[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Συχνές Ερωτήσεις

Εδώ παρουσιάζονται ορισμένες συχνές ερωτήσεις σχετικά με στομαχική διαταραχή, διάρροια, παγκρεατίτιδα κι άλλες πεπτικές διαταραχές σκύλων, οι οποίες έχουν απαντηθεί από τους ειδικούς κτηνιάτρους μας. Να συζητήσετε την πάθηση του σκύλου σας με τον κτηνίατρό σας.

Τι πυροδοτεί την αναστάτωση του στομάχου του κατοικιδίου μου;

Τις περισσότερες φορές οι αναταραχές του στομάχου προκαλούνται από την υπερφαγία των κατοικίδιων, το λάθος είδος τροφής (όπως τα αλλοιωμένα τρόφιμα), την κατάποση κάποιας ουσίας στην οποία αντιδρούν ή όταν τρώνε πολύ γρήγορα. Με λίγη βοήθεια, τα περισσότερα κατοικίδια ξεπερνούν αυτά τα είδη διαταραχών σχετικά γρήγορα. Κάποια κατοικίδια όμως έχουν μακροχρόνιες διαταραχές οι οποίες δεν φαίνεται ποτέ να ξεπερνιούνται πλήρως ή εξάπτονται κατά περιόδους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να συμβουλεύεστε τον κτηνίατρό σας.

Διαβάστε περισσότερα

Τι πρέπει να κάνω αν το κατοικίδιο μου υποφέρει από εμετό ή διάρροια;

Αν το κατοικίδιό σας υποφέρει από εμετό ή διάρροια, απομακρύνετε προσωρινά την πρόσβαση στην τροφή και να δίνετε μόνο μικρές γουλιές νερό μέχρι να σταματήσει ο εμετός. Αν το κατοικίδιο δε φαίνεται να νιώθει καλά, συνεχίζει να κάνει εμετό ή έχει αίμα στον εμετό ή διάρροια, επικοινωνήστε άμεσα με τον κτηνίατρό σας. Αν ο εμετός και η διάροοια σταματήσουν μετά από 24 ώρες, ρωτήστε τον κτηνίατρό σας αν μπορείτε να του προσφέρετε μικρές ποσότητες εξαιρετικά εύπεπτης σκυλοτροφής, όπως την Hill’s™ Prescription Diet™ i/d™ η οποία είναι διαθέσιμη σε κτηνιατρεία.

Διαβάστε περισσότερα

Το κατοικίδιό μου φαίνεται πολύ άρρωστο και δεν τρώει τίποτα. Τι πρέπει να κάνω;

Αν το κατοικίδιό σας αρνείται συνεχώς να φάει και φαίνεται αδύναμο ή ξαπλώνει μπρούμυτα, μπορεί να αποτελεί σημάδι μιας πιο σοβαρής γαστρεντερικής διαταραχής, οπότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας αμέσως.

Διαβάστε περισσότερα

Ο σκύλος μου λατρεύει να τρώει σνακς πότε-πότε. Θα μπορούσαν να αποτελούν την αιτία των συχνών «επειγόντων περιστατικών στο χαλί»;

Γνωρίζουμε ότι είναι δελεαστικό να προσφέρετε λιχουδιές στο κατοικίδιό σας πότε-πότε, αλλά συνήθως το φαγητό των «ανθρώπων» ή τα αποφάγια είναι υψηλά σε λίπος και είναι καυτερά, γεγονός το οποίο μπορεί να διαταράξει την πέψη του κατοικιδίου σας και να προκαλέσει την ανεπιθύμητη αναστάτωση πάνω στο χαλί σας. Είναι καλύτερα να αποφεύγετε να δίνετε ακατάλληλα σνακ στο σκύλο σας και/ή να χρησιμοποιείτε ειδικά σνακς με μέτρο. Μπορείτε πάντα να επιβραβεύετε το σκύλο σας με τη συνηθισμένη τροφή σε κομμάτια – θα εκτιμήσει τη χαρά του ταΐσματος με το χέρι!

