[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Πρακτικές συμβουλές

Πρακτικές συμβουλές για τα κοινά προβλήματα γατών

Φτιάξτε μόνοι σας παιχνίδια που θα λατρέψουν οι γάτες σας

Όλοι ξέρουμε ότι οι γάτες λατρεύουν το παιχνίδι, αλλά και ότι είναι πολύ επιλεκτικές σε σχέση με τη ψυχαγωγία τους. Επειδή οι γάτες βαριούνται πολύ εύκολα πρέπει να τους εναλλάσσετε συχνά το χρόνο παιχνιδιού, προκειμένου να διατηρούν μόνιμα το ενδιαφέρον τους. Επιθυμείτε να διατηρήσετε το ενδιαφέρον της χνουδωτής φίλης σας; Δοκιμάστε αυτές τις τρεις ιδιοκατασκευές παιχνιδιών για γάτες:

Μάθετε Περισσότερα

4 τρόποι για να είστε καλύτερος "γονιός" για το κατοικίδιό σας

Αναζητάτε μια γάτα για παρέα; Επισκεφθείτε ένα κέντρο φιλοξενίας αδέσποτων! Υπάρχουν τόσες γάτες και γατάκια που αξίζουν την αγάπη σας και περιμένουν τα νέα παντοτινά τους σπίτια, που θα ήταν κρίμα να πάρετε γατάκι από οπουδήποτε αλλού. Αν η καρδιά σας ζητά μια ψιψίνα συγκεκριμένης φυλής, επικοινωνήσετε με έναν τοπικό οργανισμό προστασίας ζώων διαφόρων φυλών.

Μάθετε Περισσότερα

Δώστε το δώρο της αγάπης στη γάτα σας αυτή τη γιορτινή περίοδο!

Οι γιορτές είναι η τέλεια περίοδος για να προσφέρετε στην αγαπημένη σας γάτα λίγη παραπάνω αγάπη - δείτε τις συμβουλές μας για να κάνετε τις γιορτές πιο χαρούμενες για τη γάτα σας!

Μάθετε Περισσότερα

Πέντε οδηγίες για να σταματήσετε το γρατζούνισμα των επίπλων από τη γάτα

Υπάρχουν πολλές οδηγίες σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του γρατζουνίσματος μιας γάτας, οπότε για να σας βοηθήσουμε, έχουμε επιλέξει τις πέντε καλύτερες. Αν έχετε περισσότερες οδηγίες, είστε ελεύθεροι να τις μοιραστείτε μαζί μας στη σελίδα μας στο Facebook!

Μάθετε Περισσότερα

Αρρώστια και Διάρροια: Είναι επείγουσα κατάσταση;

Το πρώτο βήμα, αν το κατοικίδιό σας έχει αρρωστήσει ή έχει διάρροια, είναι να σταματήσετε τη σίτισή του και να δίνετε μόνο ορισμένες γουλιές νερού πότε-πότε...

Μάθετε Περισσότερα

Τι να κάνετε όταν το κατοικίδιό σας έχει πεπτική διαταραχή

Μια πεπτική διαταραχή, ή μια μακροχρόνια διαταραχή του εντέρου μπορεί να αφήσει το πεπτικό σύστημα του κατοικίδιου σε ευάλωτη κατάσταση, οπότε θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα κατά την επιλογή της κατάλληλης τροφής.

Μάθετε Περισσότερα

«Χαμογελάστε!» Πως να πάρετε την τέλεια φωτογραφία της γάτας σας

Κάθε γάτα είναι μοναδική και στα μάτια του κάθε "γονιού κατοικίδιου" είναι το πιο όμορφο ζώο που έχει ποτέ περπατήσει στη γη. Κι έτσι θα έπρεπε να είναι. Αλλά πως αποτυπώνετε αυτό το συναίσθημα, την προσωπικότητα, αυτό το "κάτι ξεχωριστό" που έχει η γάτα σας σε μια φωτογραφία που θα έχετε πάντα σαν θησαυρό; Λοιπόν, τα καλά νέα είναι ότι ο ερχομός φθηνών ψηφιακών μηχανών το έχει κάνει ευκολότερο από ποτέ...Οι τεχνικές απαθανάτισης μιας εκπληκτικής εικόνας της γάτας σας είναι σχεδόν οι ίδιες που χρησιμοποιείτε για να βγάλετε φωτογραφίες οποιουδήποτε άλλου είδους άγριας ζωής – τεράστια υπομονή, ευελιξία όσον αφορά το φωτισμό και την έκθεση, γνώση των αισθημάτων του ζώου, και πολλές πολλές φωτογραφίες! Με μια ψηφιακή κάμερα δεν έχει σημασία πόσες φωτογραφίες θα τραβήξετε, οπότε μπορείτε να τραβήξετε όσες επιθυμείτε – όσο περισσότερες, τόσο καλύτερη είναι η πιθανότητα απαθανάτισης της τέλειας φωτογραφίας.

