Όπως οι άνθρωποι, έτσι και οι γάτες και οι σκύλοι χρειάζονται ισορροπημένο μικροβίωμα του εντέρου. Τι είναι λοιπόν το μικροβίωμα; Αυτό το οικοσύστημα, που υπάρχει μέσα στον γαστρεντερικό σωλήνα του κατοικιδίου περιέχει πληθυσμό δισεκατομμυρίων μικροβίων και άλλων μικροοργανισμών – περιλαμβανομένων επιθυμητών και ανεπιθύμητων βακτηρίων σε συνδυασμούς μοναδικούς για κάθε κατοικίδιο. Με χρήση διατροφής εξισορρόπησης του μικροβιώματος του εντέρου των κατοικιδίων μπορείτε να επηρεάσετε τη μετάβαση μεταξύ οξειών ή χρόνιων ΓΕ παθήσεων και υγείας.

Βοηθώντας την υγεία του κατοικιδίου να ακμάσει μέσα από ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

Τι είναι λοιπόν το μικροβίωμα, με όσο το δυνατόν απλά λόγια; Δείτε το μικροβίωμα του κατοικιδίου σας σαν ένα μίνι οικοσύστημα το οποίο παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην εξισορρόπηση, όχι μόνο της πεπτικής υγείας ενός κατοικιδίου, αλλά και της εν γένει ευημερίας του ζώου. Ακριβώς όπως ένα γκαζόν ή ένας κήπος: αν θέλετε να ακμάσει, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε φυτά που ευδοκιμούν σε αυτό το μοναδικό περιβάλλον.

Με νέες εις βάθος γνώσεις για την υγεία και τη διατροφή του μικροβιώματος, γνωρίζουμε ότι η ενσωμάτωση ενός δυναμικού μείγματος συστατικών πλούσιων σε φυτικές ίνες, περιλαμβανομένων πρεβιοτικών για σκύλους και γάτες, μπορεί να υποστηρίζει και να θρέφει αυτό το προϋπάρχον "οικοσύστημα" του εντέρου — το μικροβίωμα.

Με περισσότερο από μία δεκαετία έρευνας στην υγεία του μικροβιώματος, η Hill’s είναι ανάμεσα στους πρωτοπόρους της βιομηχανίας τροφών κατοικιδίων στο πεδίο της διατροφής μικροβιώματος.

ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

Παραδοσιακά, τα κατοικίδια με πεπτικά προβλήματα που ανταποκρίνονται σε λήψη φυτικών ινών, όπως για παράδειγμα χρόνια διάρροια ή δυσκοιλιότητα, λάμβαναν λίγο έως πολύ συγκεκριμένες συνήθεις θεραπείες — θεραπευτικές τροφές βασιζόμενες σε φυτικές ίνες, προβιοτικά για γάτες και σκύλους και σπιτικά μαγειρεμένο κοτόπουλο με ρύζι. Κάθε μία από αυτές τις λύσεις έχει τα υπέρ και τα κατά της:

Θεραπευτικές Τροφές Βασιζόμενες σε Φυτικές Ίνες

Θεραπευτικές Τροφές Βασιζόμενες σε Φυτικές Ίνες

ΘΕΤΙΚΑ:
Επηρεάζουν το ισοζύγιο νερού στο παχύ έντερο του κατοικιδίου για αντιμετώπιση συμπτωμάτων πεπτικών νοσημάτων (διάρροια στους σκύλους, δυσκοιλιότητα σε γάτες)

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ:

  • Μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος μέχρι να δράσει
  • Μπορεί να μην παρέχει όλα τα οφέλη για την πεπτική υγεία
Προβιοτικά για Σκύλους και Γάτες

Προβιοτικά για Σκύλους και Γάτες

ΘΕΤΙΚΑ:
Μπορούν να βοηθήσουν ως προς την οξεία διάρροια σε σκύλους

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ:

  • Μπορεί να αποτύχουν να αντιμετωπίσουν τη βασική αιτία
  • Δεν είναι ειδικά για τον κάθε ξενιστή (δεν συνεργάζονται με το προϋπάρχον μικροβίωμα του εντέρου του κατοικιδίου)
Σπιτικά Μαγειρεμένο Κοτόπουλο & Ρύζι

Σπιτικά Μαγειρεμένο Κοτόπουλο & Ρύζι

ΘΕΤΙΚΑ:
Ήπιο στο στομάχι

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ:

  • Ως προς τις θρεπτικές ουσίες
  • Θέματα προετοιμασίας

Μια νέα προσέγγιση στη ΓΕ φροντίδα ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ

Η έρευνα έχει δείξει από καιρό ότι το μικροβίωμα του εντέρου ενός σκύλου ή μιας γάτας μπορεί να έχει σημαντικές επιδράσεις στην πεπτική τους υγεία. Όμως η πρωτοποριακή νέα επιστήμη υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο που μπορεί να παίξει το μικροβίωμα του εντέρου ενός σκύλου ή μιας γάτας, όχι μόνο ως προς την απόκρισή τους σε πεπτικά προβλήματα, αλλά και στη γενικότερη ευημερία τους. Επομένως, η θρέψη και υποστήριξη του μικροβιώματος του εντέρου, ανοίγει τον δρόμο προς νέες ευκαιρίες για την πεπτική και την εν γένει υγεία.

