[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Η κατάλληλη τροφή
για τον μικρόσωμο σκύλο σας

Οι διατροφικές ανάγκες του μικρόσωμου σκύλου σας
είναι μοναδικές

Στη Hill's, γνωρίζουμε πόσο αγαπάτε τον μικρόσωμο σκύλο σας. Τον αντιμετωπίζετε σαν να είναι μέλος της οικογένειας σας. Καθώς οι μικρόσωμοι σκύλοι συνήθως ζουν περισσότερο από τους μεγάλους, είναι πιο επιρρεπείς στις ελεύθερες ρίζες. Αυτές μπορούν να καταστρέψουν κύτταρα και το DNA, ειδικά στο νευρικό και ανοσοποιητικό σύστημα. Το σώμα του σκύλου σας παράγει τα δικά του αντιοξειδωτικά, αλλά προσθέτοντας περισσότερα στην τροφή του σας παρέχει και περισσότερη προστασία.

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Τα 100g Hill's Science Plan Small & Miniature έχουν όση βιταμίνη E έχουν 250g αμύγδαλα μια πλούσια πηγή της βιταμίνης αυτής.

Κι εσείς πιθανότατα θέλετε να έχετε το μικρόσωμο σας σκυλί κοντά σας όλη μέρα και να το αγκαλιάζετε. Για αυτό, μαζί με την κατάλληλη περιποίηση, χρειάζεται και τροφή ειδικά παρασκευασμένη ώστε να διατηρεί τα δόντια του καθαρά και το τρίχωμα του απαλό και λαμπερό.

Καθώς το μικρόσωμο σκυλί σας έχει υψηλό μεταβολισμό, χρειάζεται περισσότερες θερμίδες ανά κιλό βάρους. Και καθώς έχει μικρό στομάχι, είναι καλύτερα για αυτό να τρώει 2 ή περισσότερα μικρά γεύματα την ημέρα. Αλλά προσέξτε να μην τον παραταΐσετε.

Ξέρουμε ότι θέλετε για το μικρόσωμο σκυλί σας τροφή που φαίνεται, μυρίζει και είναι υπέροχη στη γεύση, με το σωστό μέγεθος μπουκιάς για το μικρό του στοματάκι. Για αυτό δημιουργήσαμε τη Hill’s™ Science Plan™ Small & Miniature, που παρέχει την προστασία και τη θρεπτική αξία που χρειάζεται το μικρόσωμο σκυλί σας!

Science Plan™ Small & Miniature
για μια υγιή και μεγάλης διάρκειας ζωή

Με το 100% όσων χρειάζεται και 0% όσων δε χρειάζεται το σκυλί σας, η νέα Science Plan™ Small & Miniature είναι η συνταγή για μια καλύτερη ζωή!

Σχεδιάσαμε ειδικά την τροφή αυτή για τις ανάγκες του μικρόσωμου σκύλου σας ώστε να απολαύσει μια υγιή και μεγάλης διάρκειας ζωή μαζί σας. Με την αγάπη σας και την προστασία μας, θα είναι σε ασφαλή χέρια.

Δυνατό ανοσοποιητικό και μια υγιής και μεγάλης διάρκειας ζωή

Η Science Plan Small & Miniature είναι ειδικά παρασκευασμένη με βιταμίνη Ε και άλλα κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά για την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών ώστε να προσφέρετε στον σκύλο σας μια υγιή και μεγάλης διάρκειας ζωή.

Εξαιρετική γεύση που θα λατρέψει ο σκύλος σας

Η τροφή για σκύλους Science Plan Small & Miniature παρασκευάζεται με κοτόπουλο και γαλοπούλα ως νούμερο 1 συστατικό για να τους προσφέρει μια νόστιμη γεύση κρέατος που θα λατρέψει το σκυλί σας.

