[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Σταθερή προσήλωση στην
καλύτερη διατροφή

Πιστεύουμε ότι
η διατροφή είναι ζωτικής σημασίας

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η σωστή διατροφή των κατοικιδίων είναι ζωτικής σημασίας για να έχουν μεγάλης διάρκειας και υγιή ζωή. Η έρευνά μας, η οποία διευθύνεται από το Global Pet Nutrition Center (Παγκόσμιο Κέντρο Διατροφής Κατοικιδίων), βοηθά να αποκτήσει η Hill’s παγκόσμια ηγετική θέση στη διατροφική φροντίδα υγείας για ζώα συντροφιάς, επιτρέποντάς μας να παρέχουμε τις σωστές συνθέσεις για επακριβώς ισορροπημένη διατροφή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες καλής διαβίωσης και τις θεραπευτικές ανάγκες των κατοικίδιων σε όλο τον κόσμο.


Επιστήμη για επιτυχία

Συνεχώς αναζητούμε τρόπους για να βελτιώνουμε την αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας και είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε την πρώτη εταιρεία για τροφές κατοικιδίων που εφαρμόζει στην ανάπτυξη των τροφών για τα κατοικίδια την αρχή της Κλινικής Διατροφής Βάσει Στοιχείων.

Οι καλύτερες κλινικές αποφάσεις λαμβάνονται όταν συνυπάρχουν δεδομένα από υψηλής ποιότητας έρευνα, η κλινική εμπειρία και αξίες για τους ασθενείς. Η Κλινική Διατροφή Βάσει Στοιχείων ξεκινά με εκτεταμένη διατροφική έρευνα. Αυτές οι εις βάθος μελέτες διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα μας θα παρέχουν πραγματικά οφέλη σε κατοικίδια και ιδιοκτήτες και πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και αριστείας που αναμένουν οι πελάτες μας.

Σε συνέπεια με την Ιατρική Βάσει Στοιχείων που εφαρμόζεται στην πράξη για τους ανθρώπους, η Hill’s πραγματοποιεί τυχαιοποιημένες, τυφλές και ελεγχόμενες κλινικές μελέτες χορήγησης τροφής. Αυτές οι επιστημονικές μελέτες καταδεικνύουν τα οφέλη της ιατρικής και διατροφικής έρευνας που διενεργείται κάθε μέρα στο Global Pet Nutrition Center της Hill’s.


Κλινικές δοκιμές
για το καλό των κατοικιδίων

Ένα ουσιώδες μέρος της Κλινικής Διατροφής Βάσει Στοιχείων είναι οι κλινικές δοκιμές. Στη διάρκεια αυτών των δοκιμών, τα προϊόντα μας δοκιμάζονται από κτηνιάτρους που χρησιμοποιούν πραγματικούς ασθενείς σε τυφλές, τυχαιοποιημένες μελέτες χορήγησης τροφής. Οι κτηνίατροι χρησιμοποιούν τις κλινικές τους δεξιότητες και την εμπειρία τους για να βοηθήσουν στην αναγνώριση του μοναδικού προβλήματος υγείας του κάθε ασθενούς και τη σωστή διάγνωσή του. Κατόπιν μπορούν να αξιολογήσουν και να τεκμηριώσουν τα οφέλη από τη διατροφή κατά τη διάρκεια της μελέτης. Εκτελώντας τη δική μας έρευνα, στη Hill’s αναπτύσσουμε τροφές για γάτες και σκύλους που προάγουν την καλή διαβίωση των κατοικιδίων με τη χορήγηση ακριβώς των θρεπτικών συστατικών που χρειάζονται.


Τα σωστά θρεπτικά συστατικά
στις σωστές ποσότητες

Με καθοδήγηση από έρευνα με βάση στοιχεία, η Hill’s δημιουργεί τις συνθέσεις για τις πλήρεις τροφές της για κατοικίδια χρησιμοποιώντας ακριβή ισορροπία 50 θρεπτικών συστατικών ώστε να ανταποκρίνονται στις συγκεκριμένες ανάγκες των κατοικιδίων, βάσει του σταδίου ζωής, του τρόπου ζωής, του μεγέθους ή των συγκεκριμένων αναγκών τους. Η αποφυγή της χρήσης πολύ μικρών ή πολύ μεγάλων συγκεντρώσεων ορισμένων θρεπτικών συστατικών είναι πολύ σημαντική, επειδή ένα μεγάλο εύρος κοινών συμπτωμάτων ασθενειών μπορούν να επιδεινωθούν, ή ακόμα και να προκληθούν, από τη συνεχόμενη χορήγηση μιας δίαιτας με λανθασμένη ισορροπία θρεπτικών συστατικών. Ανατρέξτε στον πίνακα που ακολουθεί για να δείτε πώς τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά θα επηρεάσουν την υγεία του κατοικιδίου σας:

ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ* ΒΕΛΤΙΣΤΟ
ΘΡΕΠΤΙΚΟ ΕΥΡΟΣ
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ*
Κακή ανάπτυξη Πρωτεΐνες
Άπαχη μυική μάζα και ανάπτυξη
Αέρια
Θαμπό τρίχωμα Λίπος
Υγιές δέρμα και τρίχωμα
Πρόσληψη βάρους
Αδυναμία Ανόργανα συστατικά
Δυνατά οστά και δόντια
Πέτρες στην ουροδόχο κύστη
Κόπωση Βιταμίνες
Δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα
Σκελετικά προβλήματα
Προβλήματα στα κόπρανα Φυτικές ίνες
Υγιής πέψη
Προβλήματα στα κόπρανα
* Small Animal Clinical Nutrition, 4η και 5η έκδοση

Διατροφή

Η Hill's έχει την πεποίθηση ότι η σωστή διατροφή είναι ο παράγοντας-κλειδί για μια υγιή, μεγαλύτερης διάρκειας ζωή για σκύλους και γάτες.
Δείτε εδώ μια επισκόπηση των πιο απαραίτητων θρεπτικών συστατικών:

 • Νερό

  Νερό

  Το νερό είναι το πιο σημαντικό θρεπτικό συστατικό από όλα και είναι απαραίτητο για τη ζωή. Τα ζώα μπορούν να χάσουν σχεδόν όλο το λίπος και τις μισές πρωτεΐνες τους και να επιζήσουν, όμως αν χάσουν 15% του νερού τους, αυτό σημαίνει θάνατο.

  Η ποσότητα του νερού που πρέπει να καταναλώνει ένα ζώο ανά ημέρα είναι κατά προσέγγιση ισοδύναμο με την καθημερινή ενεργειακή του πρόσληψη σε χιλιάδες θερμίδων. Αυτό σημαίνει ότι ένας υγιής σκύλος ή μια υγιής γάτα κανονικά θα χρειάζεται περίπου 50 ml ανά κιλό σωματικού βάρους ανά ημέρα, π.χ. 200 ml για μια γάτα 4 κιλών.

 • Υδατάνθρακες

  Οι θρεπτικές ουσίες που μας παρέχουν ενέργεια είναι οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες και τα λίπη.

  Υδατάνθρακες

  Οι απλοί υδατάνθρακες, και τα άμυλα στα τρόφιμα χρησιμοποιούνται από το σώμα στη μορφή της γλυκόζης. Οι υδατάνθρακες παρέχουν την ενέργεια που χρειάζεται για τις καθημερινές δραστηριότητες και ζωτικές λειτουργίες του σώματος, καθώς και για:

  • Παραγωγή θερμότητας όταν μεταβολίζονται προς ενέργεια
  • Χρήση ως δομικά συστατικά για άλλες θρεπτικές ουσίες, όπως ορισμένα αμινοξέα, λακτόζη και βιταμίνη C
  • Αποθήκευση ενέργειας με τη μορφή γλυκογόνου ή λίπους
 • Πρωτεΐνες

  Οι θρεπτικές ουσίες που μας παρέχουν ενέργεια είναι οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες και τα λίπη.

  Πρωτεΐνες

  Οι πρωτεΐνες είναι τα βασικά δομικά συστατικά όλων των ιστών και των οργάνων του σώματος, και απαιτούνται για την ανάπτυξη, την αναπλήρωση και την επισκευή όλων των ιστών.

 • Λιπαρά

  Οι θρεπτικές ουσίες που μας παρέχουν ενέργεια είναι οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες και τα λίπη.

  Λιπαρά

  Το διαιτητικό λίπος απαιτείται:

  • Για την παροχή ενέργειας: το διαιτητικό λίπος παρέχει στα κατοικίδια 2,25 φορές περισσότερες θερμίδες ανά μονάδα βάρους σε σύγκριση με τις πρωτεΐνες ή τους υδατάνθρακες
  • Για την υποβοήθηση της απορρόφησης των διαλυτών σε λίπος βιταμινών A, D, E και K: οι σκύλοι και οι γάτες χρειάζονται τουλάχιστον 1-2% διαιτητικού λίπους στη διατροφή τους για την απορρόφηση βιταμινών διαλυτών στο λίπος
  • Για την παροχή απαραίτητων λιπαρών οξέων: Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα

  Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα χρειάζονται:

