Η Ιστορία μας

Dr. Mark Morris, Jr.

Dr. Mark Morris Jr.

Ο Dr.Mark Morris Jr., γιος του ιδρυτή της Hill's Pet Nutrition, του Dr. Mark Morris, συνέχισε την παράδοση που ξεκίνησε ο πατέρας του στον τομέα της διατροφής κατοικιδίων.

Μεγαλώνοντας σε ένα σπίτι όπου η μητέρα του παρασκεύαζε τις τροφές κατοικιδίων Prescription Diet του πατέρα του, ο Mark Morris Jr., αποφάσισε να συνεχίσει το έργο ζωής του πατέρα του στη διατροφή των κατοικιδίων. Ο νεότερος Dr. Morris παρατήρησε ότι υπήρχε ζήτηση για σταθερής σύστασης, υψηλής ποιότητας τροφή κατοικιδίων για χρήση στην έρευνα. Εκείνη την εποχή, η τροφή κατοικιδίων δεν ρυθμιζόταν προσεκτικά, και επομένως οι ερευνητές επιστήμονες δυσκολευόντουσαν να διατηρήσουν την αρτιότητα της εργασίας τους.

Science Diet Cans

Για το λόγο αυτό, ο Dr. Morris ανέπτυξε μια σύνθεση τροφής για υγιή κατοικίδια. Το 1968, η διάθεση της σειράς των τροφών που παρασκεύαζε η εταιρεία γινόταν μέσω κτηνιάτρων και επαγγελματιών στο χώρο των κατοικιδίων, με την ονομασία Hill's™Science Plan™. Η σειρά τροφών συνέχισε να αναπτύσσεται, και σήμερα περιλαμβάνει περισσότερες από 50 τροφές κατοικιδίων με την ονομασία Science Plan και περισσότερες από 60 τροφές κατοικιδίων Prescription Diet™ πού έχουν διαμορφωθεί για πολλά στάδια ζωής και για εξειδικευμένες ανάγκες σε υγιή κατοικίδια.

Small Animal Clinical Nutrition books

Ο Dr. Morris Jr., θεωρείται ευρέως ως ο πατέρας της διατροφής ευζωίας των μικρών ζώων, και επίσης εργάστηκε για να καθιερωθούν πρότυπα για την παροχή προπαρασκευασμένων τροφίμων σε ζώα του τσίρκου. Ήταν ιδρυτικό μέλος του Αμερικανικού Κολεγίου της Κτηνιατρικής Διατροφής (American College of Veterinary Nutrition, ACVN) και συνέγραψε πολλές δημοσιεύσεις σχετικά με τη διατροφική διαχείριση των ασθενειών, δίνοντας διαλέξεις σε όλο τον κόσμο σε επαγγελματίες κτηνιάτρους, σπουδαστές κτηνιατρικής και ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς. Ο Dr. Morris Jr., έγραψε μαζί με άλλους συγγραφείς το βιβλίο "Small Animal Clinical Nutrition" (Κλινική διατροφή για μικρά ζώα), το πιο αναγνωρισμένο διδακτικό βιβλίο σχετικά με τη διατροφή ζώων συντροφιάς και η πιο χρησιμοποιούμενη πηγή πάνω στο θέμα αυτό σε όλο τον κόσμο.

Ο Dr. Morris Jr., πέθανε στις 14 Ιανουαρίου του 2007 σε ηλικία 72 ετών.