όχι ιατρικό πρόβλημα. Επομένως αυτό, αλλά και άλλα προβλήματα του ουροποιητικού, αποτελούν μερικά από τα πιο παρεξηγημένα προβλήματα υγείας στις γάτες. Δυστυχώς, αυτά τα προβλήματα μπορούν κάποιες φορές να θέσουν σε δοκιμασία και τις πιο δυνατές σχέσεις αγάπης ανάμεσα σε γάτες και τους κηδεμόνες τους. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να μπορείτε να αναγνωρίζετε τα συμπτώματα των προβλημάτων του ουροποιητικού της γάτας σας, ώστε να μπορείτε να παίρνετε πιο πληροφορημένες αποφάσεις σχετικά με την υγεία του ουροποιητικού της συστήματος.

ΕΝΤΟΠΙΣΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ ΣΑΣ

Όσο αγχωτικά μπορεί να είναι για σας τα προβλήματα του ουροποιητικού της γάτας σας, συχνά τόσο επώδυνα είναι για αυτή. Επειδή η γάτες τείνουν να υπομένουν σιωπηρά τα προβλήματα του ουροποιητικού τους, μπορεί να τα αντιμετωπίζουν μόνες τους για αρκετό καιρό πριν κανείς καταλάβει κάτι και γίνει η διάγνωση. Παρακάτω θα δείτε πέντε βασικά συμπτώματα που θα πρέπει να αναζητείτε αν υποπτεύεστε ότι η γάτα σας υποφέρει από μια διαταραχή του ουροποιητικού.

Ατύχημα στο σπίτι εικονίδιο
"ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ" ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Αν η ενήλικη γάτα σας έχει συχνά "ατυχήματα" ή ουρεί σε ασυνήθιστα σημεία, αυτό θα μπορούσε να είναι σύμπτωμα αρκετών κοινών παθήσεων του ουροποιητικού που συχνά είναι διαχειρίσιμες με τη βοήθεια του κτηνιάτρου σας.

Πόνος κατά την ούρηση εικονίδιο
ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΥΡΗΣΗ

Αν η γάτα σας καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να ουρήσει ή βγάζει ήχους πόνου και δυσφορίας όταν πάει στο κουτί με την άμμο, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι πάσχει από ιδιοπαθή κυστίτιδα (FIC), λίθους στην ουροδόχο κύστη ή ακόμα και εμφράξεις της ουρήθρας.

Αίμα στα ούρα εικονίδιο
ΑΙΜΑ ΣΤΑ ΟΥΡΑ

Κλείστε ένα ραντεβού με τον κτηνίατρο αν ανακαλύψετε αίμα στο κουτί με την άμμο ή στα ούρα της γάτας σας. Αν μια γάτα ουρεί αίμα αυτό είναι μια σοβαρή ένδειξη για ιδιοπαθή κυστίτιδα (FIC), λίθους στην ουροδόχο κύστη ή έμφραξη της ουρήθρας, κάτι που σε όλες τις περιπτώσεις χρειάζεται γρήγορη αντιμετώπιση.

Συχνή ούρηση εικονίδιο
ΣΥΧΝΟΟΥΡΙΑ

Αν η γάτα σας ουρεί μόνο μικρές ποσότητες και παραμένει στο κουτί με την άμμο περισσότερη ώρα από το κανονικό, απευθυνθείτε αμέσως σε έναν κτηνίατρο και πείτε του τις ανησυχίες σας. Αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι απόφραξης της ουρήθρας, κάτι που είναι μια ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

GET THE TIPS YOU NEED TO HELP YOUR CATSign up to receive ongoing information to help manage your cat’s urinary issues.

Sign Up Now

Πίνακας αιτιών ουροποιητικών προβλημάτων στα γάτα

ΣΥΝΗΘΙΣΜΈΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΕ ΓΑΤΕΣ

Παρόλο που πολλοί υποθέτουν ότι οι λοιμώξεις του ουροποιητικού είναι οι υπεύθυνες όταν μια γάτα αντιμετωπίζει προβλήματα στο ουροποιητικό, υπάρχουν άλλες πολύ πιο πιθανές παθήσεις που θα μπορούσαν να επηρεάζουν τη γάτα σας — οτιδήποτε από ουρόλιθους έως εμφράξεις και FIC, που είναι υπεύθυνες για το 85% των συμπτωμάτων του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος στις γάτες. Ανάλογα με τη διάγνωση που θα γίνει στη γάτα σας, η θεραπεία μπορεί να διαφέρει κατά περίπτωση, αλλά η τροφή για φροντίδα του ουροποιητικού στις γάτες είναι γενικά ένα σημαντικό μέρος της μακροπρόθεσμης φροντίδας τους για να βοηθήσει στη διαχείριση μελλοντικών προβλημάτων του ουροποιητικού.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ ΣΑΣ