  • Ως συστατικά των μεμβρανών των κυττάρων, για τη διατήρηση των ρευστών μεμβρανών που επιτρέπουν τη διέλευση μορίων
  • Για τη σύνθεση διάφορων ενεργών συστατικών στο σώμα όπως οι προσταγλανδίνες
  • Για τον έλεγχο της απώλειας νερού μέσω του δέρματος
 • Ανόργανα συστατικά

  Ανόργανα συστατικά

  Περισσότερα από 18 ανόργανα στοιχεία πιστεύεται ότι είναι απαραίτητα για τα θηλαστικά. Εξ ορισμού, τα μακρο-ανόργανα στοιχεία (μικρομέταλλα) χρειάζονται σε μεγαλύτερες ποσότητες στη δίαιτα του ζώου και τα μικρο-ανόργανα στοιχεία, που καλούνται και ιχνοστοιχεία, χρειάζονται σε πολύ μικρότερες ποσότητες.

  Υπάρχουν 7 μακρο-ανόργανα στοιχεία:

  • Νάτριο
  • Φώσφορος
  • Ασβέστιο
  • Χλώριο
  • Μαγνήσιο
  • Κάλιο
  • Θείο

  Υπάρχουν τουλάχιστον 11 μικρο-ανόργανα στοιχεία,
  και τα κύρια είναι ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, ο χαλκός και το σελήνιο.

  • Σίδηρος
  • Ψευδάργυρος
  • Χαλκός
  • Σελήνιο
  • Ιώδιο
  • Χρώμιο
  • Φθόριο
  • Κοβάλτιο
  • Μολυβδαίνιο
  • Βόριο
  • Μαγγάνιο

  Τα ανόργανα στοιχεία χρειάζονται για να συντηρείται:

  Η σκελετική δομή Ασβέστιο, Φώσφορος, Μαγνήσιο
  Ισορροπία υγρών, οξέων-βάσεων Κάλιο, Νάτριο, Χλώριο
  Κυτταρική λειτουργία Όλα
  Νευρική αγωγιμότητα Κάλιο, Μαγνήσιο
  Μυική συστολή Ασβέστιο, Μαγνήσιο, Κάλιο
 • Αντιοξειδωτικά

  Αντιοξειδωτικά

  Τα κύτταρα βρίσκονται συνεχώς υπό επίθεση από ουσίες που καλούνται "ελεύθερες ρίζες", και αποτελούν παραπροϊόν του μεταβολισμού του σώματος ή προέρχονται από εξωτερικές πηγές όπως η ρύπανση. Αποτελούν ιδιαίτερο κίνδυνο για το νευρικό και το ανοσοποιητικό σύστημα επειδή μπορούν να καταστρέψουν κύτταρα ή να προκαλέσουν βλάβες στο περιεχόμενο DNA. Μπορεί ακόμα και να συνεισφέρουν στην εξέλιξη πολλών ασθενειών και στην εκδήλωση πρόωρης γήρανσης.

  Τα κύτταρα βρίσκονται συνεχώς υπό επίθεση από ουσίες που καλούνται "ελεύθερες ρίζες", και αποτελούν παραπροϊόν του μεταβολισμού του σώματος ή προέρχονται από εξωτερικές πηγές όπως η ρύπανση. Αποτελούν ιδιαίτερο κίνδυνο για το νευρικό και το ανοσοποιητικό σύστημα επειδή μπορούν να καταστρέψουν κύτταρα ή να προκαλέσουν βλάβες στο περιεχόμενο DNA. Μπορεί ακόμα και να συνεισφέρουν στην εξέλιξη πολλών ασθενειών και στην εκδήλωση πρόωρης γήρανσης.

 • Βιταμίνες

  Βιταμίνες

  Οι βιταμίνες μπορούν να διαιρεθούν σε δύο κύριες ομάδες ανάλογα με το αν είναι λιποδιαλυτές ή υδατοδιαλυτές. Επιπλέον, υπάρχει μια ομάδα ουσιών που είναι παρόμοιες με βιταμίνες χωρίς να ανήκουν ακριβώς σε καμία από τις δύο κατηγορίες.

  Λιποδιαλυτές βιταμίνες

  Βιταμίνη A, Βιταμίνη D, Βιταμίνη E, Βιταμίνη K

  Υδατοδιαλυτές βιταμίνες

  Σύμπλεγμα βιταμινών B, Θειαμίνη (B1), Ριβοφλαβίνη (B2), Πυριδοξίνη (B6), Κοβαλαμίνη (B12), Νιασίνη , Παντοθενικό οξύ, Βιοτίνη, Χολίνη, Βιταμίνη C

  Ουσίες που μοιάζουν με βιταμίνες

  L-καρνιτίνη, Καροτινοειδή, Φλαβονοειδή

[ ↑ skip to content ↑ ]