Ύστερα από περισσότερο από μια δεκαετία ανάλυσης του μικροβιώματος, η Hill’s Pet Nutrition — παγκόσμια ηγέτιδα στη βασιζόμενη στη βιολογία διατροφή κατοικιδίων — έχει γίνει πρωτοπόρος στη μελέτη της υγείας του μικροβιώματος των κατοικιδίων. Η Hill’s χρησιμοποιεί για την κατανόηση του ΓΕ μικροβιώματος προηγμένη τεχνολογία, η οποία περιλαμβάνει νέες μεθόδους όπως νέας γενιάς τεχνολογίες αλληλούχισης. Με χρήση αυτών των εις βάθος γνώσεων, η Hill’s βρήκε ότι η γαστρεντερική υγεία ενός κατοικιδίου μπορεί να επηρεαστεί θετικά από τη διατροφή — χωρίς την προσθήκη νέων βακτηρίων που δεν είναι ειδικά για τον κάθε ξενιστή.

Με αυτή την τεχνολογία, η Hill’s θέτει την υγεία του μικροβιώματος στην πρώτη γραμμή της ΓΕ φροντίδας και εργάζεται για να προάγει με φυσικό τρόπο την κανονικότητα και την υγεία των κοπράνων αποκαθιστώντας ταυτόχρονα την ισορροπία στο μικροβίωμα του εντέρου που είναι μοναδικό σε κάθε κατοικίδιο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μικροβίωμα του εντέρου, δείτε μερικές από αυτές τις εκπαιδευτικές πηγές πληροφοριών.

Οι πηγές πληροφοριών σε αυτή την ενότητα προορίζονται μόνο για επαγγελματίες του κτηνιατρικού τομέα.

Καλωσορίσατε στον Κόσμο του Μικροβιώματος του Εντέρου

Συγγραφέας: Iveta Becvarova, DVM, MS, DACVN

Η έρευνα δείχνει με σαφήνεια ότι ένα υγιές μικροβίωμα εντέρου προσφέρει πολλά οφέλη στην εν γένει υγεία. Τι γνωρίζουμε σχετικά με το μικροβίωμα του εντέρου, ποια είναι τα οφέλη από αυτό και γιατί έχει τόση σημασία για τους σκύλους και τις γάτες μας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διατροφικές επιδράσεις στο ΓΕ Μικροβίωμα

Συγγραφέας: Δρ. Jennifer Radosevich, PhD

Στο βίντεο αυτό θα δείτε μια εισαγωγή στις έννοιες και την ορολογία του γαστρεντερικού μικροβιώματος και πληροφορίες για το πώς διάφορα διατροφικά συστατικά και τροφές επηρεάζουν μικροβιακά βιοσυστήματα και την υγεία του κατοικιδίου.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ

Η Τροφή είναι Αγάπη... για το ΓΕ Μικροβίωμα

Συγγραφέας: Δρ. Jen MacLeay, DVM, PhD, Διπλωματούχος ACVIM

Μάθετε περισσότερα σχετικά με πρακτικές εφαρμογές για κτηνιάτρους και για ομάδες κτηνιατρικής φροντίδας υγείας, σχετικά με το πώς οι τροφές και οι πρακτικές χορήγησης τροφής επηρεάζουν το μικροβίωμα του εντέρου σε κατοικίδια.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ:

Δείτε μια ξενάγηση στον πλούσιο κόσμο του ανθρώπινου μικροβιώματος.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ

Μάθετε τι συμβαίνει όταν τα μικρόβια μιλούν στον εγκέφαλό σας.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ

Εξερευνήστε τον κρυφό κόσμο των μικροβιακών κοινωνιών μέσα μας και στον περίγυρό μας.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ

Ανακαλύψτε πώς το ανθεκτικό άμυλο περνάει μέσα από το έντερο, θρέφει το μικροβίωμα του εντέρου και βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ

Τώρα διαθέσιμοΝέα πρωτοποριακή καινοτομία που θέτει την υγεία του μικροβιώματος στην πρώτη γραμμή της γαστρεντερικής φροντίδας

Μάθετε περισσότερα

Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για περισσότερες πληροφορίες και καθοδήγηση σχετικά με το τι είναι καλύτερο για την υγεία του μικροβιώματος του εντέρου του σκύλου ή της γάτας σας