Όσον αφορά τις παθήσεις του ουροποιητικού, δεν υπάρχει λύση που ταιριάζει σε όλες τις περιπτώσεις. Επομένως, είναι σημαντικό να συνεργάζεστε στενά με τον κτηνίατρό σας για να βρείτε το καλύτερο σχέδιο δράσης, ανάλογα με τις μοναδικές ανάγκες της γάτας σας.

Γενικά, οι γάτες με διαγνωσμένες διαταραχές του ουροποιητικού ωφελούνται από μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που περιέχει τα πάντα, από τροφή για γάτες για το ουροποιητικό έως φαρμακευτική αγωγή αλλά και χειρουργική αντιμετώπιση, αν χρειαστεί. Αλλά να θυμάστε, ακόμα και με την καλύτερη αγωγή, ορισμένες γάτες μπορεί να έχουν επαναλαμβανόμενα συμπτώματα ή περιοδικά επεισόδια.

Διατροφή εικονίδιο
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Για τις περισσότερες παθήσεις του ουροποιητικού στις γάτες, η διατροφή είναι η βάση της φροντίδας, επειδή μπορεί να βοηθήσει να μειωθούν μελλοντικά επεισόδια. Η τροφή για γάτες που στοχεύει στην υγεία του ουροποιητικού θα μετριάσει την πρόσληψη ορισμένων ανόργανων συστατικών όπως ασβεστίου, φωσφόρου και μαγνησίου, που μπορούν να προκαλέσουν τον σχηματισμό κρυστάλλων στα ούρα. Ορισμένες τροφές έχουν ειδική σύνθεση ακόμα και για να βοηθούν τα κατοικίδια που είναι επιρρεπή στο στρες, ώστε το στρες να μη συμβάλλει στην εμφάνιση του προβλήματος στο ουροποιητικό τους σύστημα.

Εικονίδιο περιβάλλοντος
ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Δεν είναι ασυνήθιστο ορισμένοι παράγοντες στρες από το περιβάλλον να είναι η θρυαλλίδα για τα επεισόδια του ουροποιητικού. Μπορείτε να βοηθήσετε στην καταπράυνση της γάτας-φίλης σας δημιουργώντας ένα ήρεμο σπιτικό περιβάλλον, παρέχοντάς της ένα κολονάκι για να ξύνει τα νύχια της και χώρο για να σκαρφαλώνει σε ύψος και ακόμα και απλά δείχνοντάς της λίγο παραπάνω αγάπη και στοργή.

Φάρμακο εικονίδιο
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες της γάτας σας, ο κτηνίατρος μπορεί να της γράψει φαρμακευτική αγωγή που θα βοηθήσει το κατοικίδιό σας να αντεπεξέλθει σε ένα οξύ επεισόδιο. Τυπικά, αυτή η φαρμακευτική αγωγή αποσκοπεί στο να βοηθήσει το κατοικίδιό σας να διαχειριστεί τυχόν πόνο που σχετίζεται με την πάθησή του, ενώ παίρνει μια σωστή πορεία με κατάλληλη διατροφή και εμπλουτισμό του περιβάλλοντός του.

ΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Οι παθήσεις του ουροποιητικού στις γάτες συχνά δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμες, και ακόμα γίνονται πολλές μελέτες σχετικά με αυτές τις πολύπλοκες παθήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πάθηση της γάτας σας — και για να βοηθήσετε να έχει την καλύτερη δυνατή φροντίδα στην πορεία που υπάρχει μπροστά της — δείτε αυτούς τους χρήσιμους πόρους από την ομάδα των κτηνιάτρων μας.

1Lekcharoensuk C, Osborne CA, Lulich JP. Epidemiologic study of risk factors for lower urinary tract diseases in cats. J Am Vet Med Assoc. 2001;218(9):1429-1435.

Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας σχετικά με τροφή για το ουροποιητικό που συνιστά ένα βήμα εμπρός, για την καλύτερη δυνατή ζωή τους

ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