Παιχνίδι & Άσκηση

Αναζητάτε τρόπους για να διατηρήσετε τη γάτα σας δραστήρια; Δείτε αυτά τα άρθρα. 

0 Τα αποτελέσματα ταξινομούνται από

Συνάφεια

Διατήρηση της υγείας της γάτας σας με παιχνίδι 

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τη γάτα σας είναι το παιχνίδι μαζί της. Τη βοηθάει να διατηρεί την υγεία της, δυναμώνει τους δεσμούς σας μαζί της και ακόμα θα μπορούσε να βελτιώσει και τη δική σας υγεία. Ευτυχώς, οι γάτες λατρεύουν το παιχνίδι, επομένως το να την πείσετε δεν θα είναι τόσο δύσκολο όσο το να πηγαίνετε στο γυμναστήριο στις πέντε το πρωί. Το μόνο που χρειάζεστε είναι τα σωστά παιχνίδια για γάτες, μερική θετική παρότρυνση και παιχνίδι! Με λίγα λόγια, το παιχνίδι με τη γάτα έχει να κάνει αποκλειστικά με την ενεργοποίηση του ενστίκτου της να κυνηγά.  

Κάνετε το χρόνο άσκησης χρόνο παιχνιδιού 

Οι γάτες που ζουν έξω από το σπίτι έχουν άφθονο χρόνο για άσκηση, παιχνίδι και κυνήγι. Αλλά οι γάτες του σπιτιού έχουν λίγο μεγαλύτερες πιθανότητες να τεμπελιάσουν. Ευτυχώς, όμως, δεν είναι καθόλου δύσκολο να κάνετε μια γάτα να ασκηθεί – μάλιστα είναι και πολύ διασκεδαστικό! Επιπλέον, σας βοηθά να δυναμώσετε τη σχέση σας ενώ ταυτόχρονα τη βοηθάτε να διατηρήσει τη διανοητική και σωματική της υγεία.

Παιχνίδι με σας ή με αντικείμενα

Οι γάτες τρελαίνονται για παιχνίδια, και το μόνο που χρειάζεται από σας είναι λίγη δημιουργικότητα. Πρώτα, δοκιμάστε να κρύψετε λιχουδιές σε διάφορα μέρη στο σπίτι, δημιουργώντας έτσι ένα παιχνίδι κυνηγιού χαμένου θησαυρού. Επειδή η γάτα είναι γεννημένη για να κυνηγά, θα λατρεύει να αναζητά τις εκπλήξεις. Επίσης μπορείτε να παίξετε κρυφτό μαζί της. Απλά πηγαίνετε σε διαφορετικά δωμάτια στο σπίτι σας και φωνάξτε την και μην ξεχνάτε να την ανταμείβετε όταν σας βρίσκει. Τα αντικείμενα για παιχνίδι είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να κινητοποιήσετε τη γάτα σας. Δοκιμάστε τα παιχνίδια τύπου ραβδιού με φτερά στο άκρο του, μικρά τηλεκατευθυνόμενα αυτοκινητάκια και στρογγυλά κουδουνάκια. Ή απλά δέστε ένα σπάγκο σε ένα από τα παιχνίδια της και τραβάτε το σπάγκο ώστε να φαίνεται ότι το παιχνίδι κινείται μόνο του – η γάτα θα ορμήσει άμεσα. Κάτι που πρέπει να θυμάστε είναι να μην επιτρέψετε ποτέ στη γάτα σας να χρησιμοποιήσει τα χέρια και τα δάκτυλά σας σαν "λεία" της. Αν το κάνετε, είναι σαν να τις μαθαίνετε ότι είναι επιτρεπτό να κυνηγά ανθρώπους. Είναι καλύτερο να σταματήσετε τη συμπεριφορά πριν γίνει δεύτερη φύση της γάτας σας – χωρίς να αναφέρουμε ότι είναι μια συνήθεια που είναι πολύ δύσκολο να τη σταματήσετε.