Hill's Transforming Lives

Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΚΩΝ ΚΑΙ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ
ΑΛΛΕΡΓΙΩΝ ΣΤΟΥΣ
ΣΚΥΛΟΥΣ

Είναι εύκολο να θεωρήσετε τον κνησμό και το ξύσιμο φυσιολογική συμπεριφορά των σκύλων, αλλά δεν είναι. Μπορεί να υποδεικνύει μη φυσιολογική ανταπόκριση του οργανισμού του σκύλου σας σε συγκεκριμένες αλλεργιογόνες ουσίες, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είναι περιβαλλοντικές, αν και πιο σπάνια μπορεί να αποδίδονται σε συγκεκριμένες τροφές.

Το ξύσιμο, το οποίο συνήθως οφείλεται σε δερματικό εξάνθημα, μπορεί να επιφέρει ξηροδερμία στους σκύλους και άλλους ερεθισμούς, προκαλώντας κοκκινίλες ή φολίδες στο δέρμα τους. Ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνονται οι δερματικές αλλεργίες των σκύλων, συνήθως αποτελούν μια πολύ άβολη κατάσταση για τον σκύλο σας η οποία διαταράσσει τον βραδινό ύπνο και προκαλεί ερεθισμούς στο ήδη ευαίσθητο δέρμα.

Ευτυχώς, με τον σωστό συνδυασμό τροφής σκύλου για δερματικές αλλεργίες και φαρμακευτικής αγωγής, ο σκύλος σας μπορεί να αποκτήσει και πάλι λιγότερο κνησμώδες και υγιές δέρμα.

Sign upto receive ongoing information to help manage your dog’s urinary issues.

Get Started

Περιβαλλοντικές αλλεργίες στους σκύλους

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην πορεία προς την ανάρρωση είναι ο εντοπισμός της αιτίας που προκαλεί την αλλεργική αντίδραση. Ωστόσο, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι δερματικές αλλεργίες των σκύλων προκαλούνται από συγκεκριμένες ουσίες στο περιβάλλον. Μπορούν να αντιμετωπιστούν με μια πολυπαραγοντική θεραπεία αποτελούμενη από φαρμακευτική αγωγή για τη μείωση των άμεσων συμπτωμάτων και διατροφή για αποτελεσματική μακροπρόθεσμη φροντίδα.

Κοινές ουσίες που προκαλούν δερματικές αλλεργίες στους σκύλους
Γρασίδι
Γρασίδι
Ακάρεα σκόνης
Ακάρεα σκόνης
Γύρη
Γύρη
Ψύλλοι
Ψύλλοι

Τροφικές αλλεργίες στους σκύλους

Οι τροφικές αλλεργίες στους σκύλους εμφανίζονται με πολύ μικρότερη συχνότητα. Για την ακρίβεια, μόνο το 10% των σκύλων με αλλεργία εμφανίζει πραγματικές τροφικές αλλεργίες! Σε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις, ορισμένοι σκύλοι μπορεί να εκδηλώσουν αντιδράσεις σε συγκεκριμένα συστατικά, τα οποία εντοπίζονται με δοκιμαστικό αποκλεισμό τροφών από τη διατροφή τους κατόπιν συνεννόησης με τον κτηνίατρο. Η καλύτερη τροφή σκύλου για δερματικές αλλεργίες θα είναι μια ειδική τροφή σκύλου με υδρολυμένη πρωτεΐνη ή νέα σύνθεση με μία μόνο πρωτεΐνη στην οποία δεν είναι πιθανό να εμφανίσει αντίδραση το κατοικίδιό σας.

Νέας πρωτεϊνικής σύνθεσης

Μοναδικές πρωτεΐνες που υπάρχουν συχνά στη διατροφή των κατοικιδίων. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης ανεπιθύμητης αντίδρασης στην τροφή ή σε περιβαλλοντικό παράγοντα.

VS
Υδρολυμένη πρωτεΐνη

Πρωτεΐνη η οποία έχει διασπαστεί σε μικρότερα κομμάτια για την αποφυγή της ανίχνευσης από το ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι πιο συχνές τροφικές αλλεργίες στους σκύλους
Κοτόπουλο
Κοτόπουλο
(δεν συμπεριλαμβάνει το αβγό)
Βοδινό
Βοδινό
Γαλακτοκομικά
Γαλακτοκομικά

Εντοπίστε τα συμπτώματα αλλεργιών στο σκύλο σας

Το ξηρό κνησμώδες δέρμα αποτελεί μόνο ένα από τα πολλά συμπτώματα που ενδέχεται να υποδεικνύουν ότι ο σκύλος σας παρουσιάζει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο οφείλεται σε περιβαλλοντικές αλλεργίες. Σε σπάνιες περιπτώσεις, τα παραπάνω μπορεί να αποτελούν επίσης σημάδια τροφικών αλλεργιών σε σκύλους. Όταν ο σκύλος σας εκδηλώνει μη φυσιολογικές αντιδράσεις, π.χ. ως ανταπόκριση σε κάποιο συγκεκριμένο αλλεργιογόνο, ίσως να αισθάνεται κάποια ενόχληση η οποία του δημιουργεί την ανάγκη να ξυθεί. Δυστυχώς, αυτό συνήθως ερεθίζει ακόμα περισσότερο το δέρμα εντείνοντας τον βαθμό ενόχλησης.

