[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Υγεία και ευημερία

Υγεία και ευημερία

Δερματολογικά προβλήματα για τα οποία πρέπει να παρακολουθείτε τη γάτα σας

Αν έχετε γάτα, βλέπετε πόση προσπάθεια κάνει για να διατηρεί το τρίχωμά της καθαρό. Όμως, η περιποιημένη της εξωτερική εμφάνιση, μπορεί να σας κάνει να καθυστερήσετε να εντοπίσετε δερματολογικά προβλήματα που ίσως την ταλαιπωρούν. Στην πραγματικότητα, μπορεί να μην προσέξετε κάποιον ερεθισμό στο δέρμα, έως ότου παρατηρήσετε αυξημένο ξύσιμο, απώλεια τριχών ή ορατές πληγές σαν συνέπεια του ερεθισμού.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Άσκηση – με μορφή παιχνιδιού – για γάτες

Είναι δύσκολο να κάνεις τις γάτες να γυμναστούν, ή αυτό νομίζει ο κόσμος. Στην πραγματικότητα, οι γάτες λατρεύουν να γυμνάζονται – φυσικά με τους δικούς τους όρους. Δείτε μερικά παιχνίδια τόσο διασκεδαστικά που η γάτα σας δεν θα έχει ιδέα ότι στ' αλήθεια πρόκειται για συγκαλυμμένη γυμναστική!

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Πώς να αντιμετωπίσετε το ερεθισμένο στομάχι του κατοικιδιου σας

Πολλά κατοικίδια υποφέρουν από ευερέθιστα στομάχια κατά καιρούς. Μπορεί να μην είναι ευχάριστο να διαβάζετε τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες, παρόλα αυτά πρέπει να γνωρίζετε τι να περιμένετε.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Ποια είναι τα σημάδια πεπτικών διαταραχών;

Στομάχι που γουργουρίζει και κοιλιακές ενοχλήσεις δεν είναι καλά νέα για τα κατοικίδια. Για τους ιδιοκτήτες που πρέπει να καθαρίσουν τις συνέπειες των έκτακτων περιστατικών, οι στομαχικές διαταραχές είναι ένα από τα σπάνια μειονεκτήματα του να έχει κάποιος ένα κατοικίδιο.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Το γλήχωμα είναι ασφαλές για την γάτα μου;

Οι γάτες λατρεύουν το γλήχωμα. Και είναι απόλυτα ασφαλές - και δεν υπάρχει τίποτα σε αυτό που να μπορεί να βλάψει την γάτα σας.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Επιλέγοντας κτηνίατρο για την γάτα σας

Εκτός από εσάς και την οικογένειά σας, ο κτηνίατρος της γάτας σας είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή της. Εξάλλου, ο κτηνίατρος θα είναι υπεύθυνος για την υγεία της για ολόκληρη τη ζωή της. Οπότε πως να διαλέξετε έναν κτηνίατρο που θα παρέχει την καλύτερη δυνατή φροντίδα; Ένας από τους καλύτερους τρόπους εύρεσης κτηνιάτρου είναι μέσω της πρότασης κάποιου φίλου.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Πένθος στις γάτες

Μικρή προσοχή δίνεται στο αντικείμενο της θλίψης στις γάτες, κυρίως επειδή συχνά θεωρούνται ως ανεξάρτητα ζώα που διατηρούν μεγάλο μέρος της “άγριας” φύσης τους. Αλλά οι γάτες επιδεικνύουν συμπεριφορικές αλλαγές μετά την απώλεια μιας άλλης γάτας κι ορισμένες φορές είναι δύσκολο να γίνουν κατανοητές. Όταν τα ζώα συνάπτουν στενούς δεσμούς είναι πιθανότερο να αναστατωθούν από την απώλεια του συντρόφου τους.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Μήπως η γάτα σας έχει ευαίσθητο στομάχι;

Οι γάτες μπορεί να υποφέρουν από ευαίσθητο στομάχι και να έχουν την τάση ανάπτυξης πεπτικών προβλημάτων. Υπάρχουν διάφορα σημάδια που μπορεί να υποδεικνύουν ότι η γάτα σας έχει ευαίσθητη πέψη.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Οφέλη της Στείρωσης

Η στείρωση των θηλυκών και των αρσενικών γατών είναι μια χειρουργική επέμβαση που καθιστά την γάτα σας ανίκανη προς αναπαραγωγή. Η στείρωση των θηλυκών περιλαμβάνει την αφαίρεση των ωοθηκών της θηλυκής γάτας και η στείρωση των αρσενικών την αφαίρεση των όρχεων της αρσενικής γάτας.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Οδοντική φροντίδα για γάτες