Μάθετε Περισσότερα

Άτομα με αλλεργίες και γάτες

Μπορεί να επιθυμείτε μια γάτα αλλά ανησυχείτε για τις αλλεργίες που μπορεί να εμφανίσετε εσείς ή κάποιος από την οικογένειά σας. Ενδεχομένως έχετε ήδη μια γάτα κι έχετε ανακαλύψει ότι η αλλεργία σας αποτελεί πρόβλημα. Τα καλά νέα είναι ότι άτομα με αλλεργίες και γάτες μπορούν να ζήσουν μαζί! Οι αλλεργίες στις γάτες προκαλούνται από μια αντίδραση σε ορισμένες πρωτεΐνες που απαντώνται σε έλαια που εκκρίνονται από το δέρμα της και στο σάλιο της.

Μάθετε Περισσότερα

Ταξιδεύοντας με τη γάτα σας

Οι περισσότερες γάτες δεν είναι τόσο καλοί ταξιδιώτες – συνήθως δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς με την περιοχή τους και νιώθουν ευάλωτες όταν βρίσκονται εκτός. Η ανταμοιβή του να μείνουν με την οικογένεια ή το δυναμικό εξερεύνησης ή βάδισης σε κάποιο νέο μέρος στο τέλος του ταξιδιού, δεν ενθουσιάζει τη μέση γάτα με τον ίδιο τρόπο που ενθουσιάζει τους σκυλίσιους συγγενείς της.

Μάθετε Περισσότερα

Υιοθετώντας μια Ενήλικη Γάτα

Με μια ενήλικη γάτα θα έχετε μια ιδέα της ιδιοσυγκρασίας της γάτας αμέσως. Ένα γατάκι που μπορεί να συμπεριφέρεται με έναν τρόπο όσο είναι νέο, όταν μεγαλώσει μπορεί να αλλάξει σημαντικά (κι όχι πάντα προς το καλύτερο!).

Μάθετε Περισσότερα

Λέρωμα εσωτερικών χώρων

Η γάτα συνήθως είναι ιδιότροπη σχετικά με τις συνήθειες τουαλέτας και θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το αμμοδοχείο μέσα στο σπίτι, αν παρέχεται, ή το χώμα στον κήπο. Αν λερώνει μέσα στο σπίτι, θα πρέπει να ανησυχήσουμε. Περιστασιακά, μπορεί να συμβεί ένα ατύχημα αν η γάτα είναι άρρωστη, παγιδευμένη σε ένα δωμάτιο ή έχει τρομάξει ξαφνικά.

Μάθετε Περισσότερα

Μετακόμιση με τη γάτα σας

Εάν υπάρχει ένα πράγμα περισσότερο αγχώδες από τη μετακόμιση, αυτό είναι η μετακόμιση μαζί με τη γάτα σας. Όμως με προσεκτικό σχεδιασμό, όλα θα κυλήσουν με ευκολία. Οι γάτες αναπτύσσουν ισχυρούς δεσμούς με το περιβάλλον τους οπότε οι μετακομίσεις δημιουργούν στρες.

Μάθετε Περισσότερα

Αντιμετωπίζοντας τις τριχόμπαλες

Σχεδόν όλοι οι ιδιοκτήτες γατών έχουν δει μια τριχόμπαλα ή έχουν ακούσει τον ενοχλητικό θόρυβο που κάνει μια γάτα όταν προσπαθεί να βήξει για να την βγάλει. Οι τριχόμπαλες αναγνωρίζονται εύκολα γιατί παίρνουν τη διακριτή μορφή κυλινδρικών (σωληνοειδή) μαζών από τρίχες.

Μάθετε Περισσότερα

Θερινή Ζέστη και οδηγίες για το ζεστό καιρό

Όπως και οι άνθρωποι, οι γάτες χρειάζονται ειδική φροντίδα όσον αφορά το ζεστό, ηλιόλουστο καιρό. Το έγκαυμα, η εξάντληση από τη ζέστη και η αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσουν τόσο τις γάτες εσωτερικού χώρου όσο και τις γάτες εξωτερικού χώρου. Επομένως, διασφαλίστε ότι εσείς και η γάτα σας είστε πλήρως προετοιμασμένοι για τη θερινή ζέστη.

Μάθετε Περισσότερα

Περιποίηση της γάτας σας

Οι γάτες είναι εξαιρετικά καθαρά ζώα, αλλά ακόμα και η πιο ιδιότροπη γάτα θα επωφεληθεί από μια μικρή βοήθεια με την περιποίηση. Ειδικά αν έχει μακρύ τρίχωμα. Η περιποίηση της γάτας σας αποτελεί επίσης έναν υπέροχο τρόπο δημιουργίας δεσμών. Μια καλή ιδέα είναι να βοηθήσετε τη γάτα σας να συνηθίσει το βούρτσισμα και το χτένισμα από νεαρή ηλικία.

Μάθετε Περισσότερα

Πως να περιποιείστε και να κάνετε μπάνιο στη γάτα σας

Όσοι έχουν γάτες γνωρίζουν ότι περιποιούνται τον εαυτό τους με προσοχή. Οι περισσότερες γάτες θα περάσουν ένα μεγάλο μέρος της ημέρας να περιποιούνται τον εαυτό τους αλλά μερικές φορές μπορεί να χρειαστούν επιπλέον βοήθεια – για παράδειγμα, αν έχουν τραυματιστεί ή αν οι μακρύτερες τρίχες μπερδεύονται.

Μάθετε Περισσότερα

[ ↑ skip to content ↑ ]