Διαβάστε περισσότερα

Ο κτηνίατρός μου σύστησε ειδική σκυλοτροφή για πεπτικές διαταραχές, την Prescription Diet i/d. Γιατί η i/d είναι διαφορετική από τη συνηθισμένη τροφή του σκύλου μου;

Η Hill’s™ Prescription Diet™ i/d™ είναι μια κλινικά αποδεδειγμένη τροφή που συστήνεται από τους κτηνιάτρους, η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη να βοηθά στην ανάρρωση της πεπτικής οδού του κατοικιδίου σας. Επίσης:
  • Εξαιρετικά εύπεπτη οπότε βοηθά στην απορρόφηση θρεπτικών συστατικών στην διαταραγμένη πεπτική οδό του κατοικιδίου σας
  • Σχεδιασμένη με υψηλά επίπεδα ηλεκτρολυτών βοηθώντας στις απώλειες που σχετίζονται με τον εμετό και τη διάρροια
  • Υπέροχη γεύση έτσι ώστε ο σκύλος σας να μπορεί να απολαμβάνει την i/d ενώ η πεπτική του οδός αναρρώνει

Διαβάστε περισσότερα

Ο σκύλος μου χρειάζεται την Hill’s Prescription Diet i/d Low Fat;

Όταν το κατοικίδιό σας έχει διαταραγμένη πεπτική οδό, έχει δυσκολίες στην πέψη του λίπους. Σε αυτήν την περίπτωση, ο κτηνίατρός σας μπορεί να συστήσει την Hill’s™ Prescription Diet™ i/d™ Low Fat Gastrointestinal Health – ειδική τροφή σχεδιασμένη με χαμηλά επίπεδα λιπών που βοηθά την κατεσταλμένη πεπτική οδό και υποστηρίζει την ανάρρωσή της.

Διαβάστε περισσότερα

Πόση ποσότητα i/d πρέπει να προσφέρω στο σκύλο μου κάθε μέρα αν αυτός αναρρώνει από παγκρεατίτιδα ή άλλη γαστρεντερική διαταραχή;

Θα βρείτε έναν εύχρηστο πίνακα στη συσκευασία της Prescription Diet™ της Hill's™ που σας δείχνει τα προτεινόμενα κατά μέσο όρο μεγέθη των μερίδων βάσει του βάρους του κατοικιδίου σας. Ο κτηνίατρός σας ή η βοηθός προσαρμόζουν το μέγεθος της μερίδας ανάλογα με το πραγματικό βάρος του σκύλου σαςκαι το επίπεδο σωματικής κατάστασής του.

Διαβάστε περισσότερα

Χρειάζεται να εξακολουθώ να ταΐζω το σκύλο μου με τη συνηθισμένη του τροφή εκτός από την i/d;

Όχι, η Hill’s™ Prescription Diet™ i/d™ είναι πλήρης τροφή υψηλής ποιότητας, η οποία συστήνεται από τον κτηνίατρό σας για την αντιμετώπιση των πεπτικών διαταραχών του κατοικιδίου σας. Βγαίνει σε τραγανιστά ξηρά κομμάτια με υπέροχη γεύση και έναν ελκυστικό κονσερβοποιημένο τύπο έτσι ώστε να μπορέσετε να επιλέξετε εσείς την κατάλληλη μορφή για το σκύλο σας.

Διαβάστε περισσότερα

Πως θα αλλάξω την τωρινή τροφή του σκύλου μου με την i/d;

Θα πρέπει να εισάγετε την i/d™ σε μια περίοδο 7-ημερών, αλλά σταδιακά να αυξάνετε την ποσότητα i/d και να μειώνετε την τρέχουσα τροφή του ζώου σας μέχρις ότου να προσφέρετε μόνο την τροφή i/d. Ωστόσο, ο κτηνίατρός σας θα συστήσει ένα σχέδιο μετάβασης ειδικό για τις ανάγκες του κατοικιδίου σας, ιδιαίτερα αν το κατοικίδιό σας έχει οξεία πεπτική διαταραχή.

Διαβάστε περισσότερα

Ο κτηνίατρός μου έχει συνταγογραφήσει φάρμακα για το σκύλο μου. Είναι ασφαλές να του προσφέρω και την τροφή i/d;

Η σίτιση του σκύλου σας με i/d™ είναι εντελώς ασφαλής σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή ή από μόνη της. Πάντα να συζητάτε με τον κτηνίατρό σας πριν αλλάξετε τη φαρμακευτική αγωγή ή την τροφή του σκύλου σας.

Διαβάστε περισσότερα

[ ↑ skip to content ↑ ]