[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Εκπαίδευση και συμπεριφορά γατούλας

Συμβουλές σχετικά με την ανατροφή των γατιών σας:

Εκπαίδευση το γατάκι σας για την τουαλέτα

Οι γάτες είναι από τη φύση τους πολύ καθαρές και πιθανώς, το γατάκι σας να έχει ήδη μάθει πως να χρησιμοποιεί ένα αμμοδοχείο από τη μητέρα του. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αγοράσετε ένα πλαστικό αμμοδοχείο, αρκετά μεγάλο για το γατάκι σας, προκειμένου να κινείται τριγύρω και να γεμίστε το με αρκετή άμμο ώστε να καλύψει το κάτω μέρος του δοχείου (αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο που χρησιμοποιούσε στο σπίτι του εκτροφέα, το γατάκι σας θα εκτιμήσει την οικεία μυρωδιά και υφή).

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Συνάντηση των συγκατοίκων

Αν είχατε ήδη μια γάτα στο σπίτι, πιθανώς να γίνει εδαφική όταν φθάσει το νέο γατάκι. Είναι φυσικό να θέλετε το νέο γατάκι να γίνει αποδεκτό από τη γάτα σας. Είναι επίσης φυσικό να χρειαστεί κάποια πειθώ για να αποδεχθεί αυτό που θεωρεί αντίπαλο.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Βοηθώντας το γατάκι σας να γίνει μια κοινωνική γάτα

Θα θελήσετε το γατάκι σας να εξελιχθεί σε μια γάτα που τα πάει καλά με τους ανθρώπους και γίνεται φίλος και σύντροφος. Για να το επιτύχετε αυτό, πρέπει να θυμάστε ότι οι γάτες έχουν πολύ μικρή φάση κοινωνικοποίησης. Οπότε, οι πρώτες 4 έως 16 εβδομάδες της ζωής της είναι κρίσιμες για την συμπεριφορική και κοινωνική ανάπτυξη.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Ψυχολογία των γατιών

Αξίζει να δοκιμάσετε να κατανοήσετε τον τρόπο σκέψης του γατιού σας, και για ποιο λόγο συμπεριφέρεται έτσι. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κτίσετε έναν ακόμα πιο στενό δεσμό με αυτό. Επίσης, θα σας βοηθήσει να το εκπαιδεύσετε να αποφύγει την καταστρεπτική συμπεριφορά, οπότε θα γίνει η γάτα που αγαπάτε να μοιράζεστε το σπίτι μαζί της.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Παίζοντας με τα παιδιά

Όταν είναι για παιχνίδι, το γατάκι σας είναι πρώτο! Και θα μετατρέψει τα πάντα σε παιχνίδι. Ένα κομμάτι χαρτί, ένα καπάκι από στυλό, ή οποιοδήποτε μικρό αντικείμενο που εκτείνεται από ένα κομμάτι κλωστής.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Είναι οι γάτες εκπαιδεύσιμες;

Για να εκπαιδεύσετε το νέο σας γατάκι, πρέπει να καταλάβετε πως σκέφτεται και συμπεριφέρεται. Οι γάτες δεν είναι όπως οι σκύλοι. Οι σκύλοι είναι ζώα αγέλης που επιθυμούν να ικανοποιούν τον «αρχηγό» τους (εσάς).

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Κατανοώντας το γατάκι σας

Οι γάτες είναι καλές στο να σας δείχνουν αυτό που θέλουν, είτε φωνητικά είτε με το σώμα τους. Δε θα περάσει αρκετός καιρός προτού καταλάβετε τι προσπαθεί να σας πει η γάτα σας. Νιαουρίσματα Θα ακούτε λιγότερα μικρά «νιάου» από το γατάκι σας καθώς αυτό μεγαλώνει, αλλά αντίθετα θα μάθετε να καταλάβετε τα πιο μεγάλα, διακριτά «νιαουρίσματα».