Ακολουθούν ορισμένες ενδείξεις που μπορεί να σας βοηθήσουν αν αναρωτιέστε μήπως ο σκύλος σας εμφανίζει αλλεργίες:
  • Κοκκινίλες ή εξανθήματα
  • Παρουσία φολίδων
  • Απώλεια τριχώματος
  • Εφελκίδες, κρούστες ή πεπαχυμένο δέρμα
  • Κνησμός, ξύσιμο, γλείψιμο και τρίψιμο
  • Δυσοσμία του δέρματος
  • Προβλήματα στην πέψη
  • Υδαρή μάτια και καταρροή

Μπορεί να δυσκολεύεστε να κατανοήσετε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε έναν σκύλο με ξηροδερμία και άλλα δερματικά προβλήματα, και η θεραπεία μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την περίπτωση και τη διάγνωση του σκύλου σας. Σε γενικές γραμμές όμως, η ειδική διατροφή που μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματά τους και να παράσχει μακροπρόθεσμη φροντίδα σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή που συνταγογραφεί ο κτηνίατρος, μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη εξάρσεων δερματικών αλλεργιών.

Διαχείριση των αλλεργιών του σκύλου σας

Σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει το σκύλο του να ξύνεται διαρκώς και να ταλαιπωρείται, και πολλοί κηδεμόνες κατοικιδίων ψάχνουν μανιωδώς λύσεις για την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας του σκύλου τους ή άλλες καταστάσεις που προκαλούνται συχνά από αλλεργίες. Στην προσπάθειά σας να βοηθήσετε το κατοικίδιό σας να αντιμετωπίσει τον ενοχλητικό κνησμό, ίσως έχετε στραφεί σε σαμπουάν σκύλων για ξηροδερμία ή ακόμα και σε γιατροσόφια για σκύλους με κνησμώδες δέρμα. Ωστόσο, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε στον κτηνίατρό σας, ο οποίος μπορεί να ακολουθήσει μια απλή, αλλά ολοκληρωμένη προσέγγιση που συνίσταται σε τροφή σκύλου για δερματικές αλλεργίες και συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή για γρήγορη ανακούφιση από τα συμπτώματα. Η σωστή διατροφή μπορεί να προάγει το υγιές δέρμα από το εσωτερικό και να ανακουφίσει τα συμπτώματα του σκύλου σας γρήγορα και μακροπρόθεσμα.

Να θυμάστε, όπως και οι άνθρωποι, κάθε σκύλος είναι μοναδικός και η καλύτερη λύση θα προκύψει από τη συνεργασία με έναν επαγγελματία για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων αναγκών του κατοικιδίου σας. Ακόμα και με θεραπεία, μερικοί σκύλοι ενδέχεται να παρουσιάσουν στην πορεία υποτροπή των συμπτωμάτων για την οποία θα απαιτούνται προσαρμογές. Η βοήθεια του κτηνιάτρου θα είναι πολύτιμη στην αντιμετώπιση των δερματικών αλλεργιών του σκύλου σας.

Εάν δεν είστε σίγουροι για την αιτία που προκαλεί τις αλλεργίες του σκύλου σας, αλλά αναζητάτε μια διατροφή που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις εξάρσεις, καλό θα ήταν να ζητήσετε κάποιες διευκρινίσεις από τον κτηνίατρό σας.

Νέας πρωτεϊνικής σύνθεσης
Νέας πρωτεϊνικής σύνθεσης

Η τροφή νέας πρωτεϊνικής σύνθεσης έχει αποδειχθεί ότι ελέγχει τα κλινικά σημεία, όπως ξύσιμο, τίναγμα του κεφαλιού, καθώς και την ποιότητα του ύπνου και των κοπράνων σε σκύλους με τροφικές αλλεργίες.

Υποστήριξη του δέρματος μέσω της διατροφής
Υποστήριξη του δέρματος μέσω της διατροφής

Με τον κατάλληλο συνδυασμό συστατικών, η τροφή του σκύλου σας μπορεί να καταπραΰνει και να θρέψει το δέρμα και το τρίχωμα του μειώνοντας τον κνησμό και ενισχύοντας τον φραγμό του δέρματος ενάντια στα αλλεργιογόνα.

Φαρμακευτική αγωγή
Φαρμακευτική αγωγή

Ενώ αντιμετωπίζετε την αλλεργία του σκύλου με μια τροφή για μακροπρόθεσμη διαχείριση της πάθησής του, ο κτηνίατρος μπορεί να συνταγογραφήσει φαρμακευτική αγωγή για την ανακούφιση από τον κνησμό και την ενίσχυση του φραγμού του δέρματος ενάντια στα αλλεργιογόνα. Εάν σκέφτεστε να χορηγήσετε μη συνταγογραφούμενα φάρμακα για τις αλλεργίες του σκύλου σας, να θυμάστε ότι μόνο ο κτηνίατρος μπορεί να αποφασίσει εάν είναι απαραίτητη μια φαρμακευτική αγωγή και είναι σε θέση να συστήσει ή να συνταγογραφήσει την κατάλληλη.

Πόροι και συμβουλές

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αλλεργίες του σκύλου σας και για τη βέλτιστη δυνατή φροντίδα, ανατρέξτε στους παρακάτω χρήσιμους πόρους που προτείνει η ομάδα των κτηνιάτρων μας.

Ζητήστε από τον κτηνίατρό σας μια πιο προηγμένη φροντίδα που θα προσφέρει στο σκύλο σας την καλύτερη δυνατή ζωή

Βρείτε έναν κτηνίατρο