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η φροντίδα των δοντιών της γάτας σας είναι όσο σημαντική είναι η δική σας. Η κατάλληλη οδοντική φροντίδα για τις γάτες είναι επομένως κρίσιμη για τη συνολική τους υγεία. Η Πλάκα και η Πέτρα, τα βακτήρια και κομμάτια φαγητού συνδυάζονται σχηματίζοντας πλάκα κάθε μέρα.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Οι πεπτικές διαταραχές είναι ένας από τους πιο κοινούς λόγους για να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο

Τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι επικίνδυνη εποχή για την πέψη της γάτας σας – με τη γαλοπούλα, τη Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα και τους τόνους γλυκών και δώρων στο σπίτι, είναι εύκολο να μη δείτε τι έχει φάει η γάτα σας. Αν υποψιάζεστε πεπτική διαταραχή ή παρατηρήσετε σημεία όπως διάρροια ή εμετό, πηγαίνετε την γάτα σας στον κτηνίατρο το συντομότερο δυνατόν. Για κάθε ζώο – γάτες, σκύλους και ανθρώπους – η πέψη της τροφής και η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών είναι ζωτική για τη συνολική υγεία και ευημερία.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Εγκυμοσύνη στις γάτες

Αν δεν έχετε σκοπό να ζευγαρώσετε τη γάτα σας τότε το καλύτερο είναι να την στειρώσετε. Η εγκυμοσύνη στις γάτες είναι ένα σημαντικό γεγονός και αν έχετε πάρει την μεγάλη απόφαση να επιτρέψετε στην γάτα σας να γεννήσει, τότε προετοιμαστείτε για μια μεγάλη περιπέτεια.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Πηγαίνοντας την γάτα σας στον κτηνίατρο

Σε κάποιο σημείο στη ζωή της, η γάτα σας θα επισκεφθεί τον κτηνίατρο. Ενώ αυτό είναι συνήθως αγχωτικό, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να γίνει ευκολότερο και για τους δυο σας.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Περιποίηση Γατών - Hill's Pet

Ένα σημαντικό σημείο στη διατήρηση της γάτας σας σε τέλεια κατάσταση είναι να είστε βέβαιοι ότι έχει υγιές δέρμα και τρίχωμα. Η ποσότητα της περιποίησης που χρειάζεται μία γάτα ποικίλλει ανάλογα με τη φυλή, αλλά γενικά όσο πιο πολλές τρίχες έχει μία γάτα, τόσο περισσότερο βούρτσισμα και περιποίηση χρειάζεται, αλλά όλες οι γάτες θα επωφεληθούν από μια καλή σωματική περιποίηση.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Η γάτα σας παίρνει βάρος;

Πολλοί ιδιοκτήτες ανησυχούν όταν παρατηρήσουν ότι η γάτα τους έχει πάρει βάρος. Οι στειρωμένες γάτες χρειάζονται κατά το ένα τρίτο λιγότερο φαγητό σε σχέση με πριν, και γρήγορα θα γίνουν υπέρβαρες αν δεν τις προσέξετε, και τίθενται σε έναν πραγματικό κίνδυνο για την υγεία τους.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Οι κίνδυνοι της υπερβολικής πρόσληψης αλατιού

Το αλάτι είναι ένα σημαντικό συστατικό της διατροφής της γάτας σας κι έχει ουσιώδη ρόλο στην ευημερία της. Το αλάτι (χλωριούχο νάτριο) διατηρεί τα σωματικά υγρά και είναι αναγκαίο για τη λειτουργία των οργάνων και του νευρικού συστήματος.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Η ξηρή μύτη σημαίνει άρρωστη γάτα;

Ανήσυχοι ιδιοκτήτες συχνά ρωτούν αν η ξηρή μύτη σημαίνει ότι η γάτα είναι άρρωστη, και η σύντομη απάντηση είναι όχι. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η γάτα σας έχει ξηρή θερμή μύτη που δεν έχουν σχέση με την υγεία της.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Γάτες σε οίστρο

Οι γάτες σε οίστρο χρειάζονται ειδική φροντίδα και προσοχή. Αν η γάτα σας έχει ήδη περάσει έναν οίστρο δε θα ξεχάσετε τις φωνές και τις συνεχείς απαιτήσεις για προσοχή.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

[ ↑ skip to content ↑ ]