Μικρές κροκέτες για μικρά στόματα

Η τροφή Science Plan Small & Miniature αποτελείται από πολύ μικρές, σε σχήμα δίσκου κροκέτες που είναι ειδικά σχεδιασμένες για να χωράνε στο ευαίσθητο στόμα του μικρού σας σκύλου. Και οι ειδικά σχεδιασμένες τραγανές κροκέτες μας με αντιοξειδωτικά για την στοματική υγεία του σκυλιού σας.

Science Plan™

Small & Miniature

Small & Miniature

4,5 mm

Science Plan™
Advanced Fitness™

Mini

Mini

6 mm

Science Plan™
Advanced Fitness™

Medium

Medium

10 mm

Όμορφο, απαλό και λαμπερό τρίχωμα

Ειδικό μείγμα Ωμέγα 3 λιπαρών και άλλων συστατικών για υγιές δέρμα και λαμπερό τρίχωμα

Πόσο συχνά και σε τι ποσότητα
να σιτίζετε τον μικρόσωμο σκύλο σας

Είναι σημαντικό να παρέχετε στον σκύλο σας την σωστή ποσότητα τροφής ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πράγμα δύσκολο, καθώς το διάστημα αυτό αλλάζει από σκύλο σε σκύλο. Είναι σημαντικό για την υγεία του σκύλου σας η φυσική του κατάσταση να ελέγχεται τακτικά και η ποσότητα τροφής να μεταβάλλεται ανάλογα.

Διαβάστε περισσότερα...

Για να βοηθήσετε τον ενήλικο σκύλο σας να παραμείνει υγιής, σας προτείνουμε αυτά τα απλά βήματα:

  1. Ζυγίστε τον σκύλο σας. Οι περισσότερες κτηνιατρικές κλινικές έχουν ζυγαριά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν.
  2. Για να δείτε αν ο σκύλος σας έχει το σωστό βάρος, ρωτήστε τον κτηνίατρο σας για το σύστημα αξιολόγησης της σωματικής κατάστασης (BCS).
  3. Σιτίστε τον σκύλο σας με βάση τις συστάσεις του κτηνιάτρου και τους οδηγούς διατροφής.
  4. Επαναλάβετε από το 1ο βήμα και αλλάξτε την ποσότητα τροφής αν χρειάζεται.

Σας συνιστούμε να αξιολογείτε (εσείς ή ο κτηνίατρος σας) την σωματική κατάσταση του σκύλου σας κάθε λίγους μήνες. Για ορισμένους σκύλους, ο κτηνίατρος ενδέχεται να σας προτείνει πιο συχνούς ελέγχους.

Προσφέροντας στο μικρόσωμης
φυλής κουτάβι σας το καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή

Για τα κατοικίδια και για τους ανθρώπους, ο καλύτερος τρόπος να αναπτύξουν μια ευτυχισμένη ζωή είναι με βάση την καλή υγεία. Το χτίσιμο των θεμελίων της καλής υγείας σηματοδοτεί τους πρώτους μήνες της ζωής. Τα κουτάβια των μικρόσωμων και μίνι φυλών αγωνίζονται να μεγαλώσουν. Η τροφή που τρώνε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο αν θα ξεκινήσουν καλά ή αν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στην συνέχεια της ζωής τους.

Να θυμάστε αυτές τις τέσσερις βασικές προτεραιότητες όταν επιλέγετε την τροφή του κουταβιού σας:

Τι να κάνετε με
έναν σχολαστικό
στην τροφή σκύλο

σκύλος που τρώει επιλεκτικά

Δίνετε νόστιμη και με υψηλή διατροφική αξία τροφή στον σκύλο σας και το μόνο που κάνει είναι να τη μυρίζει και να τη γλείφει; Υπάρχει ακόμα φαγητό στο μπολ του από το προηγούμενο γεύμα;

Μπορεί να νομίζετε ότι ο μικρόσωμος σκύλος σας θέλει ή χρειάζεται διαφορετικότητα. Στην πραγματικότητα, το κατοικίδιο σας θα έτρωγε με χαρά το ίδιο φαγητό κάθε ημέρα της ζωής του, αν ήταν νόστιμο και με υψηλή διατροφική αξία. Ο σκύλος σας είναι απόγονος των ευκαιριακών κυνηγών που είχαν συνηθίσει να παίρνουν αυτό που μπορούσαν όποτε μπορούσαν.

