[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Εκπαίδευση και Συμπεριφορά Κουταβιού

Βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τα βασικά θέματα του κουταβιού σας

Εκπαίδευση τουαλέτας κουταβιού για αποφυγή ατυχημάτων στο σπίτι

Η εκπαίδευση τουαλέτας του κουταβιού σας είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνετε για να βοηθήσετε το μικρό σας σκύλο να γνωρίσει το νέο του σπίτι - και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε.

Μάθετε Περισσότερα

Αρχικά Στάδια Εκπαίδευσης

Ο καθένας θέλει ένα κουτάβι που να συμπεριφέρεται καλά, να είναι χαρούμενο και κοινωνικό, αλλά θα πάρετε από αυτό μόνο ότι του δίνετε. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσετε την εκπαίδευσή του νωρίς. Στην πραγματικότητα, η εκπαίδευσή του πιθανότατα θα έχει ξεκινήσει πριν τον πάρετε εσείς· το κουτάβι σας μπορεί ήδη να έχει λάβει μια βασική εκπαίδευση υπακοής και τουαλέτας.

Μάθετε Περισσότερα

Μερικοί βασικοί κανόνες

Καθώς το κουτάβι σας μεγαλώνει, τόσο θα θέλει να επιβεβαιώνει τον εαυτό του. Τα κουτάβια συχνά επιλέγουν την ώρα των γευμάτων ως πεδίο μάχης. Αλλά το να ενδώσετε αποτελεί λάθος.

Μάθετε Περισσότερα

Παρουσίαση του κολάρου και του λουριού

Αν και θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες μέχρι να μπορείτε να βγάλετε βόλτα το κουτάβι σας με λουρί (πριν τον εμβολιασμό θα πρέπει να το κρατάτε στα χέρια για να αποφύγετε ενδεχόμενες μολύνσεις), μπορείτε να τον εξοικειώσετε με το κολάρο, όταν έχουν περάσει μερικές μέρες και έχει συνηθίσει το καινούργιο του σπίτι. Τι τύπο κολάρου; Το πρώτο κολάρο του κουταβιού σας θα πρέπει να είναι ένα με πόρπη και σίγουρα όχι κάποια αλυσίδα ή κολάρο που σφίγγει το λαιμό του. Όταν το τοποθετήσετε, θα πρέπει να χωράνε άνετα δυο δάχτυλα μεταξύ του κολάρου και του λαιμού του κουταβιού. Πότε να το φορέσετε Επιλέξτε μια στιγμή που πρόκειται να συμβεί κάτι ευχάριστο στο κουτάβι σας, όπως είναι η ώρα της βόλτας, του φαγητού ή του παιχνιδιού.

Μάθετε Περισσότερα

Εκπαίδευση συμπεριφοράς για το κουτάβι σας

Το νέο σας κουτάβι δεν καταφτάνει με καλή συμπεριφορά. Ο εκτροφέας του μπορεί να του έχει δώσει κάποια αρχική εκπαίδευση τουαλέτας, αλλά ο τρόπος που συμπεριφέρεται ως το κατοικίδιό σας εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.

Μάθετε Περισσότερα

Ο αρχηγός της αγέλης – το κουτάβι ή εσείς;

Τα σκυλιά είναι ζώα αγέλης και έχουν συνηθίσει να έχουν αρχηγό. Σε αυτή την περίπτωση, ο αρχηγός είστε εσείς. Ο καθορισμός κανόνων αρκετά νωρίς θα βοηθήσει το κουτάβι σας να αισθανθεί ασφάλεια και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη ισχυρού δεσμού μεταξύ σας.

Μάθετε Περισσότερα

Μαθαίνοντας μέσα από το παιχνίδι

Το παιχνίδι με το κουταβάκι σας είναι διασκεδαστικό και ψυχαγωγικό. Βρίσκεται επίσης στον πυρήνα της πρώιμης εκπαίδευσης του. Το παιχνίδι θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε μια δυνατή, ανθεκτική σχέση σε μικρό χρονικό διάστημα.

Μάθετε Περισσότερα

Αντιμετωπίζοντας την επιθετική συμπεριφορά

Πολλοί πιστεύουν ότι οι σκύλοι δαγκώνουν απλά «επειδή αυτό είναι που ξέρουν να κάνουν». Αλλά οι σκύλοι δε γίνονται επιθετικοί χωρίς λόγο και οι περισσότεροι σκύλοι γίνονται επιθετικοί επειδή βρίσκονται σε μια δύσκολη κατάσταση.