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Γιατί το γατάκι σας γρατζουνάει

Καθώς το γατάκι σας μεγαλώνει, μεγαλώνουν και τα νύχια του! Και για να διατηρούνται σε καλή κατάσταση, θα γρατζουνίσει. Το γρατζούνισμα είναι ένας φυσικός τρόπος μαρκαρίσματος της περιοχής κι ένας υπέροχος τρόπος τεντώματος.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Πως σκέφτεται το γατάκι σας για ένα ωραίο διάλειμμα;

Όλοι αγαπούν τις διακοπές. Ή μήπως όχι; Σε πολλές γάτες δεν αρέσει να ταξιδεύουν, αλλά αν το συνηθίσουν από μικρή ηλικία, δεν θα είναι πρόβλημα.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Ταξιδεύοντας με το γατάκι σας

Αν θέλετε να πάρετε το γατάκι σας μαζί σας ή χρειάζεται να το πάρετε από το σπίτι για οποιοδήποτε λόγο, θα χρειαστεί να το μεταφέρετε με μια ασφαλή τσάντα μεταφοράς. Στις περισσότερες γάτες δεν αρέσουν οι τσάντες μεταφοράς και τρέχουν μακριά μόλις την δουν να βγαίνει από το ντουλάπι! Για να μη δημιουργηθεί αυτός ο φόβος στο γατάκι σας, είναι καλή ιδέα να αφήσετε την τσάντα μεταφοράς σε ένα προσβάσιμο σημείο με το πορτάκι ανοιχτό.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Οι γάτες μπορούν να δουν στο σκοτάδι;

Τώρα που έχετε ένα γατάκι, όλα τα πράγματα που έχετε ακούσει για τις γάτες με την πάροδο των χρόνων ξαφνικά φαίνονται πιο σχετικά. Αλλά είναι δύσκολο να κατανοήσετε τους μύθους και τα παραμύθια με τα οποία μεγαλώσατε. Αυτή η λίστα θα σας βοηθήσει να διαχωρίσετε την πραγματικότητα από τη φαντασία.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Τρέλα για catnip

Το catnip είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό για τις γάτες και τους λάτρεις της γάτας. Υπάρχουν 250 διαφορετικά είδη Nepeta cataria και διαφορετικά αναφέρεται ως catnip ή catmint.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Κρατώντας το γατάκι σας κοντά στο σπίτι

Γάτες με πρόσβαση στον έξω χώρο απολαμβάνουν πολλές διασκεδαστικές εμπειρίες αλλά επίσης αντιμετωπίζουν κινδύνους: κυκλοφοριακή κίνηση, σκύλοι, άλλες γάτες, η απόκτηση ψύλλων ή κολλητικές βρώμικες ασθένειες…η λίστα είναι ατελείωτη. Είναι κατανοητό ότι το να επιτρέψετε στη γάτα σας να βγει στον έξω κόσμο θέλει γερά νεύρα. Ευτυχώς, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μείνει η γάτα σας ασφαλής. Τα γατάκια δεν πρέπει να αφήνονται έξω να ανακατευτούν με άλλες γάτες μέχρι να εμβολιαστούν.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Μήπως το γατάκι σας γίνεται ιδιότροπο στο φαγητό;

Η αλλαγή είναι ένα αναπόφευκτο συμβάν στη ζωή, ακόμα και για τις γάτες. Πάρτε τα πρώτα γενέθλια για παράδειγμα. Αυτό είναι ένα πραγματικό ορόσημο για μια γάτα, που σημαδεύει τη μετάβαση από γατάκι στην ενηλικίωση .

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Πιάνοντας Ποντίκια

Οι γάτες λατρεύουν να πιάνουν ποντίκια. Και ως φυσικοί κυνηγοί είναι πολύ καλές σε αυτό.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Εποχιακή Συμβουλή

Η αλλαγή των εποχών φέρνει νέες περιπέτειες στο γατάκι σας, αλλά επίσης ορισμένους κινδύνους. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα, και θα μπορέσει να απολαύσει τις καλύτερες στιγμές του ημερολογίου σας όπως εσείς.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

[ ↑ skip to content ↑ ]