Διαβάστε περισσότερα...

Πολύ συχνά, οι επιλεκτικοί σκύλοι δεν είναι έτσι από δική τους επιλογή. Είναι αποτέλεσμα της δική μας. Σιτίζοντας τον σκύλο σας με αποφάγια ή πάρα πολλές λιχουδιές, όχι μόνο αυξάνετε τον κίνδυνο παχυσαρκίας αλλά ενθαρρύνετε και τέτοιες συμπεριφορές. Ο σκύλος σας σταματάει να τρώει ελπίζοντας να πάρει πιο εντυπωσιακή τροφή από αυτή που βρίσκεται στο μπολ του. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε στην περίπτωση αυτή είναι να σταματήσετε να χορηγείτε το σκυλί σας με αποφάγια και να περιορίσετε τις λιχουδιές.

Όταν ήταν μικρότερο το σκυλάκι σας, εάν δοκιμάσατε διαφορετικές τροφές για να βρείτε την κατάλληλη, ίσως να το έχετε εκπαιδεύσει ώστε να περιμένει κάτι καλύτερο. Εάν ανοίγετε πολλές κονσέρβες με φαγητό και προσπαθείτε να αναγκάσετε τον σκύλο να φάει σε κάθε γεύμα, τότε σας έχει εκπαιδεύσει καλά.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να διορθώσετε αυτήν τη συμπεριφορά είναι να βοηθήσετε τον σκύλο σας να καταλάβει ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές. Αφήστε την τροφή στον σκύλο σας για μισή ώρα. Αν δε την φάει, πάρτε την. Όταν είναι ώρα για το επόμενο γεύμα του, βγάλτε το φαγητό πάλι και πάρτε το μετά από μισή ώρα. Μετά από μια ή δύο ημέρες, μπορεί να αρχίσει να ψάχνει για λιχουδιές. Μείνετε σταθεροί στην στρατηγική σας! Ο σκύλος σας δεν λιμοκτονεί. Εάν πεινάει, θα φάει. Ίσως να πρέπει να υποστείτε κάποια παράπονα, αλλά η τεχνική αυτή είναι αποτελεσματική στο να αντιμετωπίζει την επιλεκτική συμπεριφορά αυτή.

Εάν αλλάζετε τροφή, κάντε το σταδιακά. Αρχίστε να αναμιγνύετε την νέα τροφή με την παλιά, σταδιακά αυξάνοντας την ποσότητα της νέας τροφής καθώς μειώνετε αυτήν της παλιάς. Έτσι θα βοηθήσετε τον σκύλο σας να συνηθίσει την νέα τροφή και να αποφύγει την απεργία πείνας. Εάν αλλάζετε από υγρή μορφή σε ξηρά, δοκιμάστε να αναμίξετε λίγο ζεστό νερό με την ξηρά τροφή. Μην αφήνετε έξω την υγρή τροφή για εκτεταμένα διαστήματα καθώς μπορεί να χαλάσει, ειδικά σε περιόδους ζέστης.

Εάν ο σκύλος σας γίνει ξαφνικά επιλεκτικός χωρίς να έχει παρουσιάσει στο παρελθόν παρόμοια συμπεριφορά, ενδέχεται να οφείλεται σε κάποια πάθηση. Να είσαστε σε επιφυλακή για εμετούς, διάρροιες, λήθαργο ή απώλεια βάρους. Και μη διστάσετε να πάτε τον σκύλο σας στον κτηνίατρο εάν πιστεύετε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

[ ↑ skip to content ↑ ]