Μάθετε Περισσότερα

Η ψυχολογία του κουταβιού

Ίσως το σημαντικότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για το κουτάβι σας είναι να μάθετε κάποια πράγματα για την ψυχολογία του. Η κατανόηση της ψυχολογίας του σκύλου θα σας βοηθήσει να ζήσετε χαρούμενα και αρμονικά με τον σκύλο σας. Δεν έχουμε την απαίτηση να γίνεται ειδικός στην ψυχολογία των σκύλων, αλλά ούτε και χρειάζεται.

Μάθετε Περισσότερα

Γιατί γαβγίζει το κουτάβι σας;

Το γάβγισμα είναι μια απολύτως φυσιολογική πλευρά της συμπεριφοράς ενός σκύλου και πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ότι το κουτάβι σας θα γίνει ένας σκύλος που γαβγίζει. Είναι ουτοπικό, αν όχι άδικο, να πιστεύετε ότι μπορείτε να εκπαιδεύσετε το σκύλο σας να σταματήσει να γαβγίζει, αλλά σίγουρα εσείς, η οικογένειά σας και οι γείτονες θα είναι πολύ πιο ευτυχισμένοι εάν μπορεί να το ελέγξετε.

Μάθετε Περισσότερα

Βασικές εντολές μέσω της εκπαίδευσης κλίκερ

Το κουτάβι σας θα λατρεύει να σας ευχαριστεί· θα απολαμβάνει την έγκρισή σας και θα κάνει τα πάντα για να την αποκτήσει! Αλλά θα περιμένει από εσάς να έχετε τον έλεγχο, οπότε η διαδικασία εκμάθησης κανόνων συμπεριφοράς θα είναι ιδιαιτέρως διασκεδαστική. Και αφού μάθει μερικές βασικές εντολές, η επικοινωνία με του κουτάβι σας θα είναι πολύ πιο εύκολη και θα σας βοηθήσει να κτίσετε τη σχέση μαζί του. Για παράδειγμα, θα μπορείτε να διασφαλίσετε ότι πάντα θα έρχεται όταν τον φωνάζετε, θα περπατάει όταν του λέτε πάμε και θα συμπεριφέρεται καλά όταν τριγυρνάει.

Μάθετε Περισσότερα

Διαχείριση του κουταβιού σας όταν έχει περίοδο

Εάν δεν έχετε στειρώσει το κουτάβι σας, θα έχει περίοδο για πρώτη φορά σε ηλικία 5-8 μηνών. Αν δε θέλετε να το ζευγαρώσετε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αφήσετε να έρθει περίοδος στο κουτάβι σας και πολλοί ιδιοκτήτες αποφασίζουν να στειρώσουν το κουτάβι τους πριν από την πρώτη περίοδο.

Μάθετε Περισσότερα

Διαχείριση του κουταβιού σας όταν είναι με θηλυκό κουτάβι που έχει περίοδο

Σε ηλικία περίπου έξι μηνών το κουτάβι σας θα μεταμορφωθεί σε έναν έφηβο σκύλο. Αυτό μπορεί να επιφέρει αλλαγές στο σχήμα του σώματός του καθώς επιβραδύνεται ο ρυθμός ανάπτυξης και το σώμα αρχίζει να ‘γεμίζει’. Τα ψηλόλιγνα σκυλιά που έχουν μακριά πόδια θα αποκτήσουν πιο όμορφες αναλογίες μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Μάθετε Περισσότερα

Τα κουτάβια μπορεί να αποτελέσουν πρόκληση

Εάν νομίζετε ότι το σύνδρομο ‘του ανήσυχου έφηβου’ αφορά μόνο στους ανθρώπους, ξανασκεφτείτε το! Τα κουτάβια φθάνουν στην εφηβεία σε ηλικία περίπου έξι μηνών και συχνά γίνονται πεισματάρικα καθώς δοκιμάζουν τα όρια σας και διεκδικούν την ανεξαρτησία τους. Είναι πιθανό το κουτάβι να αμφισβητήσει τον ηγετικό σας ρόλο και μπορεί να παρατηρήσετε μια απότομη μείωση στην επιθυμία του να σας ικανοποιεί! Όλη αυτή η συμπεριφορά επιτείνεται από μια έκρηξη ορμονών που προκαλείται από την αυξανόμενη σεξουαλική ωριμότητα. Εάν δεν έχετε στειρώσει ήδη το κουτάβι σας, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνετε.

Μάθετε Περισσότερα

Βοηθώντας το κουτάβι σας να κοινωνικοποιηθεί

Κοινωνικοποίηση. Φαίνεται και ακούγεται ως μια μεγάλη, βαρύγδουπη λέξη.

Μάθετε Περισσότερα

[ ↑ skip to content ↑ ]